Έντυπη Έκδοση

Ζητούνται γενναίοι για το ευρωψηφοδέλτιο

Μπροστά στην προδιαγραφόμενη συντριβή των ευρωεκλογών, η Ν.Δ. προσπαθεί να βρει εκείνα τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ώθηση

Με την κήρυξη της μακράς προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την εκδήλωση για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το Ζάππειο, εντείνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Μαν. Κεφαλογιάννης Μαν. Κεφαλογιάννης Το δίλημμα που θα προβάλει η Ν.Δ. ετέθη ήδη διά του κ. Σαμαρά: «Θέλουμε την Ευρώπη ή όχι;». Η επιλογή όμως των στελεχών που θα προσωποποιήσουν αυτό το διακύβευμα δεν είναι εύκολη υπόθεση, συν τοις άλλοις και γιατί οι θέσεις είναι λίγες. Οπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, από τις επτά έδρες που έχει σήμερα η Ν.Δ. αναμένεται να χάσει τουλάχιστον τρεις.

Από τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές, η επικεφαλής Μαριέττα Γιαννάκου θεωρεί αυτονόητο ότι θα παραμείνει και μάλιστα στην πρώτη θέση. Το μέγαρο Μαξίμου όμως έχει εδώ και καιρό παράπονα από την πρώην υπουργό, τα οποία δεν κρύβει πλέον και αναμένεται να της προτείνει αξιοπρεπή έξοδο και επιστροφή στην Ελλάδα.

Ρόδη Κράτσα Ρόδη Κράτσα Η Ρόδη Κράτσα θεωρείται πως έχει καλό όνομα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, με ισχυρές προσωπικές επαφές. Συζητείται το ενδεχόμενο να ηγηθεί της λίστας, εκτός εάν επιλεγεί κάποιο μη κομματικό πρόσωπο. Την πρώτη θέση διεκδικεί, ωστόσο, και ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο.

Βέβαιη θεωρείται η παραμονή του καραμανλικού, αλλά έχοντα καλές σχέσεις με το σύστημα Μαξίμου, Γιώργου Κουμουτσάκου στις Βρυξέλλες, καθώς είχε μία επιτυχημένη θητεία και εκτιμάται ότι μπορεί να σηκώσει και επικοινωνιακό βάρος την προεκλογική περίοδο.

Ο Γιώργος Παπανικολάου έχει ήδη ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιος στο Δήμο Γλυφάδας, οπότε εγκαταλείπει την Ευρωβουλή. Δεν θα παραμείνουν οι Γιάννης Τσουκαλάς, Γιώργος Παπαστάμκος και Κώστας Πουπάκης, με τον τελευταίο να έχει έρθει σε τροχιά σύγκρουσης με το Μαξίμου για τις τοποθετήσεις του στα εργασιακά και να συζητά με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Γ. Κουμουτσάκος Γ. Κουμουτσάκος Από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο άνθρωπος του Μαξίμου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αναμένεται να ανταμειφθεί με μία καλή θέση. Ακούγονται επίσης τα ονόματα του γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ. Γιάννη Σμυρλή και της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. και έχουσας ισχυρές αναφορές στο Μαξίμου Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Ενδιαφέρον να συμπεριληφθεί είτε στη λίστα της Ν.Δ. είτε του ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Γιάννης Μάνος, ενώ για μετεγγραφή πιέζει η Νίκη Τζαβέλλα του ΛΑΟΣ. Συζήτηση γίνεται επίσης για τον φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ευρωεκλογές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ελληνική Προεδρία Ε.Ε.
Παράθυρο Σαμαρά για τριπλές εκλογές τον Μάιο
5 βόμβες στα θεμέλια της ελληνικής προεδρίας
Προεδρία για εσωτερική κατανάλωση
Διαφθορά
«Μαϊμού» εταιρεία, πραγματικές μίζες
Απολογιών... πυρ ομαδόν
Κόμματα και επιχειρήσεις στον αφρό με θαλασσοδάνεια
Πρωτογενές έλλειμμα ευθιξίας
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Πώς έκαναν φτερά τα δάνεια
Οι VIPs του κατηγορητηρίου
Δεν φταίνε μόνο Τ.Τ., Proton και FBB
ΣΥΡΙΖΑ
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι παρένθεση»
Εδώ σε θέλω κάβουρα...
ΠΑΣΟΚ
«Η Κεντροαριστερά δεν περιορίζεται στο Κολωνάκι»
Ευρωεκλογές
Ζητούνται γενναίοι για το ευρωψηφοδέλτιο
Αναλύσεις
Εκ Βρυξελλών τα βέλη στην τρόικα
«Δεν περιμένουμε τίποτα»
ΣΥΝ
«Κυβερνούν καλύπτοντας μίζες και εγκλήματα!»