Έντυπη Έκδοση

ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Υπουργείο για θεριακλήδες

Το επόμενο δίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά η μετακόμιση διευθύνσεων και οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων -αν δεν προκύψει κάτι άλλο- στο κτήριο των παλιών καπναποθηκών του Κεράνη επί της οδού Θηβών 196-198.

Στις παλιές καπναποθήκες  επί της οδού Θηβών μεταφέρονται  οι διευθύνσεις και  οι οργανισμοί Στις παλιές καπναποθήκες επί της οδού Θηβών μεταφέρονται οι διευθύνσεις και οι οργανισμοί Το... γκαντέμικο κτήριο μπορεί να παινεύεται ότι είχε τους περισσότερους μνηστήρες αλλά μέχρι στιγμής παραμένει νύμφη ανύμφευτος, αφού η μετακόμιση μοιάζει με δρόμο μετ' εμποδίων.

Το κτίριο παλαιών καπναποθηκών του Κεράνη στα όρια του Δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη αγοράστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90.

Βασικός στόχος ήταν να μεταστεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά το ζήτημα παρότι πέρασαν πάνω από πέντε χρόνια βάλτωσε και παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Αφ'ενός διότι οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν ν' αλλάξουν χώρο, αφετέρου διότι, όπως λένε οι κακές γλώσσες, έβαλαν βέτο όσοι ήθελαν τα κτήρια να παραμείνουν νοικιασμένα, ώστε να μη χάσουν ένα σίγουρο πελάτη οι ιδιοκτήτες.

Το πολύπαθο κτήριο

Δεν προχώρησε όμως ούτε η ιδέα να στεγαστεί το υπουργείο Πολιτισμού. Το αντάρτικο εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού όταν το 2009 ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του κτηρίου σε βιοκλιματικό, μπλόκαρε τη μεταφορά με το αιτιολογικό ότι ήταν μακριά από τις υπηρεσίες και δεν βόλευε το προσωπικό για τις μετακινήσεις. Τα νάιλον παρέμειναν στις καρέκλες αλλά η μεταστέγαση έμεινε κενό γράμμα.

Στη συνέχεια ήταν να στεγαστεί το υπουργείο Οικονομικών, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Κι ενώ είχε συμφωνηθεί να πάει στο χαρτοφυλάκειο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), τελικά οι ενδιαφερόμενοι μάλλον θα μείνουν με την όρεξη.

Το πολύπαθο κτήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε διεκδικήσει και η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη.

Η μετεγκατάσταση υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπολογιζόταν να ολοκληρωθεί ώς το τέλος του 2012, αλλά νέα εμπόδια φάνηκαν στον ορίζοντα.

Παρά τις όποιες αντιρρήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο έλεγχος για θέματα αμιάντου και στατικότητας του κτηρίου έγινε και δεν έδειξε κάτι.

Ομως ο μισός 6ος όροφος είχε δοθεί για να λειτουργεί η επιτροπή Παιγνίων, η οποία μετακομίζει σε κτήριο 13.000 τ.μ. επί της οδού Κηφισίας, όπου επρόκειτο να μεταφερθεί το υπουργείο Υγείας. Καθώς δεν υπήρχε χώρος, για να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί του υπουργείου Υγείας, τελικά θα μεταφερθεί εκεί η επιτροπή.

Η επιμονή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη, να μεταφερθούν εκεί προκειμένου να γλιτώσει γύρω στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ ενοίκιο το χρόνο, μάλλον αποδίδει καρπούς. Και όπως φαίνεται, αν δεν προκύψει κάτι άλλο στον ορίζοντα, η πολυσυζητημένη μετακόμιση θα προχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει τα κλειδιά του κτηρίου και μένει να ρυθμιστεί και το ζήτημα της συγκοινωνίας.

Το κτήριο διαθέτει πάρκινγκ 750 θέσεων αλλά η απόσταση από το μετρό είναι μεγάλη. Ζητείται να υπάρξει πρόβλεψη στις αστικές συγκοινωνίες, ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του υπουργείου, αφού πάνω από 2.500 έως 3.000 άτομα θα μετακινούνται καθημερινά από και προς τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς, που θα συστεγαστούν. Η πρόβλεψη αφορά τόσο την ενίσχυση των υπαρχουσών αστικών συγκοινωνιών, όσο και τη μεταφορά με μικρά λεωφορεία από και προς το μετρό.

Τα βασικά προβλήματα, που είχαν τεθεί, φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν και τώρα με τα κλειδιά στο χέρι αναμένεται να μετακομίσουν σταδιακά οι υπηρεσίες οργανισμών, όπου λήγουν τα συμβόλαια. Ετσι, σε πρώτη φάση αναμένεται να μετακομίσουν οι υπηρεσίες Αλιείας, Ζωικής Παραγωγής και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Δημόσιο: η εξίσωση που διώχνει τους άξιους
Και το ψωμί ψωμάκι
Τρύπια βάρκα η συγχώνευση των αγροτικών οργανισμών
Υπουργείο για θεριακλήδες
Μασάει η κατσίκα ΦΠΑ
ΚΡΗΤΗ: βρήκαν δουλειά στο 18χρονο μαθητή που έδιωξαν οι γονείς του
Απάνθρωπη φυλάκιση νεφροπαθούς
Τα διόδια που... καίνε
Διαμαρτυρία για τη δίκη των οδηγών στο σταθμό των Μαλγάρων
Παραμύθια της Σάσας
«Νοσεί» το Σπήλι
Ιατρομάντεις και μάγισσες
Καρκινοβατούν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις
Ξάνθη: η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολύτεκνο
Το ΣτΕ νομιμοποίησε τον Καλλικράτη
Χωρίς γιατρούς και ρευστό ο ΕΟΠΥΥ
Σπρώχνουν έξω φάρμακα σε πολλαπλάσιες τιμές
Ο ΕΟΦ, η πολυφαρμακία και άλλες ιστορίες...
Μάρτυρες-κλειδιά για το «παραδικαστικό Νο 2»
Τα 400 στρέμματα, ο Ρέστης και το Commercial Mall