Έντυπη Έκδοση

Απολογιών... πυρ ομαδόν

Σε ρυθμούς... απολογιών συνεχίζεται η ανάκριση για την υπογραφή των συμβάσεων των γερμανικών υποβρυχίων και του οπλικού συστήματος Asrad, με τους νέους κατηγορουμένους να έχουν ήδη κλητευθεί από τη Δικαιοσύνη για τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζονται να δόθηκαν.

Το κατώφλι του ανακριτή, αρμόδιου για εγκλήματα διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή αναμένεται να περάσει πρώτη η 70χρονη Ειρήνη Ευσταθίου, η σύζυγος του εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας STN ATLAS στην Ελλάδα, Παναγιώτη. Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν εις βάρος της οδήγησαν στο να καταστεί κι αυτή κατηγορούμενη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Την ίδια ώρα, η ποινική μεταχείριση του 83χρονου συζύγου της, για το αν θα κρατηθεί προσωρινά ή θα συνεχίσει να είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, βρίσκεται ξανά στην κρίση της Δικαοσύνης.

Κι αυτό μετά την έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που άσκησε η Εισαγγελία Εφετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι που οδήγησαν στο να επανεξεταστεί το ζήτημα είναι αρχικά ότι ο κατηγορούμενος Ευσταθίου έχει ομολογήσει ότι χρημάτιζε ανθρώπους του ΥΠΕΘΑ, ενώ εξαρχής ο ρόλος του στην υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός. Αλλωστε, είναι -κατά το κατηγορητήριο- ένας από τους ανθρώπους που διακίνησαν μαύρο πολιτικό χρήμα προς διάφορες κατευθύνσεις, προκειμένου να επιτευχθούν οι υπό διερεύνηση συμβάσεις.

Παράλληλα, έχουν κληθεί ακόμη δέκα πρόσωπα που ο ίδιος ο Ευσταθίου κατονόμασε ως αποδέκτες χρημάτων της γερμανικής STN ATLAS. Πρόκειται για απόστρατους αξιωματικούς του Στρατού και του Ναυτικού, που την επίμαχη περίοδο ήταν μέλη επιτροπών του ΥΠΕΘΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση Ευσταθίου να μιλήσει για «bonus», που έδωσε στους εν λόγω στρατιωτικούς, είχε αποτέλεσμα την αντίδραση του ανακριτή Μαλλή, κατά την απολογία του πρώτου, ο οποίος παρατήρησε πως ο κατηγορούμενος θυμάται το χρηματισμό των χαμηλότερων κλιμακίων, αλλά η μνήμη του τον «εγκαταλείπει» όταν πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία συνεχίζουν να φτάνουν στο ανακριτικό γραφείο. Ανάμεσά τους και ορισμένα που κατέθεσε ο Αντ. Κάντας διά του συνηγόρου του, προς επίρρωσιν της απολογίας του. Συγκεκριμένα, πρόκειται για κινήσεις λογαριασμών του στις UBP Γενεύης και ΒΝΡ Paribas, όπου καταγράφεται η κατάθεση 550.000 ευρώ από λογαριασμό της εταιρείας OXYLOS, συμφερόντων του προφυλακισμένου Δ. Παπαχρήστου, καθώς και κατάθεση 80.000 ευρώ από τον Παν. Ευσταθίου μέσω της offshore «IRONHELD Ltd».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Διαφθορά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Εταιρείες Εξοπλιστικών Συστημάτων
Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
Κύριο θέμα
«Μαϊμού» εταιρεία, πραγματικές μίζες
Σχετικά θέματα: Διαφθορά
«Μαϊμού» εταιρεία, πραγματικές μίζες
Κόμματα και επιχειρήσεις στον αφρό με θαλασσοδάνεια
Πρωτογενές έλλειμμα ευθιξίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ελληνική Προεδρία Ε.Ε.
Παράθυρο Σαμαρά για τριπλές εκλογές τον Μάιο
5 βόμβες στα θεμέλια της ελληνικής προεδρίας
Προεδρία για εσωτερική κατανάλωση
Διαφθορά
«Μαϊμού» εταιρεία, πραγματικές μίζες
Απολογιών... πυρ ομαδόν
Κόμματα και επιχειρήσεις στον αφρό με θαλασσοδάνεια
Πρωτογενές έλλειμμα ευθιξίας
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Πώς έκαναν φτερά τα δάνεια
Οι VIPs του κατηγορητηρίου
Δεν φταίνε μόνο Τ.Τ., Proton και FBB
ΣΥΡΙΖΑ
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι παρένθεση»
Εδώ σε θέλω κάβουρα...
ΠΑΣΟΚ
«Η Κεντροαριστερά δεν περιορίζεται στο Κολωνάκι»
Ευρωεκλογές
Ζητούνται γενναίοι για το ευρωψηφοδέλτιο
Αναλύσεις
Εκ Βρυξελλών τα βέλη στην τρόικα
«Δεν περιμένουμε τίποτα»
ΣΥΝ
«Κυβερνούν καλύπτοντας μίζες και εγκλήματα!»