Έντυπη Έκδοση

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Σε τι συμφώνησαν και πού διαφωνούν

Ραντεβού τον Ιούνιο δίνει ο Μανιτάκης

Η τελική συμφωνία είναι ευθύνη του πρωθυπουργού και του Γιάννη Στουρνάρα
Δεν βγήκε λευκός καπνός ούτε κατά τη συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τους Μανιτάκη-Σταϊκούρα. Το θέμα του Δημοσίου εξακολουθεί να παραμένει το μεγάλο «αγκάθι».

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Γερμανικές αποζημειώσεις

  • Γερμανική επικυριαρχία, διά στόματος Σόιμπλε, περιφρονεί το διεθνές δίκαιο Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ DREAD ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
   ...δεν βλέπω καμία ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό... Η Ελλάδα δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το δρόμο των μεταρρυθμίσεων Εκτέλεση στην Κρήτη από το φωτογραφικό λεύκωμα του Αντώνη Σανουδάκη Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ως άλλος δικαστής Dread (τρόμος), ήρωας του ομώνυμου κόμικς, αποφάνθηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμιά ελπίδα στις διεκδικήσεις της για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, απαντώντας, σημείωσε ότι «κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων» και έθεσε το θέμα του κατοχικού δανείου, που παραμένει «ανοιχτό και διακριτό».
  • Ελληνικές διεκδικήσεις από το '47
   Οπως ανέδειξε σε παλαιότερη παρέμβασή του στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο καθηγητής διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών Στέλιος Περράκης, «πέρα από τις καταστροφές των δημόσιων υποδομών και των ιδιωτικών περιουσιών, για τις οποίες η «Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων» το 1947 αναγνώρισε μια συνολική μελλοντική απαίτηση για Επανορθώσεις - Αποζημιώσεις ύψους 8,5 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας του 1938, χωρίς να αναγνωριστούν τα «διαφυγόντα κέρδη» για τις επόμενες δεκαετίες, η Ελλάδα ζήτησε τότε την αναγνώριση αποζημιώσεων ύψους 14 δισ. δολαρίων».
  • ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Δικαιολογημένες ή παράλογες οι αξιώσεις των Ελλήνων;
   Με προσεκτική τήρηση αποστάσεων, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου χωρίς πολλά σχόλια.
 • Γερμανία

  • «Μισητό πρόσωπο» η Ανγκελα Μέρκελ
   «Εχουν δίκιο να είναι θυμωμένοι με τη Μέρκελ», λέει ο αρχισυντάκτης του «Cireco» Η φιλοσοφία των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η Ανγκελα Μέρκελ, επιβάλλοντας σκληρά μέτρα λιτότητας στις χώρες του Νότου, όταν προωθεί επιδοτούμενα προγράμματα για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα στη Γερμανία, έχει θορυβήσει ακόμη και τους ίδιους τους Γερμανούς.
 • Δημόσιος Τομέας

  • Ο τρόμος των... επιόρκων
   Αντώνης Ρουπακιώτης Για τον... τρόμο των επιόρκων που δημιουργεί κακό στη δημόσια διοίκηση μίλησε χθες αγορεύοντας στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι έχει ιδίαν άποψη, καθώς η εικόνα της εργασιακής ανασφάλειας «χτύπησε» και το υπουργείο Δικαιοσύνης.
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ Οι φόροι στα ακίνητα θα κλείσουν την «τρύπα»
   Χωρίς να υπάρχει συμφωνία στο αποκαλούμενο «ορόσημο του Μαρτίου», που είναι το Δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών αναχώρησε χθες για το Δουβλίνο για να μετάσχει στο σημερινό άτυπο Eurogroup.
 • Λίστα Λαγκάρντ

  • ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Τον Ιούνιο η έκθεση ΣΔΟΕ για «Λαγκάρντ»
   Προβληματισμό προκαλεί στην προκαταρκτική επιτροπή η είδηση ότι η πολυαναμενόμενη έκθεση του ΣΔΟΕ για το φορολογικό έλεγχο των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα είναι έτοιμη στις 10 Ιουνίου.
  • ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Διαψεύδουν το Twitter συνεργάτες του Γιώργου
   Εφθασε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και επισήμως η νέα κλήτευση της προκαταρκτικής επιτροπής.
 • Κύπρος

  • Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΜΕ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ Αργεί το μνημόνιο, ανεβαίνει το χρέος
   Κάθε μέρα που περνάει μέχρι την υπογραφή μνημονίου ανεβάζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου αρκετά εκατομμύρια.
  • ΣΑΜΑΡΑΣ-ΟΜΗΡΟΥ Μήνυμα προς Ευρώπη και Τουρκία
   Μήνυμα προς την Τουρκία, να μη διανοηθεί πως η δύσκολη οικονομικά θέση, στην οποία βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος, αποτελεί ευκαιρία επιβουλής εις βάρος των εθνικών συμφερόντων του Ελληνισμού, έστειλε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκης Ομήρου.
  • EUROGROUP Δεν θέλουν να δώσουν πάνω από 10 δισ. στην Κύπρο
   Το μέλλον της Κύπρου αναμένεται να σφραγίσει η σημερινή άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Δουβλίνο, καθώς το κυπριακό μνημόνιο είναι ένα από τα βασικότερα ζητήματα, και μάλιστα υπό τη σκιά των διαρροών σύμφωνα με τις οποίες το τελικό ποσό που θα χρειαστεί η χώρα θα ανέλθει σε 23 δισ. ευρώ και όχι σε 17 δισ.
 • ΚΚΕ

  • ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Επιμένει στη γραμμή των μη συμμαχιών
   Ακόμη και ιμπεριαλιστικό πόλεμο βλέπει ως πιθανό το ΚΚΕ Η γ.γ. του ΚΚΕ, μιλώντας στο 19ο Συνέδριο του κόμματος, ξεκαθάρισε ότι οι συμμαχίες αφορούν αποκλειστικά το κοινωνικό πεδίο και άσκησε κριτική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
 • ΠΑΣΟΚ

  • Βαβέλ το ΠΑΣΟΚ, δεν γνωρίζουν τι να ψηφίσουν
   Σύγχυση και προβληματισμός επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από τα συνεχή κρούσματα ασυνεννοησίας, που προδίδουν αφενός έλλειψη κατευθυντήριας γραμμής σε μείζονα θέματα και αφετέρου έλλειψη συντονισμού.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Αθωώθηκαν τα στελέχη του «Ολυμπιακού Χωριού Α.Ε.»
   Την απαλλαγή πρώην στελεχών της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» από την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει δοθεί απάντηση στην πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση των «Ολυμπιακών Ακινήτων».
  • ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΣΠΕΑΘ Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Δημ. Καπράνος
   Αλλο βούλευμα αναμενόταν και άλλο εκδόθηκε. Ο Δημ. Καπράνος, πρώην πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) και βασικός κατηγορούμενος στο σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ, είναι πλέον -με απόφαση της Δικαιοσύνης- ελεύθερος, ενώ εκκρεμεί ακόμα το βούλευμα για την παραπομπή ή μη της υπόθεσης σε δίκη.