Έντυπη Έκδοση

Εδώ σε θέλω κάβουρα...

«Απαράδεκτο να μπαίνεις στη Βουλή, να ανεξαρτητοποιείσαι και να παίρνεις την έδρα σου μαζί», δήλωνε σε συνέντευξή του ο Πέτρος Τατσόπουλος. Να δούμε τι θα κάνει τώρα που πήρε διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Τελικά, αυτό που αναμενόταν από καιρό έγινε και ο Πέτρος Τατσόπουλος απομακρύνθηκε οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ διαγράφοντας μεν μια βραχύβια διαδρομή, που αρκούσε όμως για να προκαλέσει πολύ ισχυρούς νευρικούς κλονισμούς στο κόμμα και προσωπικά στον πρόεδρό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιηθεί από στελέχη του για τα τρωτά της υποψηφιότητας Τατσόπουλου. Ας πρόσεχε... Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιηθεί από στελέχη του για τα τρωτά της υποψηφιότητας Τατσόπουλου. Ας πρόσεχε... Το παράδοξο, βεβαίως, είναι ότι η ηγετική ομάδα ήταν υπεύθυνη για τον ερχομό του συγγραφέα στον ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας πριν από τις εκλογές του 2012 τις σοβαρές ενστάσεις που ακούγονταν από την πλευρά της αριστερής πτέρυγας του κόμματος προς το πρόσωπό του.

Εκτοτε, ων ουκ έστιν αριθμός για τα επεισόδια με πρωταγωνιστή τον συγγραφέα, αρχής γενομένης από τη δήλωσή του για τη «μισή Αθήνα» που έλαβε επιθεωρησιακές διαστάσεις στη χώρα έως το πιο πρόσφατο για τη 17Ν και τη συμπάθεια που τρέφουν -κατά τον ίδιο- ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατική οργάνωση.

Μερικά από αυτά:

* Η υποστήριξη που παρείχε στη φίλη του Λένα Διβάνη, όταν η τελευταία δεχόταν την καθολική απαξία της κοινωνίας διότι είχε προστρέξει να κατηγορήσει τον 19χρονο που έχασε τη ζωή του για ένα εισιτήριο, σε συνδυασμό με την πολιτική του προσέγγιση που ταυτιζόταν γενικά με πρόσωπα και καταστάσεις της εξουσίας της δεκαετίας του '90.

* Οι τοποθετήσεις υπέρ των συνεργασιών ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ., με πρόφαση την ανάσχεση της Χρυσής Αυγής, ή με την Πρωτοβουλία των «58» των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ αλλά και τμήματα του σημερινού ΠΑΣΟΚ.

* Η απέχθειά του για τους Ανεξάρτητους Ελληνες, που οδήγησε σε ακόμη μία ομηρική μάχη με τη Ραχήλ Μακρή.

* Η ασέβεια με την οποία αντιμετώπισε τον προβληματισμό του Μανώλη Γλέζου, όταν αποκάλεσε τον γηραιό πολιτικό «Μαθουσαλίξ» επειδή είχε εκφράσει κριτική στο γεγονός ότι δεν γίνεται σαφές από τον ΣΥΡΙΖΑ από πού θα εξοικονομήσει τα χρήματα για να κάνει πράξη τις φιλολαϊκές παροχές.

Συστάσεις

Σε όλες τις περιπτώσεις, του γίνονταν συστάσεις, σε πατρικό ύφος. Πότε από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκο Βούτση, πότε από άλλα κορυφαία στελέχη, πότε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Με αποκορύφωμα, όταν ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ πήρε αποστάσεις από την κόντρα του κόμματος και της «Αυγής» στην επίθεση που δέχτηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή σκίτσο που δημοσιεύτηκε στα «Νέα».

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Τατσόπουλος άσκησε κριτική στην έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο επίμαχο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου με θέμα τις αντιδράσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή κατά τη διάρκεια όσων συνέβησαν έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, και το οποίο είχε χαρακτηριστεί από την Αριστερά ως «σεξιστικό».

Το συγκεκριμένο άρθρο είχε τίτλο «Το τριπλό ατόπημα της Αυγής» και ουσιαστικά κατηγορούσε το κομματικό έντυπο ότι συνδύασε την κυριολεξία με την ηθικολογία και την πολιτική ορθότητα.

Ο «γελωτοποιός»

Ηταν η πρώτη φορά που ο Νίκος Βούτσης είχε παραδεχτεί δημοσίως ότι υπάρχει θέμα και μάλιστα σοβαρό με τον Πέτρο Τατσόπουλο. Το ποτήρι είχε ξεχειλίσει, καθώς εκείνες τις μέρες ένα άρθρο του Βασίλη Μουλόπουλου στην «Αυγή» δεν άφηνε πολλά περιθώρια για την εξέλιξη της συνέχειας. «Κάθε κόμμα θα πρέπει να έχει τον γελωτοποιό του.

