Έντυπη Έκδοση

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΜΟΛΟΤΟΦ» ΚΑΙ «ΑΣΤΟΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ» ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Αφήνει στην Ελλάδα τις «μειοψηφικές» απόψεις

«Δεν τίθεται κανένα θέμα επιστροφής στη δραχμή» ξεκαθάρισε χθΕς ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δύο μόλις ημέρες πριν από το ταξίδι του στο Βερολίνο και τη συνάντηση που θα έχει εκεί με τον Β. Σόιμπλε. Χαρακτήρισε δε «μειοψηφικές» τις απόψεις που ακούγονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Με βήμα ταχύ για Βερολίνο και Ουάσιγκτον Με βήμα ταχύ για Βερολίνο και Ουάσιγκτον Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι επιλογή να αναζητηθεί ευρωπαϊκή λύση στην κρίση, έσπευσε όμως να διευκρινίσει πως το κόμμα του θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες στο διεθνές περιβάλλον και αναφέρθηκε στα ταξίδια που έκανε στη Λατινική Αμερική και στο επερχόμενο στις ΗΠΑ. Σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τη λογική της πολυδιάστατης δραστηριότητας που αναπτύσσσει στο πεδίο της διπλωματίας.

Γερμανικές αποζημιώσεις

Τόνισε, επίσης, ότι θα θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στον Β. Σόιμπλε, καθώς και το αίτημα του κόμματός του για διαγραφή του ελληνικού χρέους. «Θα υπενθυμίσω στον κ. Σόμπλε τη διαγραφή κατά 60% του αντίστοιχου γερμανικού χρέους, το 1953», είπε. Αναφερόμενος στη διάσταση που υπάρχει μεταξύ της Γερμανίας και του ευρωπαϊκού νότου, και στην ανάγκη να υπάρξει κοινό μέτωπο των χωρών αυτών , ο κ. Τσίπρας παράφρασε την ιστορική δήλωση του Θεόδ. Πάγκαλου ως υπουργού Εξωτερικών: «Ας μην ξεχνάμε ότι είναι υπερδύναμη με πήλινα πόδια».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε στον Real Fm και για τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (public issue) που δείχνει προβάδισμα της Ν.Δ. με 0,5% και την αντίστοιχη μείωση κατά δύο μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Απέδωσε το δημοσκοπικό εύρημα στο γεγονός ότι διαψεύστηκε η μεγάλη προσδοκία της κοινωνίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατάφερνε να εμποδίσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στο τρίτο Μνημόνιο και στην ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων. Χαρακτήρισε όμως φρούδες τις προσδοκίες που δημιουργούνται από την πλευρά της κυβέρνησης, διότι η πραγματικότητα στη χώρα είναι δραματική. «Πρώτο κόμμα δεν θα είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Ν.Δ. Πρώτο κόμμα θα είναι η ανεργία που εκτοξεύθηκε στο 27%», είπε.

Για τα γκαζάκια

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για τις χθεσινές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και τις κατηγορίες που εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για κίνδυνο δημιουργίας εμφυλιακού κλίματος, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ενορχηστρωμένη προσπάθεια με στόχο τη δημιουργία τεχνητής πόλωσης και έντασης. «Η ειρηνική διαμαρτυρία έριξε δύο κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με τις μολότοφ και τις καμένες τράπεζες που μάλλον ενισχύουν το σύστημα».

Πρόσθεσε επίσης πως η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζουν με το αξιακό υπόβαθρο της Αριστεράς και την ανθρωπιστική ιδεολογία την οποία πρεσβεύει... «Είμαστε οι πρώτοι που καταπολεμούμε την ανομία, σε όλες τις μορφές». Αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλου, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «άστοχη» την τοποθέτησή του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Μαγειρεύουν εξοπλιστικό
Ζημιές σε πόρτες, εκρήξεις στην πολιτική σκηνή
«Πόρτα» στη ΜΟΜΑ
Πονοκέφαλος για δύο το «όλα στο φως»
Ευρωπαίοι vs Αγγλοσάξονες με νέο οίκο αξιολόγησης
Η Γερμανία στραβοκοιτά τις ρώσικες «καταθέσεις»
Από το 2010 η Ελλάδα αγνοεί συστάσεις για πολιτική διαφθορά
Παπαρήγα: Απάτη οι τρεις κάλπες
Νομιμοφροσύνη μετά τις ενστάσεις
Ξανά στο σκαμνί ο Παπαγεωργόπουλος
Αφήνει στην Ελλάδα τις «μειοψηφικές» απόψεις
Τέσσερα καυτά εθνικά
Η ελληνική παραφθορά της μεταρρύθμισης
Τιμολογούσαν τα φάρμακα πίσω από κλειστές πόρτες
Οζάλ, Αραφάτ δηλητηριάστηκαν. Ο Παπάγος;