Έντυπη Έκδοση

Ζημιές σε πόρτες, εκρήξεις στην πολιτική σκηνή

Επιθέσεις με γκαζάκια δέχθηκε η ενημέρωση χθες, σε μία επιχείρηση τρομοκράτησης δημοσιογράφων από αγνώστους. Το εμπρηστικό μπαράζ πυροδότησε και νέα πολιτική αντιπαράθεση, καθώς η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να επιτεθεί κατά του... ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντας τα «χτυπήματα» κατά των πέντε δημοσιογράφων με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την απόπειρα φίμωσης του δημοσιογραφικού κόσμου, που είναι και η ουσία πέραν του κομματικού καβγά, καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. «Οι δημοσιογράφοι είναι ταγμένοι να ενημερώνουν ελεύθερα την κοινή γνώμη, με βάση τη συνείδησή τους και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και δεν επηρεάζονται -ούτε τρομοκρατούνται- από κάθε μορφή βίας, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μαστίζεται από τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές», επισημαίνει η ΠΟΕΣΥ.

Τα γραφεία Τύπου της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ καταδίκασαν τις επιθέσεις, τα κόμματα όμως του κυβερνητικού συνασπισμού άφησαν αιχμές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου ανέβασε πρώτος τους τόνους, λέγοντας: «Επιτέλους, τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;». Αστείες αλλά επικίνδυνες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου η Κουμουνδούρου, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως άλλοθι αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές για να συνεχίσει το έργο περιστολής της ίδιας της δημοκρατίας, με τη στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλος κάλεσε τον κ. Κεδίκογλου εάν διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο που να συνδέει τις εκρήξεις στα σπίτια δημοσιογράφων με τον ΣΥΡΙΖΑ να το καταθέσει και να σταματήσει το λασποπόλεμο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων με στόχους κατοικίες δημοσιογράφων ξεκίνησε στις 3.40 τα ξημερώματα. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες τοποθέτησαν δύο γκαζάκια, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές στις εισόδους.

«Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι... » είπε στην εκπομπή του μεταξύ άλλων ο Γ. Οικονομέας. Το σπίτι -όπου, όπως ο ίδιος είπε, διέμενε παλιά- στο Λυκαβηττό ήταν το πρώτο που έγινε στόχος επίθεσης κατά το εμπρηστικό μπαράζ. Στις 4.10 το εμπρηστικό μπαράζ συνεχίστηκε με την πολυκατοικία όπου διαμένει ο Αντ. Λιάρος, στην Αγία Παρασκευή. Πέντε λεπτά αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε στις πολυκατοικίες όπου διαμένει ο Χρ. Κώνστας, στο Μαρούσι και ο Αντ. Σκυλάκος, στη Ν. Πεντέλη, για να ολοκληρωθεί με την πολυκατοικία όπου διαμένει ο Π. Καρσιώτης στον Αλιμο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Μαγειρεύουν εξοπλιστικό
Ζημιές σε πόρτες, εκρήξεις στην πολιτική σκηνή
«Πόρτα» στη ΜΟΜΑ
Πονοκέφαλος για δύο το «όλα στο φως»
Ευρωπαίοι vs Αγγλοσάξονες με νέο οίκο αξιολόγησης
Η Γερμανία στραβοκοιτά τις ρώσικες «καταθέσεις»
Από το 2010 η Ελλάδα αγνοεί συστάσεις για πολιτική διαφθορά
Παπαρήγα: Απάτη οι τρεις κάλπες
Νομιμοφροσύνη μετά τις ενστάσεις
Ξανά στο σκαμνί ο Παπαγεωργόπουλος
Αφήνει στην Ελλάδα τις «μειοψηφικές» απόψεις
Τέσσερα καυτά εθνικά
Η ελληνική παραφθορά της μεταρρύθμισης
Τιμολογούσαν τα φάρμακα πίσω από κλειστές πόρτες
Οζάλ, Αραφάτ δηλητηριάστηκαν. Ο Παπάγος;