Έντυπη Έκδοση

Δεν είδε, δεν ξέρει τίποτα για το μαύρο χρήμα ο Σαντσίς

Αρνήθηκε την παραμικρή συμμετοχή στην προσπάθεια του Λουίς Μπάρθενας να κρύψει μαύρο χρήμα ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) στην Ισπανία την περίοδο 1982-1987, Ανχέλ Σαντσίς, όταν ακόμα το Λαϊκό Κόμμα λεγόταν Λαϊκή Συμμαχία.

Ο Ανχέλ Σαντσίς, που κατηγορείται ότι βοήθησε το φίλο και διάδοχό του στη θέση του ταμία του Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ισχυρίστηκε χθες στην απολογία του ότι είχε ζητήσει απλά ένα δάνειο 3 εκατ. ευρώ για μια επιχείρηση, την Brixco Α.Ε., στην οποία ο ίδιος διατηρούσε ποσοστά.

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στην Ισπανία δέχεται ότι η επιχείρηση Brixco Α.Ε., που ειδικεύεται στην εξαγωγή χυμού που παράγεται από τα λεμόνια που παράγονται στο τεράστιο αγρόκτημα (ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο) που διατηρεί ο Μπάρθενας στην Αργεντινή, άνοιξε ένα λογαριασμό ώστε ο Μπάρθενας να αποστείλει το συγκεριμένο δάνειο που επικαλέστηκε ο Σαντσίς στο δικαστήριο. Ο Σαντσίς στην απολογία του επέδειξε μάλιστα το υποτιθέμενο συμβόλαιο δανεισμού, μέσω του οποίου η Tesedul (επιχείρηση του Μπάρθενας) θα μεταβίβαζε τα 3 εκατομμύρια στην Brixco. Σύμφωνα με αναφορές δικηγόρων που συμμετείχαν στην απόφαση του δικαστηρίου, ο Σαντσίς παραδέχτηκε ότι είχε πραγματοποιήσει δύο ταξίδια στην Ελβετία, προκειμένου να συμμετέχει στην ομαλή εξέλιξη μεταφοράς του ποσού.

Παρά τους ισχυρισμούς του, ο Σαντσίς δεν κατάφερε να πείσει την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, που εκτιμά ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή είχε απλά στόχο να διασφαλίσει μέρος των ελβετικών καταθέσεων (38 εκατ. ευρώ στο σύνολο) του άλλοτε πανίσχυρου ταμία του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Λουίς Μπάρθενας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισπανία
Σχετικά θέματα: Ισπανία
115 εξώσεις την ημέρα!
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Γερμανία
Μπορεί και χωρίς τους Σοσιαλδημοκράτες η Μέρκελ
Βρετανία
Κηδεία με 2.000 καλεσμένους
Μόνο κέρδος, η καταδίκη της σεξουαλικής βίας
Ισπανία
115 εξώσεις την ημέρα!
Δεν είδε, δεν ξέρει τίποτα για το μαύρο χρήμα ο Σαντσίς
Βόρεια Κορέα
«Για εσωτερική κατανάλωση»
Συρία
Κινούμενοι στόχοι οι άμαχοι στη Συρία
Ιταλία
Διέσωσαν 500 μετανάστες
Ολοκλήρωσαν το έργο τους οι δύο επιτροπές στην Ιταλία
Επιστημονικές έρευνες
Πονόμετρο έφτιαξαν νευροεπιστήμονες
Διάστημα
Από τη Σελήνη στον Αρη μέσω αστεροειδούς