Έντυπη Έκδοση

Γερμανοί «θηρευτές» ακινήτων τρώνε πόρτα από Κρητικούς ιδιοκτήτες

Σπίτια, οικόπεδα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αγροτεμάχια και ό,τι άλλο «βρουν στο πέρασμά τους αλλά και από δορυφόρους» διαπραγματεύονται για αγορά Γερμανοί οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, βάζουν δικούς τους μεσίτες για επικοινωνία με ιδιοκτήτες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ιδιαίτερα στην Κρήτη, Γερμανοί έχουν αγοράσει πολλές εκτάσεις στο παρελθόν και πολλά σπίτια, πριν ακόμη ξεσπάσει η κρίση, όπως και κάτοικοι άλλων χωρών. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, τα τελευταία τρία χρόνια πολλοί Γερμανοί επιχειρούν να «αποσπάσουν» αντί «πινακίου φακής» τεράστιες περιουσίες από κατοίκους «ευάλωτους» αλλά και από οικογένειες που, όπως λένε, «έχουν ανάγκη τα χρήματα».

Παρ' όλα αυτά, στις δέκα περιπτώσεις, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις αλλά και πληροφορίες από πολλές περιοχές της Κρήτης, οι οκτώ αρνούνται να πουλήσουν έστω και μία σπιθαμή γης σε Γερμανούς αγοραστές, επιχειρηματίες, οικογένειες ή οτιδήποτε άλλο. «Δεν θέλουμε τα λεφτά τους», λένε.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις, Γερμανοί υποψήφιοι αγοραστές αντιπροτείνουν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά σε ιδιοκτήτες ακινήτων και «παρ' όλα αυτά, τρώνε πόρτα από την πλειονότητα των Κρητικών», όπως χαρακτηριστικά είπε μεσίτης.

Μάλιστα σε περιοχή στη νότια Κρήτη, ιδιοκτήτης οικοπέδων ζήτησε από Γερμανούς που τον πλησίασαν για αγορές «να μην τον ξαναενοχλήσουν, γιατί εδώ είναι Κρήτη και όχι Γερμανία... Να πάνε στην πατρίδα τους να βρουν οικόπεδα και να αγοράσουν. Αρκετά τραβήξαμε και ακόμη τραβάμε από Γερμανούς. Ως εδώ και μη παρέκει...» είπε ο Κρητικός ιδιοκτήτης γης.

Το «ψάρεμα» Γερμανών για εντοπισμό και αγορά ακινήτων γίνεται, ιδιαίτερα στη νότια Κρήτη, όλες τις περιόδους, αλλά από Απρίλη μέχρι Νοέμβρη «αλωνίζουν χωριά, βουνά και κάμπους με κάθε μέσο», όπως λένε κάτοικοι περιοχών. Στις περισσότερες των περιπτώσεων «ιδιοκτήτες ακινήτων αρνούνται να τους συναντήσουν» και οι Γερμανοί υποψήφιοι αγοραστές «αναρωτιούνται τι έχει αλλάξει και θεωρούνται ανεπιθύμητοι ως αγοραστές στην Κρήτη. Γνωρίζαμε ότι οι Ελληνες είναι δύσκολος, αξιοπρεπής και υπερήφανος λαός, αλλά δεν φανταζόμασταν ότι στα δύσκολα θα ήταν τόσο δυνατά ενωμένοι...» είπαν σε μεσίτες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδύσεις
Ακίνητα & κτηματαγορά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Σκουριές
Ο αυτοαποκλεισμός της Ιερισσού
Οδική κυκλοφορία και ασφάλεια
Τα παράλογα της Αττικής Οδού
Αλλαγές στον ΚΟΚ με τσουχτερά πρόστιμα
Ρατσισμός
Πέταξε από λεωφορείο Αφρικανούς
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πράσινο φως από το ΣτΕ για το γήπεδο των «πρασίνων»
Το ιστορικό
Ερωτήματα με «βωβές» απαντήσεις
Φάρμακα
Στύση σε βαθμό... κακουργήματος!
Δωρεάν τα ακριβά φάρμακα
Σωφρονιστικό σύστημα
Φρακάρουν κρατητήρια, κέντρα και φυλακές
Τεχνολογία και Καινοτομία
Ρομπότ βυθού, αυτοκίνητο υδρογόνου, ρεύμα από κλιματιστικά!
Διαδίκτυο
Εκοψαν το δίκτυο στο Indymedia
Υπεξαίρεση
Τρύπα 1,3 εκατ. σε λογαριασμό δικηγόρων
Ακίνητα
Γερμανοί «θηρευτές» ακινήτων τρώνε πόρτα από Κρητικούς ιδιοκτήτες
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Μετά το πρόστιμο μπήκε το νερό στο αυλάκι
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πάνω από δύο οι δραπέτες των Τρικάλων στο βαν
Φοιτητικές εκλογές
Κλίμα πόλωσης από την αφίσα-σύμβολο