Έντυπη Έκδοση

Περί αυτοκινήτου

Η McLaren καταργεί  τους υαλοκαθαριστήρες

Ή αλλιώς, πώς εξεζητημένες λύσεις βρίσκουν εφαρμογή σε εξεζητημένα αυτοκίνητα. Η McLaren εξελίσσει ένα σύστημα που κάνει χρήση υπερηχητικών κυμάτων, προκειμένου να διατηρεί το παρμπρίζ ανέπαφο από τα στοιχεία της φύσης. Στην ουσία, η McLaren επιχειρεί να περάσει στο αυτοκίνητο ένα σύστημα που ήδη χρησιμοποιείται στα αεροσκάφη. Αντικαθιστώντας τους υαλοκαθαριστήρες με ηχητικά κύματα στη συχνότητα των 30kHz, τα οποία θα κατευθύνονται σε ολόκληρη την επιφάνεια του παρμπρίζ, θα δημιουργεί μια «ασπίδα» προστασίας, που δεν θα επιτρέπει σε έντομα και νερό να έρθουν σε επαφή με το γυαλί. Το δύσκολο κομμάτι πλέον έχει να κάνει με τη νομοθεσία, η οποία απαιτεί την ύπαρξη υαλοκαθαριστήρων, προκειμένου ένα όχημα να μπορεί να κινείται νόμιμα.

Η φαντασία επιβραβεύεται

Εναν μάλλον πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένας δημιουργός φιλμ από τη Φλόριντα, προκειμένου να πουλήσει το Nissan Maxima του 1996 που είχε στην κατοχή του. Δημιούργησε μια ιδιαίτερα προσεγμένη παραγωγή διάρκειας 60'' (http: //www. youtube. com/watch?v=Fr6FklMc6Β0) στην οποία περιγράφει -συχνά με σαρκαστικό τρόπο- τις... αρετές του ιαπωνικού μοντέλου.

Οπως για παράδειγμα το σχόλιο πως το Maxima είναι ικανό να σε πάει από το σημείο Α στο σημείο Β... τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, ή το γεγονός ότι πωλείται πλήρως εξοπλισμένο με... κινητήρα, τροχούς και αυτόματο κιβώτιο.

Το αποτέλεσμα ήταν μια ανέλπιστα θετική αποδοχή από τους χρήστες των social media, ενώ όσοι αναρωτιέστε τι απέγινε με το αυτοκίνητο, αυτό αγοράστηκε τελικά από την ίδια τη Nissan.

Το αυτοκίνητο ως επένδυση

Ακούγεται παράδοξο, καθώς τα περισσότερα αυτοκίνητα χάνουν σημαντικό μέρος της αξίας τους από τη στιγμή που θα βγουν στο δρόμο. Οταν όμως πρόκειται για το τελευταίο δημιούργημα της Ferrari, την εκθαμβωτική LaFerrari, τότε ο ιδιοκτήτης της μπορεί ακόμη και να βγάλει κέρδος από αυτή. Οπως συνέβη στη Γερμανία, όπου η εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων SEMCO GmbH αγόρασε μία από τις μόλις 499 LaFerrari που θα κατασκευαστούν έναντι του ποσού των 1,3 εκατ. ευρώ και την πουλάει προς... 2,38 εκατ. ευρώ.

Και να σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για μεταχειρισμένο, αφού

ο χιλιομετρητής γράφει 200 χλμ. Οσοι ενδιαφέρεστε, η αγγελία βρίσκεται ακόμη στο site της εταιρείας. (http://home.mobile.de/SEMCO#des_188497752)

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Κ.Ε. Plus
Σχετικά θέματα: Αυτοκινητοβιομηχανία
Αμερικανική σανίδα σωτηρίας για τη Fiat
Γαλλική φινέτσα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΕΣΔΥ
Το 40% των Ελλήνων τρώνε λιγότερο, για να αγοράσουν φάρμακα
ΕΣΥ
Η Υγεία στο απόσπασμα
Γιατροί του κόσμου
Οι Γιατροί του Κόσμου
ΣΔΟΕ
Στα αζήτητα 12 εκατ. ευρώ του Δημοσίου
Σωφρονιστικό σύστημα
Η τρομοϋστερία ως πρόσχημα
«Οχι επιστροφή στα μπουντρούμια του Μεσαίωνα»
«Απαράδεκτη η απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών»
«Ο Σάββας είναι σχεδόν τυφλός. Τι φοβούνται; Οτι θα φύγει;»
Μέσα & Media
«Τα λέμε, Μπερλινγκουέρ»
3 ερωρήσεις
Μέσα και παραμέσα
Σχεδιάστρια
Το κορίτσι της βιτρίνας του Calvin Klein
Υγεία
Οι «ανόητες αγάπες» ως άλλοθι
Ο μηχανισμός του στρες στη σύγχρονη κοινωνία
Αυτοκινητοβιομηχανία
Αμερικανική σανίδα σωτηρίας για τη Fiat
Γαλλική φινέτσα
Περί αυτοκινήτου