Έντυπη Έκδοση

PEUGEOT 308 SW - ΤΟ ΝΕΟ STATION WAGON ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΑΡΤΙΟ, ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

Γαλλική φινέτσα

Παραδοσιακά, το μεγαλύτερο μειονέκτημα των station μοντέλων ήταν η αισθητική τους. Βέβαια στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπου το αυτοκίνητο είχε πάψει να αποτελεί απωθημένο εδώ και δεκαετίες, η μερίδα εκείνη του αγοραστικού κοινού, που οι εταιρείες αποκαλούν χάριν συντομίας «οικογενειάρχες», αναγνωρίζοντας την πρακτικότητα των μοντέλων αυτών, τα είχε αρκετά ψηλά στη λίστα πιθανών επιλογών.

Μοντέρνο και με κορυφαίους χώρους. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα SW; Μοντέρνο και με κορυφαίους χώρους. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα SW; Κάπως έτσι, οι εκδόσεις station wagon συγκαταλέγονταν στις πιο εμπορικές, αποτελώντας τον ορισμό του οικογενειακού μοντέλου. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που άρχισαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο νέες κατηγορίες, όπως π.χ. εκείνη των SUV, που εκτός από την πρακτικότητα και τους χώρους, προσέθεσε ακόμη ένα αντικείμενο πόθου: την τετρακίνηση. Και φυσικά, τη σαφώς ανώτερη αισθητική, για να μην ξεχνιόμαστε.

Ερχόμενοι στο σήμερα, πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει. Και πρώτ' απ' όλα, η εικόνα των μοντέλων station wagon. Στην πλειονότητά τους δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη συντηρητική έως άσχημη πολλές φορές αισθητική του παρελθόντος. Αντιθέτως, πρόκειται για μοντέρνα και σε αρκετές περιπτώσεις όμορφα μοντέλα, που πλέον θα καταδεχόταν ευχαρίστως να αγοράσει κι ένας Ελληνας.

Πάρτε για παράδειγμα το νέο 308 SW, που επίσημα θα παρουσιαστεί στο κοινό τον ερχόμενο Μάρτιο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Μοντέρνα σχεδίαση στο εσωτερικό κι ατελείωτοι χώροι (610 λίτρα) θέτουν υποψηφιότητα για την κατάκτηση της κορυφής στην κατηγορία Μοντέρνα σχεδίαση στο εσωτερικό κι ατελείωτοι χώροι (610 λίτρα) θέτουν υποψηφιότητα για την κατάκτηση της κορυφής στην κατηγορία Πρόκειται για ένα αντικειμενικά όμορφο μοντέλο, όσο αντικειμενική μπορεί να είναι η άποψη περί αισθητικής. Οι καμπύλες του καταφέρνουν να ξεγελούν το μάτι, κρύβοντας έντεχνα τις σημαντικά αυξημένες διαστάσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Με μήκος 4,58 μ., το νέο 308 SW είναι κατά 32,8 εκατ. μεγαλύτερο, στοιχείο που ουσιαστικά το τοποθετεί στο αμέσως μεγαλύτερο segment.

Αντίστοιχα αυξημένοι εμφανίζονται και οι χώροι στο εσωτερικό του, αλλά και εκείνοι για τις αποσκευές, που έχοντας πλέον διαμορφωθεί στα 610 λίτρα, θέτουν υποψηφιότητα για την κατάκτηση της κορυφής στην κατηγορία, αν δεν φέρει αντίρρηση κάποιο εκ των Skoda Octavia Combi και Honda Civic Tourer, που αναμένονται τους προσεχείς μήνες στην αγορά.

Οι καμπύλες του 308 καταφέρνουν να ξεγελούν το μάτι, κρύβοντας έντεχνα τις σημαντικά αυξημένες διαστάσεις του Οι καμπύλες του 308 καταφέρνουν να ξεγελούν το μάτι, κρύβοντας έντεχνα τις σημαντικά αυξημένες διαστάσεις του Η μοντέρνα σχεδίαση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου ο πίνακας οργάνων είναι τοποθετημένος καθαρά πάνω από το ύψος του τιμονιού, ενώ στην κατά τα άλλα μίνιμαλ κεντρική κονσόλα, δεσπόζει η μεγάλη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Η ποιότητα των υλικών δείχνει και πρέπει να είναι αναβαθμισμένη.

Το 308 SW, όπως ίσως θα περίμενε κανείς, χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο με το 308 2ης γενιάς, γεγονός που του εξασφαλίζει μια απώλεια βάρους 140 κιλών σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχει διαφοροποίηση από την 5θυρη έκδοση, η οποία να θυμίσουμε πως διαθέτει κινητήρες βενζίνης 1.2 (82 ίππων) και 1.6 (125 και 155 ίππων) λίτρου, αλλά και ντίζελ στο 1.6 λίτρο με απόδοση 92 ή 115 ίππων. Ολοι τους πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6, ενώ το κερασάκι στην τούρτα δεν είναι άλλο από την έκδοση BlueHDi, με εκπομπές CO2 μόλις 85 γρ./χλμ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Κ.Ε. Plus
Σχετικά θέματα: Αυτοκινητοβιομηχανία
Αμερικανική σανίδα σωτηρίας για τη Fiat
Περί αυτοκινήτου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΕΣΔΥ
Το 40% των Ελλήνων τρώνε λιγότερο, για να αγοράσουν φάρμακα
ΕΣΥ
Η Υγεία στο απόσπασμα
Γιατροί του κόσμου
Οι Γιατροί του Κόσμου
ΣΔΟΕ
Στα αζήτητα 12 εκατ. ευρώ του Δημοσίου
Σωφρονιστικό σύστημα
Η τρομοϋστερία ως πρόσχημα
«Οχι επιστροφή στα μπουντρούμια του Μεσαίωνα»
«Απαράδεκτη η απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών»
«Ο Σάββας είναι σχεδόν τυφλός. Τι φοβούνται; Οτι θα φύγει;»
Μέσα & Media
«Τα λέμε, Μπερλινγκουέρ»
3 ερωρήσεις
Μέσα και παραμέσα
Σχεδιάστρια
Το κορίτσι της βιτρίνας του Calvin Klein
Υγεία
Οι «ανόητες αγάπες» ως άλλοθι
Ο μηχανισμός του στρες στη σύγχρονη κοινωνία
Αυτοκινητοβιομηχανία
Αμερικανική σανίδα σωτηρίας για τη Fiat
Γαλλική φινέτσα
Περί αυτοκινήτου