Έντυπη Έκδοση

ΣΤΙΣ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ Η ΕΟΕ

Στο νήμα η προεδρία

Την πρώτη Τρίτη του Φεβρουαρίου (5 έχει ο μήνας) η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η κορωνίδα του ελληνικού αθλητισμού, θα συνέλθει στην εναρκτήρια του νέου έτους συνεδρίασή της, για να εκλέξει τον πρόεδρό της για τον καινούργιο τετραετή ολυμπιακό κύκλο, που έχει φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο, το 2016.

Ο απερχόμενος Σπύρος Καπράλος θα είναι πάλι υποψήφιος, αλλά αυτήν τη φορά τα ποσοστά του στην παράσταση νίκης των ανεπίσημων γκάλοπ δεν του δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξεί, όπως πριν από τέσσερα χρόνια. Το αντίπαλον δέος παρουσιάζεται ισχυρόν και ακούει στο όνομα Πέτρος Σιναδινός. Τα δε... κουκιά, με βάση τη νέα σύνθεση, που έχει προκύψει, προοιωνίζονται ότι θα γίνει μάχη, η οποία ενδεχομένως να κριθεί στο νήμα και στις λεπτομέρειες.

Οι αλλαγές σε πρόσωπα είναι μεν λίγες, αλλά σημαντικές, ικανές να οδηγήσουν στην ανατροπή. Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βόλεϊ αντί του Στέλιου Προσαλίκα, ο Θανάσης Τερζής της ποδηλασίας αντί του Θωμά Τιμαμόπουλου, ο... παλιός Γιώργος Αλικάκος, που επιστρέφει στην ενεργό δράση όχι από το άθλημά του, το χάντμπολ, αλλά από το μοντέρνο πένταθλον, ο Βαγγέλης Σουφλέρης, που άλλαξε επίσης σπορ και εκπροσωπεί πλέον το καινούργιο ολυμπιακό άθλημα του ράγκμπι, αναμένεται να αποτελέσουν το βαρόμετρο της εκλογικής αναμέτρησης. Υπάρχουν βεβαίως και εκκρεμότητες για να συμπληρωθεί το παζλ των 30 εκπροσώπων, τρεις τον αριθμό: το ποδόσφαιρο, που θα εκλέξει, εκτός απροόπτου, τον (πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ) Σοφοκλή Πιλάβιο στη Γ.Σ. του Σαββάτου στο κτήριο της ΕΟΕ, ο στίβος που έχει προγραμματίσει Γ.Σ. στις 25 Ιανουαρίου και το γκολφ, το έτερο νέο ολυμπιακό άθλημα, που έχει ορίσει τη δική του Γ.Σ. στις 15 Ιανουαρίου. Το κέρλιγκ πάλι έμεινε απέξω, όπως και το 2009, ενώ αποσύρθηκαν το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Τσοντάρουν όλοι
Φύλλο και φτερό από το Ελεγκτικό Συνέδριο
«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω!»
Αγγλικό ενδιαφέρον για Μήτρογλου
Χάνει Αλμπα ο Διαμαντίδης
Παράταση «ζωής» στον Αρη
Στο νήμα η προεδρία
«Παίρνουν φωτιά» Μάντσεστερ και Λονδίνο