Έντυπη Έκδοση

Φονική γρίπη πλήττει τις ΗΠΑ

Φονική επιδημία γρίπης, η χειρότερη την τελευταία δεκαετία, ενέσκηψε νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χιλιάδες άτομα έχουν νοσήσει και τουλάχιστον 18 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους. Δεκάδες πολιτείες, ιδιαιτέρως στα βορειοανατολικά, πλήττονται σφοδρότατα και η πόλη της Βοστόνης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία.

Από τη Φλόριντα μέχρι το Μέιν, τα εξωτερικά ιατρεία κατακλύζονται από ασθενείς με συμπτώματα γρίπης ενός νέου τύπου που οφείλεται σε στέλεχος του ιού Η3Ν2.

«Είναι η χειρότερη χρονιά μετά το 2003-2004», δήλωσε ο Αντόνι Φάουτσι, διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών. Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για ένα στέλεχος ιδιαιτέρως ισχυρό. «Ο τύπος της συγκεκριμένης γρίπης είναι πιο σοβαρός. Πρόκειται για στέλεχος του Η3Ν2 που είναι ούτως ή άλλως σοβαρότερος από άλλους τύπους του ιού».

Στη δίνη της επιδημίας βρέθηκε κυρίως η Βοστόνη, όπου κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με 700 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός δεκαπλάσιος από τον αντίστοιχο προηγουμένων ετών. Ο δήμαρχος της πόλης, Τόμας Μενίνο, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να εμβολιαστούν αν μέχρι τώρα δεν το έχουν πράξει και σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάποια συμπτώματα, να παραμείνουν στο σπίτι και να μην πάνε στη δουλειά ή στο σχολείο.

Η επιδημία πρωτοεκδηλώθηκε τον Δεκέμβριο, νωρίτερα απ' ό,τι συνήθως, έχουν καταγραφεί κρούσματα σε 44 πολιτείες και μέχρι τώρα περισσότερα από 2.200 άτομα έχουν νοσηλευτεί σύμφωνα με στοιχεία των ομοσπονδιακών αρχών.

Μέχρι στιγμής τα θύματα που έχουν καταγραφεί είναι μόνο παιδιά, επειδή τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών είναι υποχρεωμένα να ανακοινώνουν σε τακτική βάση τους παιδικούς θανάτους. Ο απολογισμός μεταξύ ενηλίκων θα ανακοινωθεί στο τέλος της σεζόν.

(ΠΗΓΗ: ΓΑΛΛΙΚΟ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
ΗΠΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Φουλ Μόντι!
Ή στο κοινοβούλιο ή στη φυλακή ο Καβαλιέρε
«Αυξήστε τους μισθούς για δυνατή οικονομία»
Στη δίνη του ΔΝΤ
Από Ζεζέ... Μίσα
Αφεντικό σε πολυεθνική...
Οι Γάλλοι φορομετανάστες σε νούμερα
Για πρώτη φορά εκλέγουν πρόεδρο οι Τσέχοι
Σκοτώνουν τους δημοσιογράφους όταν «ενοχλούν»
Χάρηκαν Πούτιν και αναλυτές
Αναφορά στον Γκιόλα και τις διαδηλώσεις
Τολμά το ρίσκο
Τρία χρόνια από το σεισμό στην Αϊτή
Φονική γρίπη πλήττει τις ΗΠΑ