Έντυπη Έκδοση

Αφεντικό σε πολυεθνική...

Ο Οβελίξ του γαλλικού κινηματογράφου έχει επιδείξει ιδιαίτερο ταλέντο και εξυπνάδα στις μπίζνες, έχοντας στη δούλεψή του περίπου 80 άτομα. Οι επιχειρήσεις του καλύπτουν ένα πλατύ φάσμα: κινηματογράφος, διαφήμιση, κρασί, εστίαση, έχει ακόμα και... ψαράδικο. Για κάποιο χρονικό διάστημα, πέρασε μάλιστα και από επενδύσεις για κοιτάσματα πετρελαίου ανοιχτά της Κούβας.

* Εταιρεία παραγωγής

Ιδρυσε την «DD Productions» το 1983, το δε ακρωνύμιο «DD» θυμίζει φωνητικά τον πατέρα του που τον φώναζαν «Ντε Ντε». Η εταιρεία γυρίζει ταινίες και ενοικιάζει συνεργεία. Μέσω αυτής ο Ντεπαρντιέ έχει ποσοστά σε ταινίες του, όπως η τελευταία του «L'homme qui rit» (Ο άνθρωπος που γελά) όπου διαθέτει το 10%.

* Διαφήμιση

Ο Ντεπαρντιέ ενοικιάζει εαυτόν έναντι μυροβολώντων συμβολαίων. Είναι ιδιαίτερα γνωστός στη Ρωσία με κάθε είδους διαφήμιση, από την τράπεζα Sovietski έως τη σάλτσα Ketchup.

* Αμπελώνες

Λάτρης του κρασιού, έχει τους δικούς του αμπελώνες από το 1989 στο Anjou, όπου παράγει το «Chateau de Tigne».

Παράλληλα έχει επενδύσει παντού όπου μπόρεσε: στα γαλλικά κρασιά Bourgogne, Medoc, Herault, αλλά και στις χώρες του Μαγκρέμπ, στην ανατολική Ευρώπη και στη νότια Αμερική.

* Εστίαση και μικρομάγαζα

Στην «αριστερή όχθη» των Παρισίων και στο 117 της σικάτης οδού Cherche-midi, ο Ντεπαρντιέ διαθέτει, για την έως τα τώρα κατοικία του, ένα ολόκληρο κτήριο άριστα αναπαλαιωμένο.

Στον ίδιο δρόμο έφτιαξε το πρώτο του εστιατόριο, ένα εκλεκτό κατάστημα γιαπωνέζικης τροφής και ένα ψαράδικο. Η παρουσία του είναι τόσο έντονη στην περιοχή, που πολλοί ονομάζουν το δρόμο «οδό Ντεπαρντιέ». Ως καλοφαγάς, ξανοίχτηκε με δύο ακόμα εστιατόρια σε ακόμα πιο αριστοκρατικές γειτονιές του Παρισιού.

* Αντιπροσωπεία μοτοσικλέτας

Η άλλη μεγάλη λατρεία του Ντεπαρντιέ είναι η μοτοσικλέτα. Το 2009 άνοιξε για τη Yamaha στην περιοχή του Roissy μία από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες στην Ευρώπη (3.000 τ.μ.).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Φουλ Μόντι!
Ή στο κοινοβούλιο ή στη φυλακή ο Καβαλιέρε
«Αυξήστε τους μισθούς για δυνατή οικονομία»
Στη δίνη του ΔΝΤ
Από Ζεζέ... Μίσα
Αφεντικό σε πολυεθνική...
Οι Γάλλοι φορομετανάστες σε νούμερα
Για πρώτη φορά εκλέγουν πρόεδρο οι Τσέχοι
Σκοτώνουν τους δημοσιογράφους όταν «ενοχλούν»
Χάρηκαν Πούτιν και αναλυτές
Αναφορά στον Γκιόλα και τις διαδηλώσεις
Τολμά το ρίσκο
Τρία χρόνια από το σεισμό στην Αϊτή
Φονική γρίπη πλήττει τις ΗΠΑ