Έντυπη Έκδοση

Ο περιζήτητος 18χρονος από το Μπραχάμι

Στην ποδιά του... σφάζονται πολυεθνικοί κολοσσοί και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τους Αμερικανούς να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εκμεταλλευτούν το ταλέντο και τις γνώσεις του.

Ο πιτσιρικάς από το Μπραχάμι, που συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με εγγύηση 5.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους - μπορεί να έχασε μια τάξη στο σχολείο, αλλά απέδειξε με πράξεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ότι είναι... ασύλληπτος. Παρότι ο ίδιος φέρεται να τους έλεγε: «Δεν είμαι καμιά μεγαλοφυΐα, όπως νομίζετε».

Με μότο ζωής το τατουάζ που έχει κάνει στα μπράτσα, και μάλιστα εις διπλούν, σε δυο διαφορετικές γλώσσες, «Ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία», ο 18χρονος που τρέλανε τους πάντες και φέρεται να επιτέθηκε στα 16 του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιντερπόλ και έναν χρόνο αργότερα στα ηλεκτρονικά συστήματα κυβερνητικών ιστοσελίδων των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και της NSA, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολυεθνικών, που δηλώνουν πως θέλουν να τον σπουδάσουν για να τον πάρουν μαζί τους.

Ο «διασπαστής» (n-spliter ήταν το διαδικτυακό του ψευδώνυμο, σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκήματος) -ο οποίος αρνήθηκε στην απολογία του ότι πραγματοποίησε τις διαδικτυακές επιθέσεις- περιγράφεται από αξιωματικούς της αστυνομίας ως ένα «πανέξυπνο», «καλό παιδί», με πολλές δυνατότητες, που λατρεύει τους υπολογιστές και το παιχνίδι στο Χρηματιστήριο.

Αλλωστε, σε ό,τι αφορά το δεύτερο, οι πληροφορίες από την αστυνομία ανέφεραν ότι «έπαιζε» και έδειχνε ενδιαφέρον για συγκεκριμένες μετοχές, των οποίων ήταν και κάτοχος.

Μάλιστα, ο 18χρονος μαθητής της Γ' Λυκείου, που ξεκίνησε να ασχολείται με την πληροφορική από 11 χρόνων, φέρεται να ρωτούσε συνεχώς τους αστυνομικούς για την πορεία του Χρηματιστηρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πληροφορική και διαδίκτυο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Κύμα μετανάστευσης για σπουδές
Υγεία
Εργασιακές «ανακοπές» στο ΕΣΥ
Αντίθετοι οι συνδικαλιστές γιατροί
ΙΧ
Τράβηξαν χειρόφρενο λόγω μνημονίου
Περιβάλλον
Σκοτσέζικο ντους για τη Μεσσαπία
Υδρευση
Υπόγειος θησαυρός
Τοπική αυτοδιοίκηση
SOS για τα άδεια ταμεία
Δήμοι προς εξυγίανση
Μετανάστες
Ο φόβος καλύπτει τις επιθέσεις των ρατσιστών
«Κάντε προσφυγές στον εισαγγελέα»
Αντιδράσεις κατοίκων για τα κέντρα υποδοχής μεταναστών
Νέα καταδίκη της Ελλάδας
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ο περιζήτητος 18χρονος από το Μπραχάμι
Διαδίκτυο
Χάκερ, κράκερ και κυβερνοζόμπι
Ερανος-μαϊμού
Συνέντευξη: Τίμοθι Σράιβερ
«Η λέξη Καθυστερημένος είναι το σύμβολο της ταπείνωσης»
Ανθρώπων έργα & ημέρες
«Κρίση «40 καρατίων» και στο κόσμημα»