Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΣΔΟΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τρύπα 1,3 εκατ. σε λογαριασμό δικηγόρων

Ελλειμμα 1,3 εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου στο Λογαριασμό Κοινοπραξίας Συμβολαίων του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Μαζί με το έλλειμμα οι δικηγόροι της Μυτιλήνης χρεώθηκαν και πρόστιμο σχεδόν 650.000 ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί στη μη απόδοση φόρων από τα μερίσματα που έπαιρναν οι δικηγόροι μέσω των δικαιοπραξιών, μαζί με τις προσαυξήσεις για την καθυστέρηση.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στον ανακριτή, που τις επόμενες μέρες θα καλέσει σε απολογία υπάλληλο που έχει ήδη απολυθεί, ενώ της έχει απαγορευθεί και η έξοδος από τη χώρα με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Πριν από λίγες μέρες, δε, συζητήθηκε εις βάρος της αγωγή του Δικηγορικού Συλλόγου. Λόγω της βαρύτητας του αδικήματος, που είναι απάτη εις βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, δηλαδή εις βάρος του Δημοσίου, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η κατηγορούμενη υπάλληλος θα κριθεί προφυλακιστέα.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ ξεκίνησε στις 31 Αυγούστου του 2011 και αφορούσε το Λογαριασμό Κοινοπραξίας Συμβολαίων που είχε αναλάβει και διαχειριζόταν η κατηγορούμενη υπάλληλος του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλεγγύης Δικηγόρων Μυτιλήνης (ΛΕΑΔΜ) ήδη από τη δεκαετία του '90. Η περίοδος ελέγχου ήταν για την πενταετία από τα μέσα του 2006 έως τον Αύγουστο του 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, που στάλθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον αρμόδιο για την υπόθεση ανακριτή, αναφέρεται ότι για την επίμαχη περίοδο δεν αποδόθηκε ο προβλεπόμενος φόρος της τάξης του 15% επί των μερισμάτων που αφορούσαν τους δικηγόρους. Το συνολικό ποσόν των μερισμάτων το οποίο δεν φορολογήθηκε ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, βάσει του ίδιου πορίσματος, περίπου τα 1,3 εκατ. ευρώ είναι τα «υπεξαιρεθέντα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπεξαίρεση
ΣΔΟΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Σκουριές
Ο αυτοαποκλεισμός της Ιερισσού
Οδική κυκλοφορία και ασφάλεια
Τα παράλογα της Αττικής Οδού
Αλλαγές στον ΚΟΚ με τσουχτερά πρόστιμα
Ρατσισμός
Πέταξε από λεωφορείο Αφρικανούς
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πράσινο φως από το ΣτΕ για το γήπεδο των «πρασίνων»
Το ιστορικό
Ερωτήματα με «βωβές» απαντήσεις
Φάρμακα
Στύση σε βαθμό... κακουργήματος!
Δωρεάν τα ακριβά φάρμακα
Σωφρονιστικό σύστημα
Φρακάρουν κρατητήρια, κέντρα και φυλακές
Τεχνολογία και Καινοτομία
Ρομπότ βυθού, αυτοκίνητο υδρογόνου, ρεύμα από κλιματιστικά!
Διαδίκτυο
Εκοψαν το δίκτυο στο Indymedia
Υπεξαίρεση
Τρύπα 1,3 εκατ. σε λογαριασμό δικηγόρων
Ακίνητα
Γερμανοί «θηρευτές» ακινήτων τρώνε πόρτα από Κρητικούς ιδιοκτήτες
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Μετά το πρόστιμο μπήκε το νερό στο αυλάκι
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πάνω από δύο οι δραπέτες των Τρικάλων στο βαν
Φοιτητικές εκλογές
Κλίμα πόλωσης από την αφίσα-σύμβολο