Έντυπη Έκδοση

Ξάνθη: η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολύτεκνο

Αίσθηση προκαλεί στην κοινωνία της Ξάνθης η αποκάλυψη των τοπικών ΜΜΕ, ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με προβλήματα υγείας, επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το λογαριασμό.

Από το περιβάλλον της οικογένειας έγινε γνωστό ότι η αδυναμία αποπληρωμής οφείλεται στο ότι ακόμα περιμένουν την καταβολή των επιδομάτων πρόνοιας που δικαιούνται. Ο πατέρας της οικογένειας αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και χρειάζεται συσκευή οξυγόνου, η δε μητέρα πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια!

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός υπήρξε κινητοποίηση από μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, απαιτώντας την επανασύνδεση του ρεύματος, καθώς και το διακανονισμό για την εξόφληση της οφειλής, που ξεπερνά τα 4.000 ευρώ.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας, Βασ. Σαρρής, δεσμεύτηκε ότι θα επανασυνδεθεί το ρεύμα στην οικογένεια και μάλιστα χωρίς προκαταβολή, όπως και έγινε.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Πριν από δύο μέρες άφησαν χωρίς ρεύμα πολύτεκνη οικογένεια στην Ξάνθη, με τους δύο γονείς ν' αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Το ποσό που συσσωρεύτηκε στο λογαριασμό της ΔΕΗ οφείλεται στο ότι η Πρόνοια δεν τους έχει αποδώσει ένα σημαντικό ποσό - επίδομα προς την οικογένεια, όπως και σε εκατοντάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Η καθυστέρηση της καταβολής του δημιούργησε τέτοιο πρόβλημα όχι μόνο στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αλλά πλέον ανάγεται σε ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους δύο άρρωστους γονείς».

Μετά και την κινητοποίηση επετεύχθη η επανασύνδεση του ρεύματος, χωρίς να δοθεί προκαταβολή, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός αυτό η Λ. Ε. Ξάνθης τονίζει πως «τα κρούσματα διακοπής, σε καθημερινή βάση, της ηλεκτροδότησης το τελευταίο διάστημα στο Νομό μας είναι δεκάδες, με αποτέλεσμα οι εργατικές λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς να μένουν χωρίς ρεύμα και μάλιστα εν μέσω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, με άμεσο επακόλουθο, πολλές απ' αυτές, να μένουν και χωρίς θέρμανση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΕΗ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Δημόσιο: η εξίσωση που διώχνει τους άξιους
Και το ψωμί ψωμάκι
Τρύπια βάρκα η συγχώνευση των αγροτικών οργανισμών
Υπουργείο για θεριακλήδες
Μασάει η κατσίκα ΦΠΑ
ΚΡΗΤΗ: βρήκαν δουλειά στο 18χρονο μαθητή που έδιωξαν οι γονείς του
Απάνθρωπη φυλάκιση νεφροπαθούς
Τα διόδια που... καίνε
Διαμαρτυρία για τη δίκη των οδηγών στο σταθμό των Μαλγάρων
Παραμύθια της Σάσας
«Νοσεί» το Σπήλι
Ιατρομάντεις και μάγισσες
Καρκινοβατούν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις
Ξάνθη: η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολύτεκνο
Το ΣτΕ νομιμοποίησε τον Καλλικράτη
Χωρίς γιατρούς και ρευστό ο ΕΟΠΥΥ
Σπρώχνουν έξω φάρμακα σε πολλαπλάσιες τιμές
Ο ΕΟΦ, η πολυφαρμακία και άλλες ιστορίες...
Μάρτυρες-κλειδιά για το «παραδικαστικό Νο 2»
Τα 400 στρέμματα, ο Ρέστης και το Commercial Mall