Έντυπη Έκδοση

Παράθυρο Σαμαρά για τριπλές εκλογές τον Μάιο

Η χθεσινή έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου επιβεβαιώνει τη ρευστότητα του πολιτικού κλίματος, ακόμα και μέσα στις ημέρες της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. Το πανηγυρικό κλίμα των εκδηλώσεων της επίσημης έναρξης του ελληνικού εξαμήνου της Ε.Ε. αφορά το φαίνεσθαι, αλλά στην πραγματικότητα για την κυβέρνηση Σαμαρά είναι το πλέον δύσκολο εξάμηνο.

Πλήρες θέμα...

 • Ελληνική Προεδρία Ε.Ε.

  • 5 βόμβες στα θεμέλια της ελληνικής προεδρίας
   Η κυβέρνηση ποντάρει σε διαπραγματεύσεις-εξπρές με την τρόικα, για να μη χαλάσει το «καλό κλίμα», αλλά οι δανειστές βλέπουν μόνον εκκρεμότητες... Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται προς το παρόν το οικονομικό επιτελείο αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας, η οποία θα σημάνει την έναρξη μιας σειράς από διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
  • Δεν υπάρχει τίποτε το άξιο λόγου για τη χρεοκοπημένη Ελλάδα, που ούτε δικαίωμα ψήφου έχει στις αποφάσεις που άπτονται των οικονομικών και νομισματικών συμφερόντων Προεδρία για εσωτερική κατανάλωση
   Η Συνθήκη της Λισαβόνας έχει αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες που είχε στο παρελθόν η χώρα που ασκούσε ανά εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε. Μέσα σε μια καλπάζουσα οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που τη μαστίζει τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα ανέλαβε στις αρχές της εβδομάδας την άσκηση της εξάμηνης προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η εικόνα: Πριν μιλήσουμε για την ελληνική προεδρία, αξίζει μια αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Λοιπόν, οι άνεργοι αυξήθηκαν τον Νοέμβριο στα 1.387.520 άτομα ήτοι το 27,8% του ενεργού πληθυσμού (ΕΛΣΤΑΤ). Αντίθετα, η ΓΣΕΕ ανεβάζει την πραγματική ανεργία στο 33% και ο μη ενεργός πληθυσμός το 2014 θα είναι 1.100.000 άτομα περισσότερος από τους απασχολουμένους.
 • Διαφθορά

  • ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Η Ελλάδα της μίζας και της αρπαχτής
   ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ: Εταιρείες-μαϊμού, προμήθειες εκατομμυρίων Ενα μαραθώνιο μεταξύ λογιστικών γραφείων και επιχειρήσεων... αγνώστου δραστηριότητας περιγράφουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-φωτιά για τον τρόπο διακίνησης των μιζών στα εξοπλιστικά φέρνει στο φως η «Κ.Ε.». Σύμφωνα με έρευνα του ΣΔΟΕ, ο κατηγορούμενος Π. Ευσταθίου έκανε ντιλ με διεθνείς κολοσσούς, υπέγραφε συμβάσεις προμηθειών όπλων, μοίραζε εκατομμύρια ευρώ με μια εταιρεία-φάντασμα.
  • Απολογιών... πυρ ομαδόν
   Σε ρυθμούς... απολογιών συνεχίζεται η ανάκριση για την υπογραφή των συμβάσεων των γερμανικών υποβρυχίων και του οπλικού συστήματος Asrad, με τους νέους κατηγορουμένους να έχουν ήδη κλητευθεί από τη Δικαιοσύνη για τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζονται να δόθηκαν.
  • Κόμματα και επιχειρήσεις στον αφρό με θαλασσοδάνεια
   Οι τράπεζες χορηγούν ρευστότητα, που γνωρίζουν ότι δεν θα αποπληρωθεί, στηρίζοντας πολιτικούς τους φίλους και επιχειρηματίες που θα έπρεπε να καλύψουν από την τσέπη τους τις «τρύπες» στα «μαγαζιά» τους Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ δικαστών και πολιτικών, με τους τελευταίους να προστατεύουν τους τραπεζίτες, οι οποίοι κατηγορούν με τη σειρά τους τούς δικαστές. Οι τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι οι δικαστές υποκαθιστούν τις επιτροπές των πιστοδοτήσεων των τραπεζών, κάτι που όπως λένε δεν συνάδει ούτε με το γνωστικό τους αντικείμενο ούτε με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.
  • Πρωτογενές έλλειμμα ευθιξίας
   Οταν ένας απλός Ελλην πολίτης άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου πριν από μερικές εβδομάδες, για τις ευθύνες των τραπεζιτών για τα δάνεια που έδωσαν στα κόμματα, ο υπουργός απάντησε λέγοντας ότι «δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να απειλούμε διαρκώς τους τραπεζίτες με διώξεις, γιατί δεν πρόκειται να δώσουν ούτε ένα ευρώ δάνειο» (λες και δίνουν...).
 • Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

  • ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Η Ελλάδα της μίζας και της αρπαχτής
   Τ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: Δανεικά και αγύριστα για τους κολλητούς ΤΙΣ δαιδαλώδεις διαδρομές και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των θαλασσοδανείων του Ταχ. Ταμιευτηρίου αποκαλύπτει το εισαγγελικό πόρισμα. Ετσι εξαφάνιζαν τα ίχνη των ενεργειών, αλλά και των ποσών που εισέπρατταν οι εταιρείες τους.
  • Οι VIPs του κατηγορητηρίου
   Τριάντα ονόματα περιλαμβάνει ο μακρύς κατάλογος των προσώπων εις βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίσταση για απιστία, απάτη, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και άλλα αδικήματα. Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερα γνωστές προσωπικότητας στον επιχειρηματικό και τραπεζικό κόσμο, που σύντομα θα βρεθούν στο κατώφλι του ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.
  • Δεν φταίνε μόνο Τ.Τ., Proton και FBB
   Στατιστικά οι «τρεις» είχαν μερίδιο αγοράς μόλις 4%. Δηλαδή, σε δάνεια συνολικού ύψους 242 δισ. ευρώ, οι τρεις αυτές τράπεζες είχαν χορηγήσει δάνεια μόνο 10 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 232 δισ. δόθηκαν από τις άλλες τράπεζες και κυρίως τις μεγάλες: Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη τρεις μόνο τράπεζες με μερίδιο αγοράς 4% ενώ μένει στο απυρόβλητο το 96% των τραπεζών που χορήγησαν δάνεια 232 δισ. ευρώ.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ Σοβαρές οι ευθύνες του Προβόπουλου
   «Να γίνει έρευνα και σε άλλες τράπεζες» Για συντριβή Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και σε αυτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης και εκτιμά ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών εντός του έτους.
  • Εδώ σε θέλω κάβουρα...
   «Απαράδεκτο να μπαίνεις στη Βουλή, να ανεξαρτητοποιείσαι και να παίρνεις την έδρα σου μαζί», δήλωνε σε συνέντευξή του ο Πέτρος Τατσόπουλος. Να δούμε τι θα κάνει τώρα που πήρε διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ... Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιηθεί από στελέχη του για τα τρωτά της υποψηφιότητας Τατσόπουλου. Ας πρόσεχε... Τελικά, αυτό που αναμενόταν από καιρό έγινε και ο Πέτρος Τατσόπουλος απομακρύνθηκε οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ διαγράφοντας μεν μια βραχύβια διαδρομή, που αρκούσε όμως για να προκαλέσει πολύ ισχυρούς νευρικούς κλονισμούς στο κόμμα και προσωπικά στον πρόεδρό του.
 • ΠΑΣΟΚ

  • ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ (βουλευτής ΠΑΣΟΚ) «Η Κεντροαριστερά δεν περιορίζεται στο Κολωνάκι»
   Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης «για να μπουν όλα από την αρχή» ζητεί ο Θάνος Μωραΐτης, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς και θέμα Βενιζέλου, ενώ τονίζει: «Δεν είναι εθνικά υπεύθυνο το δίλημμα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» «Η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. έχει ημερομηνία λήξης τις επόμενες εκλογές», λέει ο Θάνος Μωραΐτης «Ηανακίνηση διλημμάτων σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δεν έχει κανένα νόημα και δεν είναι εθνικά υπεύθυνη», απαντά ο Θάνος Μωραΐτης, που προφανώς διαφωνεί με την επιλογή της Ν.Δ. να χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ αντιευρωπαϊκή δύναμη.
 • Ευρωεκλογές

  • Ζητούνται γενναίοι για το ευρωψηφοδέλτιο
   Μπροστά στην προδιαγραφόμενη συντριβή των ευρωεκλογών, η Ν.Δ. προσπαθεί να βρει εκείνα τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ώθηση Μαν. Κεφαλογιάννης Με την κήρυξη της μακράς προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την εκδήλωση για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το Ζάππειο, εντείνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.
 • Αναλύσεις

  • ΔΥΟ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΗΝ «Κ.Ε.» Αντιδημοκρατική η τρόικα και εκτός κοινοτικού δικαίου
   «Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση. Το έλλειμμα μειώνεται, το χρέος όμως μεγαλώνει. Οι στόχοι επομένως της τρόικας δεν επιτεύχθηκαν» Το ταξίδι τους αναβλήθηκε για να μη συμπέσει με τη φιέστα της ελληνικής προεδρίας. Οι δύο ελεγκτές του Ευρωκοινοβουλίου, ο Αυστριακός Οτμαρ Κάρας και ο Γάλλος Λιέμ Νγκοκ, έρχονται τέλος Ιανουαρίου και αμφισβητούν τη νομιμότητα της τρόικας.
  • ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ «Κ.Ε.» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ «Δεν περιμένουμε τίποτα»
   «Αν είχαν λόγο να μας πάρουν σοβαρά, τότε ίσως κάτι να προχωρούσε. Οταν όμως παρακαλάς για τη... δόση σου και σε κυνηγούν οι τροϊκανοί, ακόμη και να βάλεις το καλό σου κοστούμι, ο Μανωλιός δεν αλλάζει». Τρεις πολίτες, ένας γιατρός, μία άνεργη και μία μετανάστρια, σχολιάζουν την ανάληψη της προεδρίας της Ευρώπης από τη χώρα μας και δηλώνουν παντελώς απαισιόδοξοι!
 • ΣΥΝ

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Αρχιδιαφθορέας κρατών, οικονομιών, η Γερμανία
   «Καθεστώς η διαπλοκή και η διαφθορά» Το σύστημα διαπλοκής που κυβερνά την Ελλάδα δεκαετίες ανακουφίστηκε όταν αποχώρησε από την ενεργό πολιτική ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Στο βρομερό φάκελο των εξοπλισμών, τον οποίο άνοιξε η «Ε», ο Νίκος Κωνσταντόπουλος παρεμβαίνει με κεραυνούς για όσους λεηλάτησαν τη χώρα και για όσους συγκάλυψαν τη λεηλασία, αλλά και τις καταγγελίες για αυτό το έγκλημα με διάφορους τρόπους.