Έντυπη Έκδοση

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Κυβερνητικό πάρκο Ελληνικού

Πρεμιέρα χθες για τον «Καλλικράτη στο κράτος», που περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές, με νέο μισθολόγιο, νέο πλαίσιο για τις μετατάξεις, καταργήσεις τομέων αλλά και μια πρόταση για ενιαίο «κυβερνητικό πάρκο» με συνεγκατάσταση όλων των υπουργείων -ενδεχομένως σε χώρο στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού!

Ως «εναρκτήριο λάκτισμα» της όλης διαδικασίας νοείται η χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση με τους γενικούς γραμματείς όλων των υπουργείων, οι οποίοι θα ασχοληθούν με την ποιοτική καταγραφή του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης. Η καταγραφή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Φεβρουαρίου, ώστε να καταδειχθούν οι ελλείψεις και το πλεονάζον προσωπικό.

Συγκροτούνται για το σκοπό αυτό 16 ομάδες στα υπουργεία και μία ομάδα συντονισμού στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ, σε επόμενο στάδιο, οι ομάδες θα πρέπει να εκτιμήσουν τις αποχωρήσεις προσωπικού στην επόμενη τετραετία για να ισχύσει η αναλογία μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις. Η αναλογία, ανέφεραν πηγές του υπουργείου, θα ισχύσει χωρίς παρεκκλίσεις σε όλο το Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών παρά τις ενστάσεις της Ιεράς Συνόδου.

Η όλη διαδικασία θα γίνει υπό την εποπτεία, όπως πρόσφατα δημοσιεύσαμε, ενός ακόμη διεθνούς «τοποτηρητή» (πέραν της τρόικας). Πρόκειται για τον ΟΟΣΑ, ο οποίος έχει αναλάβει τη λειτουργική αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης. Ο «Καλλικράτης στο κράτος» σχηματοποιείται σε πέντε βήματα:

1) Ενιαίο μισθολόγιο στο πρώτο εξάμηνο του 2011, για να μην υπάρχουν εμπόδια στην κινητικότητα των υπαλλήλων λόγω μισθολογικής ανισότητας. Θα προηγηθεί, λέγεται, εντατικός διάλογος με την ΑΔΕΔΥ.

2) Νέο πλαίσιο για μετατάξεις (χωρίς να αποκλείονται αποσπάσεις-μεταθέσεις), με σεβασμό στην οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων και γενικό κανόνα τη μετακίνηση εντός νομού.

3) Κατάρτιση νέων οργανισμών των υπουργείων, με κατάργηση ανενεργών ή αλληλοκαλυπτόμενων διευθύνσεων και τμημάτων.

4) Πρόβλεψη ώστε οι θέσεις των υπαλλήλων να περιγράφονται με συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες, βάσει των οποίων θα διενεργούνται και οι προσλήψεις μετά το 2012.

5) Ενιαίο «Κυβερνητικό Πάρκο», στο οποίο θα μετεγκατασταθούν όλα τα υπουργεία που θα έχουν επιτελική μορφή και μικρότερο «όγκο». Πιθανή θεωρείται η χωροθέτηση του Πάρκου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, ενώ θα προηγηθεί απογραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εσωτερικών
Καλλικράτης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
WikiLeaks
«Είπε ωμά: Η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα...»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ερευνα τέλος για Cosmote - «Γερμανός»
Προσωπικά δεδομένα
Δωδεκάμηνο φακέλωμα για τηλεφωνία και Ιντερνετ
Υπουργείο Εργασίας
Νέα παραίτηση γραμματέα για τα κονδύλια
Κυβέρνηση
Στον Γιώργο το θέμα Πάγκαλου
ΚΚΕ
Απαντήσεις ζητεί η Παπαρήγα για τις συνομιλίες με Τουρκία
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Κλείνουν τα παράθυρα για μη εξαγορά θητείας
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στήριξη Παπούλια στον Παπανδρέου
ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση «ανακωχής» στον ΣΥΡΙΖΑ
Υπουργείο Εσωτερικών
Κυβερνητικό πάρκο Ελληνικού
Νέα Δημοκρατία
Η «σκιώδης» φανέρωσε γκρίνια στη Ν.Δ.
Εξεταστική για την οικονομία
Δέχονται διερεύνηση και της Goldman Sachs
Διμερείς σχέσεις
Κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας - Ισραήλ
Δημοκρατική Συμμαχία
Ντόρα κατά υπουργών της Ν.Δ.
Προσχώρησε και ο Κοντογιάννης
Κυπριακό
Μέρκελ: Ευθύνες στην Τουρκία
Υπόθεση Siemens
SIEMENS: Συν 15.000 σελίδες στο παρά πέντε
Άλλες ειδήσεις
Συνάντηση διπλωματών ΗΠΑ - Ελλάδας - ΠΓΔΜ για την ονομασία