Έντυπη Έκδοση

SIEMENS: Συν 15.000 σελίδες στο παρά πέντε

Οκτώ μόνο ημέρες πριν από την έκδοση του πολυαναμενόμενου πορίσματος για το μέγα σκάνδαλο της Siemens και οι επαφές μεταξύ των κομμάτων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., πυκνώνουν.

Την ίδια στιγμή κατέφτασαν χθες στη Βουλή εννέα κούτες που περιέχουν τα δεδομένα του σκληρού δίσκου του κεντρικού υπολογιστή της Siemens Ελλάδας τα οποία επεξεργάστηκε η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες τύπου Α4 περιέχουν οι κούτες αυτές και μέχρι τουλάχιστον χθες δεν είχε καταστεί δυνατόν να φωτοτυπηθούν λόγω του μεγάλου όγκου και να διανεμηθούν στα γραφεία των κομμάτων.

Σ' ό,τι αφορά τη συγγραφή πορίσματος, η κυβερνητική παράταξη διά του προέδρου της επιτροπής Σ. Βαλυράκη και η αξιωματική αντιπολίτευση διά του Κ. Τζαβάρα κάνουν καθημερινές επαφές ώστε να υπάρξει κοινό πόρισμα.

Βουλευτές έλεγαν ότι έως την ύστατη στιγμή θα γίνονται διορθώσεις επί τη βάσει κειμένου προκειμένου να υπάρξει τεκμηρίωση πράξεων ή παραλείψεων που να καταδεικνύουν ότι υπήρξε βλάβη του Δημοσίου ή πλουτισμός της Siemens ή πολιτικών προσώπων.

Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν δήλωση του κ. Βαλυράκη ο οποίος ανέφερε ότι χρειάζεται σοβαρό πόρισμα με ακριβείς πληροφορίες ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση.

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται προβληματισμένο και σαφέστατα ενοχλημένο από τους χειρισμούς του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής.

Του προσάπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, έλλειμμα αποτελεσματικότητας και του καταλογίζει ότι έχασε πολύτιμο χρόνο εξετάζοντας ανούσια θέματα και δεν μπήκε όσο έπρεπε στην ουσία της υπόθεσης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κ. Βαλυράκης δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη που έγινε στις αρχές της εβδομάδας παρόντος του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ανθρωποι του περιβάλλοντός του θέλοντας χθες να υποβαθμίσουν τον αποκλεισμό του δήλωναν ότι ο πρόεδρος της επιτροπής είναι και πρέπει να είναι ανεξάρτητος και για τον λόγο αυτό απέχει από κομματικές συσκέψεις.

Σφοδρές επικρίσεις ο κ. Βαλυράκης δέχθηκε χθες και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη. Ο τελευταίος υποστήριξε ότι στα κείμενα που έχουν ήδη συγγραφεί για την υπόθεση και ειδικά σ' αυτό για τη ροή του μαύρου χρήματος δεν γίνεται καμία αναφορά στον χρηματισμό τον δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και στο ζήτημα με τη «χορηγία» της Siemens προς τον Τσουκάτο.

Επίσης, στο κεφάλαιο για τα εξοπλιστικά συστήματα δεν υπάρχει πουθενά καμία αναφορά στον Α. Τσοχατζόπουλο.

«Θα μπορούσε το κομμάτι αυτό να έχει γραφτεί από στελέχη της Siemens ή από τον ίδιο τον πρώην υπουργό» ήταν το σχόλιο του κ. Παπαδημούλη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
WikiLeaks
«Είπε ωμά: Η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα...»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ερευνα τέλος για Cosmote - «Γερμανός»
Προσωπικά δεδομένα
Δωδεκάμηνο φακέλωμα για τηλεφωνία και Ιντερνετ
Υπουργείο Εργασίας
Νέα παραίτηση γραμματέα για τα κονδύλια
Κυβέρνηση
Στον Γιώργο το θέμα Πάγκαλου
ΚΚΕ
Απαντήσεις ζητεί η Παπαρήγα για τις συνομιλίες με Τουρκία
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Κλείνουν τα παράθυρα για μη εξαγορά θητείας
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στήριξη Παπούλια στον Παπανδρέου
ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση «ανακωχής» στον ΣΥΡΙΖΑ
Υπουργείο Εσωτερικών
Κυβερνητικό πάρκο Ελληνικού
Νέα Δημοκρατία
Η «σκιώδης» φανέρωσε γκρίνια στη Ν.Δ.
Εξεταστική για την οικονομία
Δέχονται διερεύνηση και της Goldman Sachs
Διμερείς σχέσεις
Κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας - Ισραήλ
Δημοκρατική Συμμαχία
Ντόρα κατά υπουργών της Ν.Δ.
Προσχώρησε και ο Κοντογιάννης
Κυπριακό
Μέρκελ: Ευθύνες στην Τουρκία
Υπόθεση Siemens
SIEMENS: Συν 15.000 σελίδες στο παρά πέντε
Άλλες ειδήσεις
Συνάντηση διπλωματών ΗΠΑ - Ελλάδας - ΠΓΔΜ για την ονομασία