Έντυπη Έκδοση

ΔΗΜΟΣΙΟ

Πώς διασώζουν τα δικά τους παιδιά

Τα κριτήρια για τις μετατάξεις βγάζουν σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους με περισσότερα προσόντα σε σχέση με αυτούς που τελικά παραμένουν στην υπηρεσία
Διαβλητό χαρακτηρίζεται το σύστημα για τις μετακινήσεις 25.000 υπαλλήλων, καθώς διασώζονται οι εκτός ΑΣΕΠ και κινδυνεύουν με απόλυση οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Και το ψωμί ψωμάκι
   Πρωτιά ακρίβειας σε είδη διατροφής, οικοδομικά, τουρισμό, λιανεμπόριο Η Ελλάδα έχει τα πρωτεία ακρίβειας σε τέσσερις βασικούς κλάδους της οικονομίας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ: είδη διατροφής, οικοδομικά υλικά, λιανεμπόριο και τουρισμό. Σε αυτούς τους κλάδους δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός ώστε οι τιμές να ισορροπήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα.
  • Τρύπια βάρκα η συγχώνευση των αγροτικών οργανισμών
   Στον αέρα παραμένουν νομοθετικά οι αποφάσεις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» λίγους μήνες μετά τη συγχώνευση με υπουργική απόφαση κι όχι με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μετά την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου απ' τη Βουλή.
  • ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Υπουργείο για θεριακλήδες
   Στις παλιές καπναποθήκες επί της οδού Θηβών μεταφέρονται οι διευθύνσεις και οι οργανισμοί Το επόμενο δίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά η μετακόμιση διευθύνσεων και οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων -αν δεν προκύψει κάτι άλλο- στο κτήριο των παλιών καπναποθηκών του Κεράνη επί της οδού Θηβών 196-198.
  • Μασάει η κατσίκα ΦΠΑ
   Εμπλοκή 2.000 αγροτών σε κύκλωμα με πλαστά τιμολόγια, στην Κρήτη Περίπου 2.000 αγρότες και αγρότισσες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα ή και να πάρουν την άγουσα για τη φυλακή, μετά το μέγα σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Κρήτη με τα πλαστά τιμολόγια για την επιστροφή ΦΠΑ στις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων.
  • ΚΡΗΤΗ: βρήκαν δουλειά στο 18χρονο μαθητή που έδιωξαν οι γονείς του
   Συγκινητική ήταν η κινητοποίηση των πολιτών αλλά και των φορέων της Κρήτης -και όχι μόνο- για να βοηθήσουν το 18χρονο Νίκο, μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, που εν μια νυκτί βρέθηκε χωρίς σπίτι και χωρίς οικογένεια, διωγμένος από τον πατέρα του για οικονομικούς λόγους!
  • ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Απάνθρωπη φυλάκιση νεφροπαθούς
   Στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης κρατείται ο 53χρονος νεφροπαθής Στην Ελλάδα του 2013, ο ανάπηρος κατάδικος αποφυλακίζεται ενώ ο ανάπηρος υπόδικος βασανίζεται... Οπως συμβαίνει στην περίπτωση ενός κατηγορούμενου για φοροδιαφυγή, με ποσοστό αναπηρίας 90%, που προφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.
  • ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ Τα διόδια που... καίνε
   Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία οδό, αλλά και το αντίτιμο των διοδίων.
  • Διαμαρτυρία για τη δίκη των οδηγών στο σταθμό των Μαλγάρων
   Στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων θα συγκεντρωθούν τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» Στα διόδια Μαλγάρων, έξω από τη Θεσσαλονίκη, θα συγκεντρωθούν αύριο τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραπομπή σε δίκη οδηγών οι οποίοι αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορα σημεία εθνικών οδών της χώρας.
  • Παραμύθια της Σάσας
   «Γυμνός είναι ο καλός αφηγητής. Με τα λόγια του και μόνο, και με τη φωνή του πρέπει να μπορεί να σε γοητεύει ανά πάσα στιγμή. Αλλιώς είναι κάτι άλλο, πάντως όχι παραμυθάς».
  • «Νοσεί» το Σπήλι
