Έντυπη Έκδοση

Οι VIPs του κατηγορητηρίου

Τριάντα ονόματα περιλαμβάνει ο μακρύς κατάλογος των προσώπων εις βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίσταση για απιστία, απάτη, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και άλλα αδικήματα. Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερα γνωστές προσωπικότητας στον επιχειρηματικό και τραπεζικό κόσμο, που σύντομα θα βρεθούν στο κατώφλι του ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

** Ο Αγγ. Φιλιππίδης είναι πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του παραμένει ανεκτέλεστο, καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό, αν και -όπως δηλώνει- θα επιστρέψει. Στο εισαγγελικό πόρισμα γίνεται ειδική μνεία στο όνομά του, σε σημαντικά ποσά που φέρεται να τροφοδότησαν λογαριασμούς του και περιουσιακά στοιχεία που του αποδίδονται, όπως την εταιρεία Master Holding AD (υπηρεσίες στοιχηματισμού), με έδρα το Μαυροβούνιο. Ανάμεσα σε άλλα, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στην «Εμπορική Κεφαλαίου», γενικός διευθυντής στη «Διεθνή Χρηματιστηριακή» και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Ομίλου Διεθνών Συμβούλων», καθώς και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

** Ο επιχειρηματίας Δημ. Κοντομηνάς έχει συλληφθεί από τις αρχές και φρουρείται σε νοσοκομείο. Αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη. Ιδιοκτήτης διαφόρων ΜΜΕ (Alpha, Κανάλι 9 κ.ά.), ίδρυσε την Interamerican, ενώ στο παρελθόν εξαγόρασε την τράπεζα Interbank, που στη συνέχεια πουλήθηκε στην EFG Eurobank, την Ευρωκλινική Αθηνών κ.ά. Δεν είναι πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, αν και μέχρι σήμερα έχει βγει αλώβητος. Στην εισαγγελική αναφορά, ο όμιλος συμφερόντων του, Demco, εμφανίζεται να έλαβε δάνεια από το Τ.Τ., αλλά και να εμπλέκεται σε ζημιογόνο εξαγορά της Bestline (πιστωτικές κάρτες) από την τράπεζα.

** Ο επιχειρηματίας Κυρ. Γριβέας, που κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο με την επίσης κατηγορούμενη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, ακόμη δεν έχει συλληφθεί. Εμφανίζεται να έχει στενές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου, ενώ φέρεται να έχει λάβει από το Τ.Τ. 17 εκατ. ευρώ, τα ίχνη των οποίων επιχείρησε να σβήσει μέσα από διάφορες εταιρείες του.

** Ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης φέρεται ότι έλαβε επισφαλές δάνειο, χωρίς επαρκείς εγγυήσεις, από το Τ.Τ. ύψους περίπου 100.000.000. Παραμένει ο βασικός κατηγορούμενος στο τραπεζικό σκάνδαλο της ProtonBank, ενώ αντιμετωπίζει και την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του επιχειρηματία Αθ. Ανδριαδάκη.

* Τέλος, στον κατάλογο των διωκομένων υπάρχει και η Αναστασία Σακελλαρίου, νυν διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Εχει χαρακτηριστεί ως η «σιδηρά κυρία» των τραπεζών, με πλούσια εμπειρία στο City του Λονδίνου και στην Ελλάδα. Διετέλεσε Chief Risk Officer στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το όνομά της περιλαμβάνεται στο πόρισμα, καθώς εμφανίζεται να μετείχε στην Επιτροπή Επιχειρηματικών Δανείων, που αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την έγκριση της αναδιάρθρωσης δύο ομολογιακών δανείων της εταιρείας Demco, υφιστάμενου υπολοίπου συνολικά 38.500.000 ευρώ, σε ένα, με αύξηση του ποσού κατά 4 εκατ. ευρώ, 10ετούς διάρκειας, «με σκοπό: την άμεση εξόφληση των καθυστερημένων οφειλών ποσού 4 εκατ. ευρώ και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ανεξόφλητων ομολογιών μετά το 2017, προκειμένου για την ταμειακή διευκόλυνση της εταιρείας».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζες
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
Δάνεια
Διαφθορά
Κύριο θέμα
Πώς έκαναν φτερά τα δάνεια
Σχετικά θέματα: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Πώς έκαναν φτερά τα δάνεια
Δεν φταίνε μόνο Τ.Τ., Proton και FBB
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ελληνική Προεδρία Ε.Ε.
Παράθυρο Σαμαρά για τριπλές εκλογές τον Μάιο
5 βόμβες στα θεμέλια της ελληνικής προεδρίας
Προεδρία για εσωτερική κατανάλωση
Διαφθορά
«Μαϊμού» εταιρεία, πραγματικές μίζες
Απολογιών... πυρ ομαδόν
Κόμματα και επιχειρήσεις στον αφρό με θαλασσοδάνεια
Πρωτογενές έλλειμμα ευθιξίας
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Πώς έκαναν φτερά τα δάνεια
Οι VIPs του κατηγορητηρίου
Δεν φταίνε μόνο Τ.Τ., Proton και FBB
ΣΥΡΙΖΑ
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι παρένθεση»
Εδώ σε θέλω κάβουρα...
ΠΑΣΟΚ
«Η Κεντροαριστερά δεν περιορίζεται στο Κολωνάκι»
Ευρωεκλογές
Ζητούνται γενναίοι για το ευρωψηφοδέλτιο
Αναλύσεις
Εκ Βρυξελλών τα βέλη στην τρόικα
«Δεν περιμένουμε τίποτα»
ΣΥΝ
«Κυβερνούν καλύπτοντας μίζες και εγκλήματα!»