Έντυπη Έκδοση

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΔΗΛΩΣΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΚΑΙ...

Πέταξε από λεωφορείο Αφρικανούς

Οδηγός του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης καταγγέλλεται ότι αποβίβασε δύο επιβάτες επειδή ήταν αλλοδαποί και έγχρωμοι... Οταν μάλιστα αντέδρασαν κάποιοι από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο λεωφορείο, άρχισε να ωρύεται λέγοντας: «Ε ναι, ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;»!

Την καταγγελία έκανε μια επιβάτις του οχήματος, ενώ 11 δικηγόροι που συμμετέχουν στην Αμεση Πράξη κατά της Ρατσιστικής Βίας στη Θεσσαλονίκη (Nazi Free Thessaloniki Assembly - NAFTHA) έκαναν σχετική αναφορά προς τον ΟΑΣΘ και τον Συνήγορο του Πολίτη και έφεραν το θέμα στη δημοσιότητα.

Στην καταγγελία, όπως την κατέγραψαν οι δικηγόροι, αναφέρονται τα εξής: «Χθες 10.4.2013, επιστρέφοντας από την εργασία μου ανέβηκα σε όχημα της λεωφορειακής γραμμής ΟΑΣΘ υπ' αριθ. 26 (Καλλιθέα - Πλατεία Ελευθερίας). Στη στάση Ρήγα Φεραίου 1 επιχείρησαν να επιβιβαστούν από την πίσω πόρτα του λεωφορείου, μεταξύ άλλων επιβατών, και δύο μάλλον αφρικανικής καταγωγής έγχρωμα άτομα.

»Μόλις επιβιβάστηκαν, ο οδηγός σταμάτησε απότομα το όχημα, κατέβηκε από την μπροστινή πόρτα και απευθύνθηκε μεγαλόφωνα προς τους δύο εγχρώμους λέγοντας επιτακτικά "Εσείς οι δύο κάτω!". Αυτοί έκπληκτοι τον κοίταξαν, και ο ένας από αυτούς τον ρώτησε "γιατί;", αλλά μπροστά στην επίμονη και επιθετική στάση του οδηγού τελικά κατέβηκαν.

»Οπως κάποιοι από τους επιβάτες μουρμούρισαν, σταμάτησε ξανά απότομα το λεωφορείο στη μέση του δρόμου και είπε: "Εχει κανείς πρόβλημα; Να έρθει εδώ να μου το πει τώρα"! Ακούγοντας δε ψιθύρους του τύπου "είναι φασίστας, είναι φασίστας", ο οδηγός άρχισε να ωρύεται "Ε ναι, ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;"!

»Λέγοντας δε αυτά, προτάσσει επιδεικτικά το μενταγιόν που φορούσε εξωτερικά με εμφανέστατο το γνωστό σύμβολο του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού και προσθέτει με καμάρι: "Εχω και τατουάζ στο μπράτσο"! Μόνο κάποιος ηλικιωμένος κύριος κατάφερε να αντιδράσει, διακόπτοντάς τον και λέγοντάς του: "Τι είναι αυτά που λες, δεν μας νοιάζουν οι πολιτικές σου πεποιθήσεις, εσένα δουλειά σου είναι να οδηγείς το λεωφορείο και να μας πας στις δουλειές μας, ξεκίνα". Επειτα από αυτό ο οδηγός ξεκίνησε και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ξανασταμάτησε στην επόμενη στάση (Μαύρος Γάτος), όπου κατέβηκα ταραγμένη και φοβισμένη».

Οι δικηγόροι αναφέρουν ότι τα στοιχεία της καταγγέλλουσας βρίσκονται στη διάθεσή τους και ζητούν: «Να διερευνήσετε άμεσα το προαναφερθέν επικίνδυνο για την κοινωνική ομαλότητα περιστατικό και να προβείτε στις ενδεδειγμένες κατά νόμον κυρώσεις, ενημερώνοντάς μας πάραυτα για την όποια εξέλιξη. Ταυτόχρονα σας δηλώνουμε ότι η εντολέας μας επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της, έναντι του ίδιου του οδηγού αλλά και του ΟΑΣΘ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή
Ρατσισμός
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Για το ίδιο θέμα
Προανάκριση για το ρατσιστικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Σκουριές
Ο αυτοαποκλεισμός της Ιερισσού
Οδική κυκλοφορία και ασφάλεια
Τα παράλογα της Αττικής Οδού
Αλλαγές στον ΚΟΚ με τσουχτερά πρόστιμα
Ρατσισμός
Πέταξε από λεωφορείο Αφρικανούς
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πράσινο φως από το ΣτΕ για το γήπεδο των «πρασίνων»
Το ιστορικό
Ερωτήματα με «βωβές» απαντήσεις
Φάρμακα
Στύση σε βαθμό... κακουργήματος!
Δωρεάν τα ακριβά φάρμακα
Σωφρονιστικό σύστημα
Φρακάρουν κρατητήρια, κέντρα και φυλακές
Τεχνολογία και Καινοτομία
Ρομπότ βυθού, αυτοκίνητο υδρογόνου, ρεύμα από κλιματιστικά!
Διαδίκτυο
Εκοψαν το δίκτυο στο Indymedia
Υπεξαίρεση
Τρύπα 1,3 εκατ. σε λογαριασμό δικηγόρων
Ακίνητα
Γερμανοί «θηρευτές» ακινήτων τρώνε πόρτα από Κρητικούς ιδιοκτήτες
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Μετά το πρόστιμο μπήκε το νερό στο αυλάκι
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πάνω από δύο οι δραπέτες των Τρικάλων στο βαν
Φοιτητικές εκλογές
Κλίμα πόλωσης από την αφίσα-σύμβολο