Έντυπη Έκδοση

Η «σκιώδης» φανέρωσε γκρίνια στη Ν.Δ.

Πρεμιέρα με γκρίνιες και καρφιά έκανε η πολυπληθής «σκιώδης κυβέρνηση» του Αντώνη Σαμαρά.

Ο εκ των «βαρόνων» της Ν.Δ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε το σχήμα «χύμα» και άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Ν.Δ. ότι απεμπόλησε τον μεσαίο χώρο για τη δεξιά πολιτική (real fm). Προειδοποιητική βολή έριξε ο Πάνος Καμμένος που είναι μέσα στους ελάχιστους βουλευτές που δεν τους ανετέθη κανένας ρόλος. Δήλωσε μεν ότι δεν έχει «καμία πικρία» αλλά αναλαμβάνει ακόμη και το ρίσκο της διαγραφής του, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ζητήσει τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής «ανεξαρτήτως το τι θα κάνουν οι άλλοι συνάδελφοι μου», όπως είπε στον «99,5». Εκτίμησε μάλιστα ότι υπάρχουν και στελέχη της Ν.Δ., για τα οποία θα έπρεπε να διερευνηθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες.

Η απάντηση της Ρηγίλλης ήρθε μέσω του νέου τομεάρχη Δικαιοσύνης Κ.Τζαβάρα. «Τι είδους συμψηφισμοί μπορούν να γίνουν στο σκάνδαλο αυτό, όταν είναι δεδομένο ότι οι προγραμματικές συμβάσεις, μέσω των οποίων τροφοδοτήθηκε, εξελίχθηκε και κορυφώθηκε η υπόθεση Siemens, καταρτίστηκαν και υλοποιήθηκαν από το 1996 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ;», αναρωτήθηκε.

Είχε όμως και συμμάχους ο Α. Σαμαράς με πιο χαρακτηριστικό τον επίσης «βαρόνο» Γιάννη Κεφαλογιάννη. Εκείνος δεν τον βρίσκει δεξιό και εξαπολύει μύδρους κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία κατηγορεί ότι λειτουργεί ως «εχθρός της παράταξης».

«Ποιον ανασχηματισμό; Κατάλαβα ένα πράγμα το οποίο δεν συντονίζεται», δήλωσε ο Γ. Βαρβιτσιώτης. «Ενα χύμα πράγμα το οποίο, αν θέλετε, επί εβδομάδες διαφημιζόταν και απεδείχθη ότι ήταν κάτι το οποίο δεν λέει τίποτα. Πόσες γραμματείες κάναμε και πόσους τομεάρχες; Είναι δυνατόν; Πώς θα συντονιστεί αυτό το σχήμα; Τέλος πάντων... Εύχομαι να τους βγει σε καλό».

Βέβαια, δεν απέφυγε την κριτική και ο ίδιος. Η Ρηγίλλης αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο, άλλα στελέχη όμως του χρέωσαν δυσαρέσκεια, διότι ο γιος του Μιλτιάδης ορίστηκε αν. τομεάρχης εμπορίου υπό τον Γιώργο Βλάχο που δεν θεωρείται κάποιος ξεχωριστός ρόλος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πάντως, στον χθεσινό πρωινό καφέ της Ρηγίλλης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προθυμία των στελεχών να εργαστούν. Είναι σαφές ότι θέλει να βάλει σε διάταξη μάχης το κόμμα του, διότι θεωρεί πιθανό το σενάριο των πρόωρων εκλογών. «Σαφέστατα η Ν.Δ. είναι έτοιμη για εκλογές ανά πάσα στιγμή, διότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά», δήλωσε ο στενός του συνεργάτης Ακης Γεροντόπουλος στον «9,84».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
WikiLeaks
«Είπε ωμά: Η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα...»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ερευνα τέλος για Cosmote - «Γερμανός»
Προσωπικά δεδομένα
Δωδεκάμηνο φακέλωμα για τηλεφωνία και Ιντερνετ
Υπουργείο Εργασίας
Νέα παραίτηση γραμματέα για τα κονδύλια
Κυβέρνηση
Στον Γιώργο το θέμα Πάγκαλου
ΚΚΕ
Απαντήσεις ζητεί η Παπαρήγα για τις συνομιλίες με Τουρκία
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Κλείνουν τα παράθυρα για μη εξαγορά θητείας
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στήριξη Παπούλια στον Παπανδρέου
ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση «ανακωχής» στον ΣΥΡΙΖΑ
Υπουργείο Εσωτερικών
Κυβερνητικό πάρκο Ελληνικού
Νέα Δημοκρατία
Η «σκιώδης» φανέρωσε γκρίνια στη Ν.Δ.
Εξεταστική για την οικονομία
Δέχονται διερεύνηση και της Goldman Sachs
Διμερείς σχέσεις
Κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας - Ισραήλ
Δημοκρατική Συμμαχία
Ντόρα κατά υπουργών της Ν.Δ.
Προσχώρησε και ο Κοντογιάννης
Κυπριακό
Μέρκελ: Ευθύνες στην Τουρκία
Υπόθεση Siemens
SIEMENS: Συν 15.000 σελίδες στο παρά πέντε
Άλλες ειδήσεις
Συνάντηση διπλωματών ΗΠΑ - Ελλάδας - ΠΓΔΜ για την ονομασία