»Η Ν.Δ. έχει τον Αδωνι, το ΠΑΣΟΚ τον Πάγκαλο κι εμείς τον Τατσόπουλο. Ηγγικεν η ώρα να αναγνωρίσουμε τα χαρίσματα του Ανδρός, να τον στηρίξουμε να αντιμετωπίσει της αήθεις επιθέσεις που δέχεται και να αναφωνήσουμε: "Είμαστε όλοι Τατσόπουλοι"», έγραφε ο Βασίλης Μουλόπουλος μεγαλώνοντας το χάσμα και προκαλώντας -όπως ήταν φυσικό- την αντίδραση του συγγραφέα μέσω του προσφιλούς του Facebook. Κατηγορώντας τον δημοσιογράφο -υπεύθυνο της «Αυγής»- για μοχθηρία. «Θα σου έλεγα ντροπή αν ήξερα ότι έχεις», προαναγγέλλοντας έτσι συνέχεια, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που θα ακολουθούσε, με τη φράση «Ο γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος θα παραμείνει στην πολιτική ζωή του τόπου, μετά την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ως ανεξάρτητος και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στις προσεχείς του δημόσιες εμφανίσεις θα αναφερθεί στην περιπέτειά του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια παλαιότερη δήλωσή του όμως, σε συνέντευξή του στο tvxs.gr, διατρέχει ήδη την ειδησεογραφία και, δυστυχώς για τον βουλευτή, τον εκθέτει. Είχε πει ο Πέτρος Τατσόπουλος: «Θεωρώ απαράδεκτο να μπαίνεις στη Βουλή, και για οποιοδήποτε λόγο, συνειδησιακό για παράδειγμα, να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με το κόμμα σου και να ανεξαρτητοποιείσαι και να παίρνεις και την έδρα σου μαζί. Θεωρώ απαράδεκτο να μη δίνεις την έδρα σου πίσω στο κόμμα, σε μια τέτοια περίπτωση, όπως έκαναν τα μέλη της ΔΗΜΑΡ, και άλλοι. Και το θεωρώ απαράδεκτο, διότι χωρίς το κόμμα δεν θα έμπαινες στη Βουλή.

»Και εγώ είμαι έτοιμος να παραιτηθώ ανά πάσα στιγμή, το έχω άλλωστε αποδείξει στη ζωή μου, δεν κωλώνω, είμαι και ευεπίφορος στις παραιτήσεις, από παραίτηση σε παραίτηση πάω, δηλαδή δεν έχω κανένα πρόβλημα αν θελήσω να παραιτηθώ, αλλά θα παραδώσω και την έδρα μου, σε αυτούς οι οποίοι με τίμησαν με το να με βάλουνε στο ψηφοδέλτιό τους. Κι αυτό θα το κάνω εάν έρθω σε ρήξη με τη συνείδησή μου».

Οσον αφορά δε τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα, ας πρόσεχαν. Ή τουλάχιστον, να είναι πιο προσεκτικοί στη συνέχεια καθώς το 2014 είναι πιθανόν έτος εθνικών εκλογών και η κοινωνία, καθημαγμένη πλέον, δεν αντέχει άλλο την απαξίωση της πολιτικής και του δημόσιου λόγου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: ΣΥΡΙΖΑ
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι παρένθεση»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ελληνική Προεδρία Ε.Ε.
Παράθυρο Σαμαρά για τριπλές εκλογές τον Μάιο
5 βόμβες στα θεμέλια της ελληνικής προεδρίας
Προεδρία για εσωτερική κατανάλωση
Διαφθορά
«Μαϊμού» εταιρεία, πραγματικές μίζες
Απολογιών... πυρ ομαδόν
Κόμματα και επιχειρήσεις στον αφρό με θαλασσοδάνεια
Πρωτογενές έλλειμμα ευθιξίας
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Πώς έκαναν φτερά τα δάνεια
Οι VIPs του κατηγορητηρίου
Δεν φταίνε μόνο Τ.Τ., Proton και FBB
ΣΥΡΙΖΑ
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι παρένθεση»
Εδώ σε θέλω κάβουρα...
ΠΑΣΟΚ
«Η Κεντροαριστερά δεν περιορίζεται στο Κολωνάκι»
Ευρωεκλογές
Ζητούνται γενναίοι για το ευρωψηφοδέλτιο
Αναλύσεις
Εκ Βρυξελλών τα βέλη στην τρόικα
«Δεν περιμένουμε τίποτα»
ΣΥΝ
«Κυβερνούν καλύπτοντας μίζες και εγκλήματα!»