Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ

Φύλλο και φτερό από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ο κύβος ερρίφθη, τα βιβλία (και οικονομικά στοιχεία) της ΠΑΕ ΑΕΚ θα γίνουν φύλλο και φτερό. Δύο χρόνια ακριβώς μετά τη δημοσιοποίηση διαχειριστικού ελέγχου από τη διοίκηση Αδαμίδη με προφανή σκοπό να στοχοποιήσει τον Ντέμη Νικολαΐδη, η διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ πήρε μια ιστορική απόφαση, υπό το βάρος των πιέσεων και των καταληψιών οπαδών.

Με τους ελέγχους από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα μάθει ο Νοτιάς πώς διαχειρίστηκαν τα χρήματά του ο Θανόπουλος και ο Αδαμίδης. Θα λυθούν και οι απορίες του Κιντή για την Empire που συστάθηκε επί ημερών Ντέμη Με τους ελέγχους από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα μάθει ο Νοτιάς πώς διαχειρίστηκαν τα χρήματά του ο Θανόπουλος και ο Αδαμίδης. Θα λυθούν και οι απορίες του Κιντή για την Empire που συστάθηκε επί ημερών Ντέμη Θα αποστείλει αίτημα στον υπουργό Πολιτισμού για τη διενέργεια ελέγχου στην ΠΑΕ από το Ελεγκτικό Συνέδριο! Ο,τι έγινε, δηλαδή, προ 10ετίας, όταν ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης έστειλε το Ελεγκτικό Συνέδριο στην ΠΑΕ και ήρθαν στο φως τα πρώτα στοιχεία για τα εικονικά τιμολόγια στη 18μηνη διοικητική θητεία Ψωμιάδη.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ερασιτεχνικής, αρχικώς συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνει εκ νέου λογιστικός διαχειριστικός έλεγχος, κατά τα πρότυπα της BDO πριν από τρία χρόνια. Με τη νομική υποστήριξη του Γιάννη Μαύρου, ο οποίος είχε βοηθήσει οικονομικά το βόλεϊ του συλλόγου και των δικηγόρων της ερασιτεχνικής.

«Τελικά αποφασίσαμε να μη ζητήσουμε τέτοιο έλεγχο, διότι κοστίζει περίπου 100.000 ευρώ. Γι' αυτόν το λόγο θα πάμε στον υπουργό την Τρίτη και θα ζητήσουμε να μπει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην ΠΑΕ», δήλωσε χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Κώστας Παπαδημητρίου.

Με βάση το άρθρο 75 του ν. 2725/1999, «ο υπουργός Πολιτισμού δύναται να δώσει εντολή για διενέργεια ελέγχου των δαπανών και των εν γένει λογαριασμών ΑΑΕ από το Ελεγκτικό Συνέδριο του άρθρου 98 του Συντάγματος».

Σε σχετική ανακοίνωση η ερασιτεχνική αναφέρει ότι «αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αίτηση για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΕΚ από το έτος 2004 μέχρι σήμερα». Τονίζει επίσης ότι «θα πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις για να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία» και ότι σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να μάθει ο κόσμος της ΑΕΚ «το πώς έφτασε η αγαπημένη μας ομάδα εδώ». Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «θα λάμψει η αλήθεια» και ότι «θα διαλευκανθούν όλα τα "μυστήρια" και θα αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί αυτό επιζητεί ο κόσμος της ΑΕΚ». Και καταλήγει πως «θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα».

Πρέπει να σημειωθεί ότι για να οδηγηθεί η ερασιτεχνική σ' αυτή την απόφαση, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις από το κομμάτι των οργανωμένων οπαδών που δεν «ελέγχεται» από τον Δημήτρη Χατζηχρήστο και από μέλη της ερασιτεχνικής και μικρομετόχους, οι οποίοι κατ' επανάληψη έχουν ζητήσει να στείλει ο υπουργός το Ελεγκτικό Συνέδριο στην ΠΑΕ.

Η τακτική γενική συνέλευση της προσεχούς Τετάρτης στα Σπάτα, πέρα από τις όποιες εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό και την υπόθεση Βιντιάδη, αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον και για άλλο λόγο. Η ερασιτεχνική αποφάσισε ομόφωνα να καταψηφίσει τον ισολογισμό της τελευταίας χρήσης της ΠΑΕ και να μην απαλλαγούν από ευθύνες τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κιντής
Ποδόσφαιρο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Τσοντάρουν όλοι
Φύλλο και φτερό από το Ελεγκτικό Συνέδριο
«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω!»
Αγγλικό ενδιαφέρον για Μήτρογλου
Χάνει Αλμπα ο Διαμαντίδης
Παράταση «ζωής» στον Αρη
Στο νήμα η προεδρία
«Παίρνουν φωτιά» Μάντσεστερ και Λονδίνο