Έντυπη Έκδοση

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΕ ΣΧΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ

Μαγειρεύουν εξοπλιστικό

«Διακρατικές» συμφωνίες για όπλα, χωρίς να αποκλείονται μεσάζοντες...
Εν μέσω κρίσης και σκληρής λιτότητας, η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, με αγορές μέσω διακρατικών συμφωνιών στο όνομα της Εθνικής Αμυνας.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Ζημιές σε πόρτες, εκρήξεις στην πολιτική σκηνή
   Επιθέσεις με γκαζάκια δέχθηκε η ενημέρωση χθες, σε μία επιχείρηση τρομοκράτησης δημοσιογράφων από αγνώστους. Το εμπρηστικό μπαράζ πυροδότησε και νέα πολιτική αντιπαράθεση, καθώς η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να επιτεθεί κατά του... ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντας τα «χτυπήματα» κατά των πέντε δημοσιογράφων με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • «Πόρτα» στη ΜΟΜΑ
   Λογάριαζε χωρίς τον «ξενοδόχο» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, που έσπευσε να προαναγγείλει την επανασύσταση της περίφημης ΜΟΜΑ, της «κατασκευαστικής» του στρατού, που μεταπολεμικά πρωταγωνίστησε με έργα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.
  • Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ, Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ Πονοκέφαλος για δύο το «όλα στο φως»
   Ηδιατήρηση της κυβερνητικής συνοχής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένη, καθώς απειλείται ευθέως απ' τη συνέχεια των αποκαλύψεων της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και από τις διαφορετικές στρατηγικές που υιοθετούν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι.
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Κοινοβούλιο ψηφίζει για οίκο αξιολόγησης
   Αντίβαρο στην ασυδοσία των αγορών είναι ο ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγης τον οποίο συστήνει η Ε.Ε.
  • ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΓΚΕΝΗ ΓΙΑ «ΞΕΠΛΥΜΑ» Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ * ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΙ ΡΕΝ Η Γερμανία στραβοκοιτά τις ρώσικες «καταθέσεις»
   Θα μαζέψει μάλλον παρά θα δώσει Με το γάντι ο Ευρωπαίος επίτροπος για οικονομικές- νομισματικές υποθέσεις, Ολι Ρεν, χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για την Κύπρο, σε σχέση με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ο κ. Ρεν, αν και παραδέχθηκε ότι η Κύπρος έχει υιοθετήσει επαρκές νομικό πλαίσιο, τόνισε πως θα πρέπει να διασφαλίσει και την εφαρμογή της νομοθεσίας.
  • Από το 2010 η Ελλάδα αγνοεί συστάσεις για πολιτική διαφθορά
   Θυμηδία στους επαΐοντες προκαλούν οι επικοινωνιακές κορόνες της κυβερνητικής τριανδρίας, ότι «θα τεθεί τέλος στην ατιμωρησία», ότι «θα παταχθεί η διαφθορά» και ότι «κανείς δεν θα ξεφύγει από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»» που εργολαβικά ανέλαβε να... ολοκληρώσει η τροϊκανή κυβέρνηση.
  • Παπαρήγα: Απάτη οι τρεις κάλπες
   Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα χαρακτήρισε χθες από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα την πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει τρεις κάλπες, όσες και οι προτάσεις των κομμάτων σ' ό,τι αφορά τη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας για τη λίστα Λαγκάρντ.
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ Νομιμοφροσύνη μετά τις ενστάσεις
   Με ενστάσεις και κριτική από την πλευρά των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, που δύσκολα όμως θα μπορούσαν να μετουσιωθούν σε ψήφο διαμαρτυρίας και, άρα, σε καταψήφιση άρθρων, συνεχίστηκε έως αργά χθες το βράδυ στη Βουλή η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.
  • ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ Ξανά στο σκαμνί ο Παπαγεωργόπουλος
   Νέο εδώλιο για τον πρώην δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο. Θα δικαστεί και για την υπόθεση της «παγίας προκαταβολής» του δήμου μαζί με μέλη της διοίκησής του και υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης που ήδη δικάζονται για την υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. ευρώ.
  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Ηπια προσαρμογή πριν δει τον Σόιμπλε
   Με βήμα ταχύ για Βερολίνο και Ουάσιγκτον «Δεν τίθεται θέμα επιστροφής στη δραχμή, είναι μειοψηφικές οι απόψεις που εκφράζονται εντός του κόμματος», διαβεβαιώνει ο Αλ. Τσίπρας λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Σόιμπλε.
  • ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Τέσσερα καυτά εθνικά
   Αντιμέτωπη με σειρά προβλημάτων και εκκρεμοτήτων που άπτονται των σχέσεων με τις γειτονικές της χώρες αλλά και με την προσπάθεια αναβάθμισης της «οικονομικής» διπλωματίας βρίσκεται η Αθήνα, η οποία παράλληλα αντιμετωπίζει τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των συνακόλουθων εξαρτήσεων που αποδυναμώνουν αντικειμενικά τις δυνατότητες και τις πιθανότητες άσκησης «δυναμικής» εξωτερικής πολιτικής.
  • Η ελληνική παραφθορά της μεταρρύθμισης
   Η τρέχουσα συζήτηση περί αξιολογήσεως δομών και ανθρώπων του Δημοσίου παρουσιάζει ενδιαφέρον τόσο για τη θεωρία της αξιολόγησης όσο και για την πρακτική της στην Ελλάδα: πρόκειται για μια ιδιαίτερη μορφή αξιολόγησης, ανύπαρκτη μέχρι τούδε στη διοικητική επιστήμη και πρακτική, που μπορεί να αποκληθεί «αξιολόγηση με το ζόρι».
  • ΓΙΑ ΔΙΑΒΛΗΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΙΛΑ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ Τιμολογούσαν τα φάρμακα πίσω από κλειστές πόρτες
   Παρά τα όποια λάθη πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως με την μείωση των τιμών εξοικονομίσαμε για τα ασφαλιστικά ταμεία 400 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία, τονίζει ο υφ. Υγείας Μ. Σαλμάς Σοβαρά υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο έβγαιναν στο παρελθόν οι τιμές των φαρμάκων στη χώρα μας, αφήνει σε συνέντευξή του στην «Ε» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.
  • ΤΡΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Οζάλ, Αραφάτ δηλητηριάστηκαν. Ο Παπάγος;
   Από τ' αρχαία χρόνια στους χώρους της εξουσίας οι ενδιαφερόμενοι για την αναρρίχηση σε ύπατα αξιώματα αντιμάχονταν ο ένας τον άλλον με διάφορους τρόπους. Ορισμένες φορές οι διαφορές λύνονταν με δολοφονίες των αντίπαλων διεκδικητών. Ενας από τους πανούργους τρόπους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ήταν και η χρησιμοποίηση δηλητηρίων που δεν άφηναν ίχνη, αφού ο θάνατος του θύματος θα μπορούσε να θεωρηθεί φυσιολογικός.