Έντυπη Έκδοση

ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ντράγκι: Δεν άκουσε, δεν είδε ανεργία

Αισιοδοξεί ο πρόεδρος Ντράγκι
Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την ευρωπαϊκή οικονομία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη μηνιαία συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια (0,75%). Φαίνεται ότι ο κ. Ντράγκι δεν θέλει να θυμάται δυσάρεστα πράγματα όπως είναι το σκαρφάλωμα της ανεργίας στο 11,8%, δηλαδή σε επίπεδο-ρεκόρ για την Ευρώπη.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ Χειρότερα και από χώρες τριτοκοσμικές
   Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα το 2011 βρίσκεται με όρους ακρίβειας λίγο κάτω από τον μέσο όρο των 27 της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε. 27). Βάσει όμως των διεθνών συγκρίσεων που κάνει η μεγαλύτερη τράπεζα δεδομένων Numbeo σχετικά με το κόστος διαβίωσης σε 90 χώρες, το 2012 η Ελλάδα βρίσκεται στην 29η πιο υψηλή θέση από πλευράς ακρίβειας και στην 46η θέση από πλευράς αγοραστικής δύναμης του μέσου μισθωτού, δηλαδή σε χειρότερη θέση από τον μέσο διεθνή όρο.
  • Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΑΥΞΗΘΗΚΕ 15%, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ 8% ΤΟΥ ΑΕΠ Στην ακριβή βενζίνη είμαστε άπιαστοι
   Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται ο Ελληνας καταναλωτής. Αν και τα εισοδήματά του μειώνονται συνεχώς, οι τιμές ακριβαίνουν -ειδικά στα καύσιμα. Μετά το Μάη του 2010 και το πρώτο μνημόνιο, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε 15%, από τα 1,44 ευρώ στα 1,66 ευρώ ανά λίτρο, ενώ το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ υπολόγισε ότι από την ίδια ημερομηνία μέχρι τα μέσα του 2012 οι Ελληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχασαν εισοδήματα που αντιστοιχούν στο 8% του ΑΕΠ!
  • Το φταίξιμο στους καταναλωτές λέει το υπουργείο
   «Φταίνε και οι καταναλωτές».
  • 2,3 ΔΙΣ. ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ Φορο-Εφιάλτης
   Ανατροπές και μεγάλες επιβαρύνσεις φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Το νέο «κοστούμι που έραψε» το υπουργείο για τους φορολογουμένους θα κοστίσει 2,307 δισ. ευρώ σε επιπλέον φόρους και θα έρθουν κατά κύριο λόγο από τις νέες φορολογικές κλίμακες για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Κεραμίδα στα ακίνητα εισοδήματος
   Τ ο 2013 αλλάζει εντελώς το φορολογικό τοπίο για τα ακίνητα, καθώς θεσπίζεται νέος ενιαίος φόρος που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ και το ΦΑΠ.
  • ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΣΕ ΗΜΑΘΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΗΛΕΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΧΑΝΙΑ Αργησε 80 χρόνια η Αγορά Παραγωγών
   Οι παραγωγοί οφείλουν να κάνουν υποχρεωτική τυποποίηση ακόμη και των νωπών οπωροκηπευτικών Από τις πάλαι ποτέ ζωοπανηγύρεις και τα μυρωδάτα παζάρια της Ανατολής ώς την προσπάθεια των αγροτών στο Λος Αντζελες να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε νοικοκυρές, χωρίς μεσάζοντες, το 1934, κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι.
  • Θεσμός στην Αμερική
   Η ιδέα του Farmer's Market, που είναι θεσμός στην Αμερική, προωθείται σθεναρά το τελευταίο διάστημα απ' το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η πιλοτική εφαρμογή της Αγοράς Παραγωγών ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Απρίλιο του 2012 από την τοπική Ενωση Νέων Αγροτών Ημαθίας και για διάφορους λόγους δεν περπάτησε, αλλά στην Πρέβεζα έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού.
  • Προϋπόθεση η τυποποίηση
   Οι αγρότες βάσει κανονισμού της Ε.Ε. μπορούν να διακινούν κατά 100% τα προϊόντα τους μέσω ομάδων παραγωγών τυποποιημένα, ενώ απαγορεύεται η διακίνηση και εμπορία ατυποποίητων προϊόντων σε οποιοδήποτε στάδιο.
  • ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.: απάντηση με αποσιωπήσεις...
   Η εποπτευόμενη από το υπουργείο Περιβάλλοντος εταιρεία του Δημοσίου «Κτηματολόγιο Α.Ε.», επιχειρώντας να διαψεύσει το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» με τίτλο «Κομισιόν: Φέρτε πίσω τα 80 εκατ. για το Κτηματολόγιο», αντέδρασε με ανακοίνωση, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
  • ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ Τούρκοι ρίχνουν άγκυρα στις ελληνικές μαρίνες
   Η τουρκική εταιρεία Dogus εξαγόρασε τις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας και εποφθαλμιά της Καλαμάτας, της Θεσσαλονίκης και του Αγ. Κοσμά.
  • Ψαλίδι στο υπουργείο Οικονομικών
   Στην τελική ευθεία είναι η διαδικασία για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα, η εξοικονόμηση πόρων φτάνει μόλις τα 15.356.893 ευρώ.
  • Αναβολή για «The Mall»
   Αναβλήθηκε χθες, λόγω της απεργίας των δικηγόρων, η εκδίκαση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας της πολύκροτης υπόθεσης του «The Mall Athens». Προσδιορίστηκε νέα ημερομηνία της δίκης για τις 15 Φεβρουαρίου 2013.
  • 80 καταστήματα ΕΛΤΑ κατέβασαν ρολά σε δύο χρόνια
   Κλείνουν το ένα μετά το άλλο καταστήματα των ΕΛΤΑ. Υπολογίζεται ότι την τελευταία διετία περί τα 80 καταστήματα του οργανισμού έχουν βάλει λουκέτο, απόρροια της δραματικής πτώσης του επιστολικού ταχυδρομείου, αλλά και της μείωσης της αποστολής δεμάτων και ομαδικών επιστολών.
  • Ρεκόρ εξαγωγών σε ακτινίδια, φράουλες και ροδάκινα
   Μεγάλες αλλαγές στον τομέα των αγροτικών επενδύσεων επιφέρει η παρατεταμένη οικονομική κρίση, αφού ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στις εξαγωγές, παρότι εγγενείς αδυναμίες, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έλλειψη ρευστότητας και σταθερού φορολογικού πλαισίου είναι αναχαιτιστικοί παράγοντες.
  • Αυξήθηκαν οι Αμερικανοί που ζητούν επίδομα ανεργίας
   Απρόσμενη αύξηση σημείωσε ο αριθμός των εβδομαδιαίων αρχικών αιτήσεων για ασφάλιση ανέργων στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.