Έντυπη Έκδοση

Διαμαρτυρία για τη δίκη των οδηγών στο σταθμό των Μαλγάρων

Στα διόδια Μαλγάρων, έξω από τη Θεσσαλονίκη, θα συγκεντρωθούν αύριο τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραπομπή σε δίκη οδηγών οι οποίοι αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορα σημεία εθνικών οδών της χώρας.

Στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων θα συγκεντρωθούν τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» Στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων θα συγκεντρωθούν τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και τα μέλη της επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων Νομού Πιερίας, που ζητούν με ανακοίνωσή τους να ανσταλούν οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος 20 οδηγών από τη Θεσσαλία, η δίκη των οποίων ορίστηκε στις 18 Ιανουαρίου. Οι οδηγοί κατηγορούνται ότι πέρασαν με τα οχήματά τους τις μπάρες χωρίς να πληρώσουν διόδια.

Με πρωτοβουλία του κινήματος «Δεν Πληρώνω», εξάλλου, οι διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη θα μετακινηθούν στα διόδια Μαλγάρων με λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν την Κυριακή, στις 11 το πρωί, από την πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Εγνατίας.

Οργή επικρατεί και στο Ρίο Αχαΐας, καθώς κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν σε απολογία για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση-αποκλεισμό των διοδίων το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αυτεπάγγελτη παρέμβαση από τον εισαγγελέα και όχι για υποβολή μηνύσεων από την Ολυμπία Οδό, η οποία διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα διόδια. Πάντως, η πρώτη καταδίκη ήρθε πριν από ένα μήνα, όταν δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε ταξιτζή να πληρώσει σχεδόν 14.000 ευρώ ως αστική ποινή για τη μη καταβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό Α.Ε. Πρόκειται για ταξιτζή από κωμόπολη της Αχαΐας, που σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου διήλθε από 1/7/2011 έως και 30/8/2012 συνολικά 73 φορές από τα διόδια Ρίου, Ζευγολατιού και Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει τα ανάλογο αντίτιμο.

Η Ολυμπία Οδός Α.Ε. προσκόμισε στοιχεία και φωτογραφίες στο δικαστήριο και ο ταξιτζής που καταδικάστηκε θα πρέπει τώρα να πληρώσει στην εταιρεία συνολικά 666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και επιπλέον ποσό 13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και ο δικηγόρος είπε ότι θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία στο δεύτερο βαθμό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Δημόσιο: η εξίσωση που διώχνει τους άξιους
Και το ψωμί ψωμάκι
Τρύπια βάρκα η συγχώνευση των αγροτικών οργανισμών
Υπουργείο για θεριακλήδες
Μασάει η κατσίκα ΦΠΑ
ΚΡΗΤΗ: βρήκαν δουλειά στο 18χρονο μαθητή που έδιωξαν οι γονείς του
Απάνθρωπη φυλάκιση νεφροπαθούς
Τα διόδια που... καίνε
Διαμαρτυρία για τη δίκη των οδηγών στο σταθμό των Μαλγάρων
Παραμύθια της Σάσας
«Νοσεί» το Σπήλι
Ιατρομάντεις και μάγισσες
Καρκινοβατούν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις
Ξάνθη: η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολύτεκνο
Το ΣτΕ νομιμοποίησε τον Καλλικράτη
Χωρίς γιατρούς και ρευστό ο ΕΟΠΥΥ
Σπρώχνουν έξω φάρμακα σε πολλαπλάσιες τιμές
Ο ΕΟΦ, η πολυφαρμακία και άλλες ιστορίες...
Μάρτυρες-κλειδιά για το «παραδικαστικό Νο 2»
Τα 400 στρέμματα, ο Ρέστης και το Commercial Mall