Έντυπη Έκδοση

ΚΡΗΤΗ: βρήκαν δουλειά στο 18χρονο μαθητή που έδιωξαν οι γονείς του

Συγκινητική ήταν η κινητοποίηση των πολιτών αλλά και των φορέων της Κρήτης -και όχι μόνο- για να βοηθήσουν το 18χρονο Νίκο, μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, που εν μια νυκτί βρέθηκε χωρίς σπίτι και χωρίς οικογένεια, διωγμένος από τον πατέρα του για οικονομικούς λόγους!

Μάλιστα ο διευθυντής του σχολείου Ανδρέας Τσεπαπαδάκης ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν ότι η οικογένεια του 18χρονου δεν ενδιαφέρεται για το παιδί καθώς επικοινώνησαν με τον πατέρα του κι εκείνος τους είπε: «Κάντε ό,τι καταλαβαίνετε».

Ανθρωποι από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα επικοινωνούν με το σχολείο προκειμένου να συνδράμουν, όπως μπορούν. Την ίδια στιγμή, ο 18χρονος, που ξαφνικά βρέθηκε πρωταγωνιστής στα ΜΜΕ όλης της χώρας, επιδιώκει να προστατεύσει τον εαυτό του και φαίνεται να έχει τρομάξει από τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η περίπτωσή του.

Για την οικονομική στήριξη του 18χρονου θα ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός από το διευθυντή του σχολείου σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ωστόσο η πιο θετική από όλες τις εξελίξεις είναι η προσφορά εργασίας στο 18χρονο από μία Ηρακλειώτισσα, η οποία θα έχει νεότερα για τον Νίκο ώς τη Δευτέρα. Εως ότου, πάντως, βρεθεί η πολυπόθητη εργασία για το 18χρονο, ο Σύλλογος Πολυτέκνων προσφέρει προσωρινή εργασία στο νεαρό.

Ο 18χρονος φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων και τώρα μένει στο σπίτι φίλου του, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο νεαρός, ο οποίος στηρίζεται ψυχολογικά από κοινωνική λειτουργό.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν στη πόλη του Ηρακλείου, ωστόσο, τουλάχιστον άλλες τέσσερις περιπτώσεις -δύο ανηλίκων και δύο ενηλίκων- που αντιμετωπίζουν την ανεργία και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων φιλοξενούνται από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Δημόσιο: η εξίσωση που διώχνει τους άξιους
Και το ψωμί ψωμάκι
Τρύπια βάρκα η συγχώνευση των αγροτικών οργανισμών
Υπουργείο για θεριακλήδες
Μασάει η κατσίκα ΦΠΑ
ΚΡΗΤΗ: βρήκαν δουλειά στο 18χρονο μαθητή που έδιωξαν οι γονείς του
Απάνθρωπη φυλάκιση νεφροπαθούς
Τα διόδια που... καίνε
Διαμαρτυρία για τη δίκη των οδηγών στο σταθμό των Μαλγάρων
Παραμύθια της Σάσας
«Νοσεί» το Σπήλι
Ιατρομάντεις και μάγισσες
Καρκινοβατούν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις
Ξάνθη: η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολύτεκνο
Το ΣτΕ νομιμοποίησε τον Καλλικράτη
Χωρίς γιατρούς και ρευστό ο ΕΟΠΥΥ
Σπρώχνουν έξω φάρμακα σε πολλαπλάσιες τιμές
Ο ΕΟΦ, η πολυφαρμακία και άλλες ιστορίες...
Μάρτυρες-κλειδιά για το «παραδικαστικό Νο 2»
Τα 400 στρέμματα, ο Ρέστης και το Commercial Mall