   Πάνω από τριάντα χωριά, ορεινά και παραθαλάσσια, καλύπτει το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι, στα νότια του Νομού Ρεθύμνου Κρήτης, το οποίο λειτουργεί, σύμφωνα με κατοίκους, με δύο γιατρούς και δύο νοσοκόμες.
  • Ιατρομάντεις και μάγισσες
   Από τη μακραίωνη πολιτιστική παράδοση των Ελλήνων αντλεί την έμπνευση και το θέμα το φετινό ημερολόγιο της Ascent.
  • Καρκινοβατούν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις
   Μεταξύ σύγχυσης, αντιφάσεων και βασικών διαφωνιών, ακόμα και μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης, κινούνται με βήμα χελώνας οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, χωρίς μάλιστα μέχρι στιγμής να έχει απαντηθεί το βασικό ερώτημα: πόσο και από πού θα εξοικονομηθούν τα χρήματα που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα ότι θα αποτελέσουν το «μαγικό» κονδύλι περιστολής δαπανών στο Δημόσιο.
  • Ξάνθη: η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολύτεκνο
   Αίσθηση προκαλεί στην κοινωνία της Ξάνθης η αποκάλυψη των τοπικών ΜΜΕ, ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με προβλήματα υγείας, επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το λογαριασμό.
  • Το ΣτΕ νομιμοποίησε τον Καλλικράτη
   Οκτώ μήνες μετά τη διάσκεψη που πραγματοποίησαν οι δικαστές, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεών της, που δημοσιεύτηκαν χθες, έκρινε ως συνταγματικές και νόμιμες τις συνενώσεις των δήμων που έγιναν σε εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη.
  • ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Χωρίς γιατρούς και ρευστό ο ΕΟΠΥΥ
   Μπορεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να υποστηρίζει ότι οι γιατροί όχι μόνο δεν αποχωρούν από τον Οργανισμό αλλά αντίθετα...παρακαλάνε για να συμβληθούν, η αλήθεια όμως απέχει... παρασάγγας.
  • ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ Σπρώχνουν έξω φάρμακα σε πολλαπλάσιες τιμές
   Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εταιρείες που αρνούνται προμήθειες και πιστώσεις. Διαγωνισμοί στα όρια της νομιμότητας Παντός είδους τρικ επιννοούν οι εταιρείες, δημιουργώντας τεχνητές ελλείψεις με σκοπό να αυξάνουν τις τιμές των φαρμάκων. Η συνήθης εικόνα είναι η εξής: Οι πολίτες δίνουν τη συνταγή του γιατρού στους φαρμακοποιούς, οι τελευταίοι τούς ενημερώνουν ότι... στερείται, ακόμη και στις περιπτώσεις που το φάρμακο αφορά αυτοάνοσο νόσημα.
  • Ο ΕΟΦ, η πολυφαρμακία και άλλες ιστορίες...
   Την περίοδο που ο Ευαγγελισμός «έβραζε» με την ομεπραζόλη, ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Τούντας υπέγραφε απόφαση με την οποία κατοχύρωνε, κατόπιν διαγωνισμού, την εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη της πολυφαρμακίας, σε δύο εταιρείες, μία εκ των οποίων ήταν η MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ. Διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας ήταν η σύζυγος του υπουργού Γ. Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου. Η προσφορά ήταν συμφέρουσα: μόνον 435.666 ευρώ.
  • ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ Μάρτυρες-κλειδιά για το «παραδικαστικό Νο 2»
   Περισσότερα από 20 άτομα θα περάσουν την πόρτα του εφέτη ειδικού ανακριτή Νικ. Χριστόπουλου Μια εγκληματική οργάνωση που είχε απλώσει τα πλοκάμια της μεταξύ άλλων και στους πυλώνες της Δικαιοσύνης, μετατρέποντας τα δικαστικά έδρανα σε μια κερδοφόρα επιχείρηση, μέσω «στημένων» πλειστηριασμών, επιχειρούν να εντοπίσουν οι ανακριτικές αρχές, που εξετάζουν το αποκαλούμενο «δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα».
  • Τα 400 στρέμματα, ο Ρέστης και το Commercial Mall
   Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το «παραδικαστικό νο2» δεν σταματούν στους πλειστηριασμούς ακινήτων.