Έντυπη Έκδοση

ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Ξανά στο σκαμνί ο Παπαγεωργόπουλος

Νέο εδώλιο για τον πρώην δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο. Θα δικαστεί και για την υπόθεση της «παγίας προκαταβολής» του δήμου μαζί με μέλη της διοίκησής του και υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης που ήδη δικάζονται για την υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. ευρώ.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για άλλη «μαύρη τρύπα», ...βάθους 1,2 εκατ. ευρώ, που εντοπίστηκε στα ταμεία του δήμου, για το χρονικό διάστημα 1999-2007.

Εκτός από τον πρώην δήμαρχο, σε νέα δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προτείνεται να παραπεμφθούν ο πρώην γεν. γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Μ. Ζορπίδης, Θ. Αθανάσαρος, καθώς και 12 υπάλληλοι του δήμου, εκ των οποίων οι πέντε δικάζονται και για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία στην υπηρεσία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή βεβαίωση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στο διατακτικό του βουλεύματος, μεταξύ άλλων, αναφέρεται για τον Β. Παπαγεωργόπουλο ότι «ως δήμαρχος, με τις εντολές του για τη διενέργεια πληρωμών, προς τους υπόλογους υπαλλήλους, ευθύνεται ως διατάκτης για τη διαχείριση της παγίας προκαταβολής».

Για τον πρώην γ. γραμματέα Μ. Λεμούσια ότι «υπέγραψε εγκύκλιο η οποία συνέβαλε καθοριστικά στη διαδικασία παράνομης διαχείρισης της παγίας». Για τους αντιδημάρχους ότι «δεν μερίμνησαν ώστε να τηρούνται τα βιβλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το διπλογραφικό σύστημα γενικής και αναλυτικής λογιστικής κοστολόγησης».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Μαγειρεύουν εξοπλιστικό
Ζημιές σε πόρτες, εκρήξεις στην πολιτική σκηνή
«Πόρτα» στη ΜΟΜΑ
Πονοκέφαλος για δύο το «όλα στο φως»
Ευρωπαίοι vs Αγγλοσάξονες με νέο οίκο αξιολόγησης
Η Γερμανία στραβοκοιτά τις ρώσικες «καταθέσεις»
Από το 2010 η Ελλάδα αγνοεί συστάσεις για πολιτική διαφθορά
Παπαρήγα: Απάτη οι τρεις κάλπες
Νομιμοφροσύνη μετά τις ενστάσεις
Ξανά στο σκαμνί ο Παπαγεωργόπουλος
Αφήνει στην Ελλάδα τις «μειοψηφικές» απόψεις
Τέσσερα καυτά εθνικά
Η ελληνική παραφθορά της μεταρρύθμισης
Τιμολογούσαν τα φάρμακα πίσω από κλειστές πόρτες
Οζάλ, Αραφάτ δηλητηριάστηκαν. Ο Παπάγος;