Έντυπη Έκδοση

«Πόρτα» στη ΜΟΜΑ

Λογάριαζε χωρίς τον «ξενοδόχο» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, που έσπευσε να προαναγγείλει την επανασύσταση της περίφημης ΜΟΜΑ, της «κατασκευαστικής» του στρατού, που μεταπολεμικά πρωταγωνίστησε με έργα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε απαντήσει θετικά στην πρόταση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» να αποκτήσει εκ νέου ο στρατός δομές για να κάνει έργα ιδέες που δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην Ευρώπη. Από τις Βρυξέλλες τα μηνύματα που φτάνουν στον υπουργό θέλουν το θέμα να σκοντάφτει, καθώς θεωρείται ότι παραβιάζονται οι κανόνες περί ανταγωνισμού. Μάλλον αναμενόμενο...

Παρ' όλα αυτά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι εποχές είναι διαφορετικές. Μεταπολεμικά η Ελλάδα είχε ανάγκη πληθώρας έργων βασικών υποδομών. Τώρα οι ανάγκες είναι διαφορετικές και πιο σύνθετες. Επιπλέον, θα έπρεπε να μπει γερά το χέρι στην τσέπη για αγορές εξοπλισμού και προσλήψεις προσωπικού για τη νέα ΜΟΜΑ.

Για την ιστορία, οι κατά τόπους «Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης» έκλεισαν μαζί με τη «Στρατιωτική Υπηρεσία Κρατικών Εργων Ανασυγκροτήσεως» με νόμο του 1992. Νόμο, που συμβαίνει να έχει υπογράψει και ο σημερινός πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, τότε ως υπουργός Εξωτερικών.

Ο εξοπλισμός των ΜΟΜΑ διατέθηκε στις κατά τόπους νομαρχίες, ανάλογα με τις ανάγκες τους, όπως και το πολιτικό προσωπικό με μετατάξεις ως πλεονάζοντες...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Μαγειρεύουν εξοπλιστικό
Ζημιές σε πόρτες, εκρήξεις στην πολιτική σκηνή
«Πόρτα» στη ΜΟΜΑ
Πονοκέφαλος για δύο το «όλα στο φως»
Ευρωπαίοι vs Αγγλοσάξονες με νέο οίκο αξιολόγησης
Η Γερμανία στραβοκοιτά τις ρώσικες «καταθέσεις»
Από το 2010 η Ελλάδα αγνοεί συστάσεις για πολιτική διαφθορά
Παπαρήγα: Απάτη οι τρεις κάλπες
Νομιμοφροσύνη μετά τις ενστάσεις
Ξανά στο σκαμνί ο Παπαγεωργόπουλος
Αφήνει στην Ελλάδα τις «μειοψηφικές» απόψεις
Τέσσερα καυτά εθνικά
Η ελληνική παραφθορά της μεταρρύθμισης
Τιμολογούσαν τα φάρμακα πίσω από κλειστές πόρτες
Οζάλ, Αραφάτ δηλητηριάστηκαν. Ο Παπάγος;