Έντυπη Έκδοση

Τα 400 στρέμματα, ο Ρέστης και το Commercial Mall

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το «παραδικαστικό νο2» δεν σταματούν στους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Εγγραφα, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, οδήγησαν μεταξύ άλλων και στην πόρτα του επιχειρηματία Βίκτ. Ρέστη και συνεργατών του, που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια αγοραπωλησίας 400 στρεμμάτων στο Κορωπί (2005-2008), μία «επένδυση» η οποία φέρεται ότι θα στοίχιζε στον μεγαλοεπιχειρηματία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Κίνητρο, τα κέρδη

Στις έγγραφες εξηγήσεις του, ο Βίκτ. Ρέστης αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, κατονομάζοντας ως υπευθύνους για το «εγκληματικό εις βάρος μου σχέδιο» τον τότε δικηγόρο του, Γ. Παπαζαφειρόπουλο, και τον τότε οικονομικό διευθυντή του Ομίλου Ρέστη, Κων. Κουτσούμπελη.

Ο εφοπλιστής αποκαλεί τον εαυτό του «θύμα», που «δεν μπορούσε να αντιληφθεί τη δολιότητα» των πρώην συνεργατών του, παρά το γεγονός ότι -όπως ο ίδιος αναφέρει- έχει πλούσιο βιογραφικό σε επενδύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υποστηρίζει ότι δεν έγινε εν γνώσει του καμία παράνομη πράξη, καθώς έδωσε το «ελεύθερο» στο να προχωρήσουν, χωρίς ο ίδιος να έχει τον έλεγχο, σε μία επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τις εξηγήσεις του, ο ίδιος ενημερώθηκε για την υπόθεση το 2010, από την.... τηλεόραση.

«Το ότι μεταβιβάστηκαν αιτία πωλήσεως σε εταιρείες του Ομίλου Ρέστη, καθώς και σε μένα προσωπικά δημόσιες δασικές εκτάσεις, ήταν ζητήματα τα οποία αγνοούσα, πέφτοντας θύμα ενός καλοστημένου εγκληματικού μηχανισμού, εις βάρος του οποίου έχω καταφύγει στη Δικαιοσύνη με μήνυσή μου», εξηγεί χαρακτηριστικά.

Οι δύο πρώην συνεργάτες του, που κλήθηκαν επίσης ως ύποπτοι, αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους. Οπως επισημαίνει ο Γ. Παπαζαφειρόπουλος στις εξηγήσεις του: «Η άθλια επινόηση της ''εγκληματικής οργάνωσης'', με σκοπό τη διάπραξη μεταξύ άλλων και απάτης σε βάρος του Δημοσίου, είναι όψιμο εφεύρημα του κ. Ρέστη και καμία υπαιτιότητα δεν βαρύνει εμένα, τον δικηγόρο του, με τον τρόπο που χειρίστηκα το θέμα και εκτέλεσα τις συγκεκριμένες εντολές που έλαβα, για τις επίδικες αγοραπωλησίες».

Στην πολυσέλιδη κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι κίνητρο του Β. Ρέστη ήταν τα κέρδη από την ένταξη της περιοχής (Β' Ζώνη Υμηττού) στο σχέδιο πόλεως, το οποίο θα επέφερε κέρδος ύψους 224.880.000 ευρώ. Στόχος ήταν να αλλάξει τις χρήσεις γης «και μάλιστα να κάνει όχι μόνο κατοικίες και μεζονέτες, αλλά και... μεγάλο εμπορικό Κέντρο (Commercial Mall)».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Κύριο θέμα
Μάρτυρες-κλειδιά για το «παραδικαστικό Νο 2»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Δημόσιο: η εξίσωση που διώχνει τους άξιους
Και το ψωμί ψωμάκι
Τρύπια βάρκα η συγχώνευση των αγροτικών οργανισμών
Υπουργείο για θεριακλήδες
Μασάει η κατσίκα ΦΠΑ
ΚΡΗΤΗ: βρήκαν δουλειά στο 18χρονο μαθητή που έδιωξαν οι γονείς του
Απάνθρωπη φυλάκιση νεφροπαθούς
Τα διόδια που... καίνε
Διαμαρτυρία για τη δίκη των οδηγών στο σταθμό των Μαλγάρων
Παραμύθια της Σάσας
«Νοσεί» το Σπήλι
Ιατρομάντεις και μάγισσες
Καρκινοβατούν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις
Ξάνθη: η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολύτεκνο
Το ΣτΕ νομιμοποίησε τον Καλλικράτη
Χωρίς γιατρούς και ρευστό ο ΕΟΠΥΥ
Σπρώχνουν έξω φάρμακα σε πολλαπλάσιες τιμές
Ο ΕΟΦ, η πολυφαρμακία και άλλες ιστορίες...
Μάρτυρες-κλειδιά για το «παραδικαστικό Νο 2»
Τα 400 στρέμματα, ο Ρέστης και το Commercial Mall