Έντυπη Έκδοση

Οι Γιατροί του Κόσμου

Α. Μαΐλη πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου: Ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης * Γ. Βήχας Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Ο αποκλεισμός καρκινοπαθών από τη δημόσια δωρεάν Υγεία σημαίνει θάνατο

Το 2013  οι Γιατροί του Κόσμου εξέτασαν 10.633 παιδιά  και εμβολίασαν  τα 6.580 Το 2013 οι Γιατροί του Κόσμου εξέτασαν 10.633 παιδιά και εμβολίασαν τα 6.580 Αν τα παραπάνω στοιχεία συγκλονίζουν, η εικόνα που μεταφέρει στην «Κ.Ε.» η πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Α. Μαΐλη, κυριολεκτικά σοκάρει.  Το χρόνο που πέρασε, εξετάστηκαν στα πολυϊατρεία της οργάνωσης πέραν των άλλων ασθενών και 10.633 παιδιά, εκ των οποίων τα 6.580 εμβολιάστηκαν. Είναι γνωστό ότι οι εμβολιασμοί εξαφάνισαν ή περιόρισαν σημαντικά ορισμένα από πλέον σοβαρά μεταδοτικά νοσήματα (ευλογιά, διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα).

Οπως εξηγεί η γιατρός, «οι εμβολιασμοί προλαμβάνουν την εμφάνιση της νόσου και προστατεύουν όσους εμβολιάζονται, αλλά και αυτούς που δεν έχουν εμβολιασθεί μέσω του φαινομένου της συλλογικής ανοσίας ή ανοσίας της αγέλης. Αυτή η ασπίδα από την εφαρμογή του συστηματικού εμβολιασμού είναι πια διάτρητη. Το γεγονός επίσης ότι έχουν κλείσει όλα τα ΠΙΚΠΑ δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Είμαστε αντιμέτωποι μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης στο εσωτερικό της χώρας και κάνουμε έκκληση προς τους θεσμικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς το υψηλό κόστος των εμβολίων περιορίζει τις δυνατότητές μας».

Σήμερα ουδείς γνωρίζει τον αριθμό των ανεμβολίαστων παιδιών στη χώρα, αλλά κανενός το αυτί από την επίσημη πολιτεία δεν φαίνεται να ιδρώνει. Αν και η χώρα διαθέτει ένα Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο μάλιστα πρωτοστάτησε στον κοινωνικό στιγματισμό των οροθετικών γυναικών, και μία Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, κανένα από τα δύο θεσμικά κέντρα δεν έχει πάρει θέση γι' αυτό το κεφαλαιώδες ζήτημα. Εάν πράγματι «ο εμβολιασμός είναι ένα από τα δέκα εξαιρετικά επιτεύγματα του 20ού αιώνα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας», όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει αργήσει πολύ να υποστηρίξει στην πράξη τη θέση αυτή.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ερευνες & μελέτες
Υγεία
Γιατροί του Κόσμου
ΚΕΕΛΠΝΟ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΕΣΔΥ
Το 40% των Ελλήνων τρώνε λιγότερο, για να αγοράσουν φάρμακα
ΕΣΥ
Η Υγεία στο απόσπασμα
Γιατροί του κόσμου
Οι Γιατροί του Κόσμου
ΣΔΟΕ
Στα αζήτητα 12 εκατ. ευρώ του Δημοσίου
Σωφρονιστικό σύστημα
Η τρομοϋστερία ως πρόσχημα
«Οχι επιστροφή στα μπουντρούμια του Μεσαίωνα»
«Απαράδεκτη η απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών»
«Ο Σάββας είναι σχεδόν τυφλός. Τι φοβούνται; Οτι θα φύγει;»
Μέσα & Media
«Τα λέμε, Μπερλινγκουέρ»
3 ερωρήσεις
Μέσα και παραμέσα
Σχεδιάστρια
Το κορίτσι της βιτρίνας του Calvin Klein
Υγεία
Οι «ανόητες αγάπες» ως άλλοθι
Ο μηχανισμός του στρες στη σύγχρονη κοινωνία
Αυτοκινητοβιομηχανία
Αμερικανική σανίδα σωτηρίας για τη Fiat
Γαλλική φινέτσα
Περί αυτοκινήτου