Έντυπη Έκδοση

ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ * ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ

Εκοψαν το δίκτυο στο Indymedia

Περίπου τρεις μήνες μετά τις εκκενώσεις της Βίλας Αμαλία και της Κατάληψης Σκαραμαγκά, η κυβέρνηση αποφάσισε να τραβήξει ακόμη μια φορά την υπόθεση στα άκρα, βάλλοντας αυτή τη φορά κατά της αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης και της αντιπληροφόρησης.

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στη μία το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καλούν το Athens Indymedia και ο 98fm Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στη μία το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καλούν το Athens Indymedia και ο 98fm Επειτα από εισαγγελικές πιέσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το χρόνιο αίτημα να «κλείσει» το athens.indymedia.org. ικανοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, με τη διακοπή της παροχής δικτύου του ΕΜΠ. Και μαζί με αυτό, «έπεσαν» και δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο 98 και ο Ράδιο Ενταση, οι οποίοι από χθες δεν εκπέμπουν.

Η διακοπή των τριών διαδικτυακών μέσων έγινε γύρω στις 8 το απόγευμα της Πέμπτης. Λίγες ώρες αργότερα -και αφού διαπιστώθηκε από τους διαχειριστές τι είχε συμβεί- αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα, που χρησιμοποιείται ως προσωρινή λύση όταν το athens.indymedia.org έχει τεχνικά προβλήματα, τα εξής: «Το Athens Indymedia και ο 98fm βρίσκονται υπό καταστολή. Σήμερα στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου».

Την ίδια στιγμή τα συγχαρητήριά του έσπευσε να δώσει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης. Και περίπου μια ώρα αργότερα επανέλαβε τα «εύγε του» απευθυνόμενος στον Νικόλαο Δένδια.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο κόμμα με το οποίο πολιτευόταν, ο ΛΑΟΣ, ήταν εκείνο που είχε κάνει πρώτο αναφορά στη Βουλή για τη λειτουργία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Τον Αύγουστο του 2012, όταν πλέον ήταν ο κ. Γεωργιάδης στη Νέα Δημοκρατία, έκανε μαζί με άλλους βουλευτές αναφορά-καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γιατί, όπως είχαν αναφέρει, οι χρήστες «συνεχώς εγκωμιάζουν πράξεις βίας». Λίγο καιρό αργότερα ακολούθησε και ερώτηση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή για το ίδιο θέμα.

Εκατοντάδες πάντως ήταν τα μηνύματα αλληλεγγύης που κατέκλυσαν το Διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, και τάχθηκαν κατά της φίμωσης του αδιαμεσολάβητου μέσου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Σκουριές
Ο αυτοαποκλεισμός της Ιερισσού
Οδική κυκλοφορία και ασφάλεια
Τα παράλογα της Αττικής Οδού
Αλλαγές στον ΚΟΚ με τσουχτερά πρόστιμα
Ρατσισμός
Πέταξε από λεωφορείο Αφρικανούς
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πράσινο φως από το ΣτΕ για το γήπεδο των «πρασίνων»
Το ιστορικό
Ερωτήματα με «βωβές» απαντήσεις
Φάρμακα
Στύση σε βαθμό... κακουργήματος!
Δωρεάν τα ακριβά φάρμακα
Σωφρονιστικό σύστημα
Φρακάρουν κρατητήρια, κέντρα και φυλακές
Τεχνολογία και Καινοτομία
Ρομπότ βυθού, αυτοκίνητο υδρογόνου, ρεύμα από κλιματιστικά!
Διαδίκτυο
Εκοψαν το δίκτυο στο Indymedia
Υπεξαίρεση
Τρύπα 1,3 εκατ. σε λογαριασμό δικηγόρων
Ακίνητα
Γερμανοί «θηρευτές» ακινήτων τρώνε πόρτα από Κρητικούς ιδιοκτήτες
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Μετά το πρόστιμο μπήκε το νερό στο αυλάκι
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πάνω από δύο οι δραπέτες των Τρικάλων στο βαν
Φοιτητικές εκλογές
Κλίμα πόλωσης από την αφίσα-σύμβολο