Έντυπη Έκδοση

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ§ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Και το αυτοκίνητο παρκάρει μόνο του

Ο πελάτης τοποθετεί το αυτοκίνητο σε μια περιστρεφόμενη πλατφόρμα, το κλειδώνει και φεύγει. Ολα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο ρομποτικός μηχανισμός, που παραλαμβάνει το αυτοκίνητο και ανάλογα το τοποθετεί σε όροφο.
Το πιο σύγχρονο πάρκινγκ στην Ευρώπη εγκαινιάστηκε στον Αγιο Παντελεήμονα, στην πιο υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας. Στους μόλις δύο μήνες λειτουργίας του, στην οδό Φυλής 163, το συγκεκριμένο τετράγωνο άλλαξε όψη, άνοιξαν νέα μαγαζιά και η ελπίδα αναβάθμισης της περιοχής άρχισε δειλά να ξεπροβάλλει.

Πλήρες θέμα...

 • Γεωργία

  • Η Γη μπορεί να μας θρέψει όλους
   Οι κρίσεις, πραγματικές ή φανταστικές, παρούσες ή μέλλουσες, πυκνώνουν - και «προσφέρουν ευκαιρίες» για ακόμα περισσότερη κερδοσκοπία, για ακόμα περισσότερες κρίσεις.
 • ΙΒΜ

  • Η ΙΒΜ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΘΛΙΑ Τα αυτόματα... μαχαίρια που ακόνισαν εφευρετικά μυαλά
   1951. Ο πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας (με το άσπρο μουστάκι) επιθεωρεί στο ΙΚΑ υπολογιστή της ΙΒΜ (δίπλα). Κάτω, το πρώτο λογότυπο της εταιρείας. Ενας αιώνας ζωής είναι μεγάλη υπόθεση για οποιονδήποτε «οργανισμό», αλλά για μια εταιρεία πληροφορικής -τομέα στον οποίο οι εξελίξεις είναι συνήθως ραγδαίες- κάτι τέτοιο ξεπερνάει την... αιωνιότητα!
  • Η ευκαιρία που χάθηκε
   Μαζί με την παρουσίαση του πρώτου «προσωπικού υπολογιστή» από την ΙΒΜ, το 1981, προέκυψε η ανάγκη ενός λειτουργικού συστήματος, δηλαδή μιας συλλογής προγραμμάτων τα οποία θα αναλάμβαναν τη διαχείριση και τον συντονισμό των εργασιών που θα ζητούσε από τον PC ο χρήστης, την κατανομή των διαθέσιμων πόρων, αλλά και τον ρόλο του ενδιάμεσου ως προς τις διάφορες εφαρμογές.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Επιλογές Διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας
   Με καινούριο σκέλος άνοιξε ο φετινός Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας το Διαγωνισμό Νέων, για μικρότερους σε ηλικία φωτογράφους, κάτω των 20 ετών.
  • Επιλογές «Καλοκαίρι στην πόλη» 2011
   Με το «Καλοκαίρι στην πόλη», την εναλλακτική θερινή «κατασκήνωση» (http://summer.hellenic-cosmos.gr/), ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τα παιδιά από τις 20 Ιουνίου σε τέσσερα δεκαήμερα και ένα πενθήμερο.
  • Επιλογές Οι χειρότερες εφευρέσεις της ιστορίας
   Ακόμη και μερικοί από τους σπουδαιότερους εφευρέτες του κόσμου είχαν και τις κακές τους ημέρες!