Έντυπη Έκδοση

Ολοκλήρωσαν το έργο τους οι δύο επιτροπές στην Ιταλία

Εξακολουθώντας να κυνηγούν την ουρά τους, οι Ιταλοί πολιτικοί βρίσκονται εν αναμονή ολοκλήρωσης του έργου των δύο επιτροπών σοφών σήμερα το μεσημέρι, ασχέτως με το αν δεν είναι καθόλου βέβαιο πόσο χρήσιμες θα φανούν οι υποδείξεις τους.

Την ίδια ώρα, το Κίνημα των 5 Αστέρων οργάνωσε την πρώτη ονλάιν ψηφοφορία για την επιλογή του υποψηφίου που θα προτείνει στην προεδρία, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ αποκαλύψεις για τα σεξουαλικά φάουλ του Μπερλουσκόνι βάζουν λίγο αλατοπίπερο στα κενά... γεύσης των πολλές φορές ξαναζεσταμένων πολιτικών γευμάτων.

Οι δύο επιτροπές παρουσιάζουν σήμερα στον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, τα αποτελέσματα της διερευνητικής δουλειάς τους. Είχαν κληθεί να ασχοληθούν με τη μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου, τις δυνατότητες μείωσης της φορολογικής πίεσης, και γενικότερα να αναζητήσουν τρόπους επίτευξης οικονομικής ανάκαμψης.

Χθες, με τον ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Μαρόνι, συναντήθηκε ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, στο πλαίσιο επαφών προς αναζήτηση υποψηφίου κοινής αποδοχής για τη διαδοχή του προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η συνάντηση πήγε καλά», σχολίασε λακωνικά ο Μπερσάνι, ενώ από την πλευρά του ο Μαρόνι δήλωσε ότι «δεν έγινε αναφορά σε ονόματα αλλά σε γενικά κριτήρια σχετικά με την επιλογή του νέου προέδρου».

Ψηφοφορία

Το Κίνημα του Μπέπε Γκρίλο οργάνωσε χθες ψηφοφορία ονλάιν για να επιλέξει τον υποψήφιο που θα προτείνει για την προεδρική εκλογή. Μια δεύτερη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ, τη βεβαιότητά του ότι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα δεν κινδυνεύει να διασπαστεί εξέφρασε ο επικεφαλής του, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης. Δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα», δήλωσε χθες ο Μπερσάνι.

Μια μέρα νωρίτερα, ο δεύτερος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντάριο Φραντσεσκίνι, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο αυτό τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά το συγκεκριμένο θέμα τον ανησυχεί σοβαρά».

Η σεξουαλική διάσταση μπαίνει σταθερά στο ιταλικό πολιτικό σκηνικό με γέφυρα τον καβαλιέρε. Χθες, στην αποκάλυψη ότι η Νοέμι Λετίτσια, 21 ετών σήμερα, είχε σεξουαλική επαφή με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν ήταν ακόμη ανήλικη, προχώρησε ο πρώην ατζέντης της, Φραντσέσκο Κιέζα Σοπράνι.

(Πηγές: Repubblica-Corriere-Reuters-ΑΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία
Σχετικά θέματα: Ιταλία
Διέσωσαν 500 μετανάστες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Γερμανία
Μπορεί και χωρίς τους Σοσιαλδημοκράτες η Μέρκελ
Βρετανία
Κηδεία με 2.000 καλεσμένους
Μόνο κέρδος, η καταδίκη της σεξουαλικής βίας
Ισπανία
115 εξώσεις την ημέρα!
Δεν είδε, δεν ξέρει τίποτα για το μαύρο χρήμα ο Σαντσίς
Βόρεια Κορέα
«Για εσωτερική κατανάλωση»
Συρία
Κινούμενοι στόχοι οι άμαχοι στη Συρία
Ιταλία
Διέσωσαν 500 μετανάστες
Ολοκλήρωσαν το έργο τους οι δύο επιτροπές στην Ιταλία
Επιστημονικές έρευνες
Πονόμετρο έφτιαξαν νευροεπιστήμονες
Διάστημα
Από τη Σελήνη στον Αρη μέσω αστεροειδούς