Έντυπη Έκδοση

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.: απάντηση με αποσιωπήσεις...

Η εποπτευόμενη από το υπουργείο Περιβάλλοντος εταιρεία του Δημοσίου «Κτηματολόγιο Α.Ε.», επιχειρώντας να διαψεύσει το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» με τίτλο «Κομισιόν: Φέρτε πίσω τα 80 εκατ. για το Κτηματολόγιο», αντέδρασε με ανακοίνωση, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

- «Είναι παντελώς ανακριβές ότι υπάρχει θέμα απένταξης έργων και επιστροφής πόρων συγχρηματοδότησης στην Ε.Ε., όπως ατυχώς και ανακριβώς αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία". Αντίθετα, η Κτηματολόγιο Α.Ε. είναι απολύτως συνεπής προς τις υποχρεώσεις της, έχει πάρει εύσημα από την Ε.Ε. για τα έργα που υλοποίησε στα πλαίσια του Γ' ΚΠΣ και ήδη υλοποιεί έργα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Δημοσιεύματα που επιχειρούν να κινήσουν τέτοιο θέμα μάς προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση ως προς το χρόνο που επιλέγεται, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο όλα τα ζητήματα του Εθνικού Κτηματολογίου (συντόμευση διαγωνιστικής διαδικασίας, οριστική δομή των Κτηματολογικών Γραφείων κ.λπ.) προωθούνται προς οριστική επίλυση. Μόνο ένα στόχο θα μπορούσαν να εξυπηρετούν: να υπονομεύσουν την προσπάθεια που γίνεται να επιταχυνθεί το έργο αναβιώνοντας ένα κλίμα σκανδαλολογίας, που η εταιρεία έχει καταφέρει να αφήσει πίσω της προ πολλού. Ομως, η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται! Η Κτηματολόγιο Α.Ε. θα επανέλθει στο θέμα με αναλυτική ανακοίνωση».

Απάντηση συντάκτη (Αργύρης Δεμερτζής): «Οι αναφορές της ανακοίνωσης σε "κίνητρα υπονόμευσης" της προσπάθειας του Κτηματολογίου και τα περί "σκανδαλολογίας" προδίδουν τουλάχιστον ευκολία των συντακτών της. Το δημοσίευμα της "Ε" στηρίχθηκε σε δύο ακλόνητα δεδομένα, τα οποία αποσιωπούνται πλήρως στην ανακοίνωση. Αυτά είναι: Πρώτον, το επίσημο έγγραφο-ντοκουμέντο της γενικής διεύθυνσης περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, (μεταξύ των παραληπτών ο πρόεδρος της «Κτηματολόγιο Α.Ε.»), το οποίο προειδοποιεί την ελληνική πλευρά ότι: "Οι μη ολοκληρωμένες εργασίες του Κτηματολογίου θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Σε αντίθετη περίπτωση, θα γίνει ανάκληση του ποσού που διατέθηκε για το συγχρηματοδοτούμενο έργο" . Και δεύτερον, τα ίδια τα στοιχεία της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», που δείχνουν ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ένα από τα 23 εκκρεμή προγράμματα κτηματογράφησης, ενώ για τουλάχιστον δέκα προσγράμματα δεν έχουν καν ανατεθεί οι μελέτες. Προφανώς το θέμα έχει συνέχεια....».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Ντράγκι: Δεν άκουσε, δεν είδε ανεργία
Χειρότερα και από χώρες τριτοκοσμικές
Στην ακριβή βενζίνη είμαστε άπιαστοι
Το φταίξιμο στους καταναλωτές λέει το υπουργείο
Φορο-Εφιάλτης
Κεραμίδα στα ακίνητα εισοδήματος
Αργησε 80 χρόνια η Αγορά Παραγωγών
Θεσμός στην Αμερική
Προϋπόθεση η τυποποίηση
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.: απάντηση με αποσιωπήσεις...
Τουρκική απόβαση στις μαρίνες μας
Ψαλίδι στο υπουργείο Οικονομικών
Αναβολή για «The Mall»
80 καταστήματα ΕΛΤΑ κατέβασαν ρολά σε δύο χρόνια
Ρεκόρ εξαγωγών σε ακτινίδια, φράουλες και ροδάκινα
Αυξήθηκαν οι Αμερικανοί που ζητούν επίδομα ανεργίας