Έντυπη Έκδοση

Μ. ΚΑΝΩΤΑΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΠΑΟΚ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΤΟΥ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ»

«Θα τα καταφέρουμε στην Ευρωλίγκα»

Ητρίτη θέση που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ έδωσε στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας την ευκαιρία να τελειώσει τη χρονιά με χαμόγελο. Το τμήμα που έφερε ευρωπαϊκά τρόπαια, και πρωταθλήματα, και κύπελλα απαξιώθηκε, αλλά φαίνεται ότι γυρίζει μια «νέα σελίδα» με την παρουσία στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ, ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια, πανηγυρίζει δίκαια, τη στιγμή που ο πρόεδρός του, Μιλτ. Κανώτας, προανήγγειλε την παραμονή του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ, ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια, πανηγυρίζει δίκαια, τη στιγμή που ο πρόεδρός του, Μιλτ. Κανώτας, προανήγγειλε την παραμονή του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο της ομάδας. Το «στοίχημα» είναι μεγάλο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έχει ακόμη δρόμο μπροστά της για να σταθεί επάξια στα «μπασκετικά σαλόνια», απαλλαγμένη και από «αγκυλώσεις» που την κράτησαν χαμηλά όλα αυτά τα χρόνια...

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας, επικεφαλής μιας επιτροπής διορισμένης απ' το Πρωτοδικείο, άκουσε πολλά όλη τη χρονιά, ίσως γιατί δεν έχει το «προφίλ» του παράγοντα που πολλοί θα ήθελαν. Εφερε όμως εις πέρας την αποστολή του -πέτυχε την εξυγίανση της ΚΑΕ, πληρώνοντας αρκετά, προχώρησε στην υπαγωγή της στο πτωχευτικό άρθρο 99, που «μπλοκάρει» τον «βραχνά» των χρεών και δίνει ευκαιρία «αναγέννησης» (αρκεί να πληρώνονται οι πιστωτές) και «έβγαλε» την ομάδα στην Ευρωλίγκα!

Ε Τι άλλο θέλει ένας πρόεδρος που άκουσε πολλά στη διάρκεια μιας χρονιάς αλλά τελικά πέτυχε σχεδόν όλους τους στόχους;

Α Οι στόχοι επετεύχθησαν απ' τους προπονητές και τους παίκτες μέσα στο παρκέ και αυτοί αξίζουν τους επαίνους και την προβολή. Εμείς προσπαθήσαμε να συμμαζέψουμε τα πράγματα, η κατάσταση είναι ακόμη πολύ δύσκολη, αλλά αφήστε μας τώρα λίγο να... χαρούμε κι εμείς!

Ε Αποτελεί επίτευγμα, πάντως, η επιτυχία σε δύο «αποστολές»: στην οικονομική εξυγίανση και στην αγωνιστική καταξίωση...

Α Ολα αυτά έχουν γίνει χάρη στη βοήθεια του κόσμου αλλά και στην κατανόηση όλων όσων συναλλάσσονται μαζί μας ότι ο ΠΑΟΚ κάνει μια προσπάθεια να ορθοποδήσει και για να γίνει αυτό χρειάζεται καλή θέληση απ' όλους. Για το αγωνιστικό «φταίει» ο Σούλης Μαρκόπουλος, αυτός είναι το «α και το ω» της ομάδας μας. Χάρη σ' αυτόν η ομάδα είχε ένα σοβαρό προφίλ, βρήκε καλούς και φτηνούς σχετικά παίκτες, κράτησε την ομάδα μέσα στα αποδυτήρια. Εμείς ήμασταν δίπλα του απλά και προσπαθούσαμε να τρέξουμε τα πράγματα που δεν ήταν δική του αρμοδιότητα.

Ε Η Ευρωλίγκα αποτελεί μια πρόκληση. Θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ;

Α Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Ακόμη πανηγυρίζουμε, αλλά παράλληλα ξέρουμε ότι πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε. Ας δούμε, πρώτα, τι θα γίνει στη γενική συνέλευση της Ευρωλίγκας, ας δούμε τι θα γίνει με τους προκριματικούς, αν θα πάμε κατ' ευθείαν σε ομίλους, τι θα γίνει επακριβώς, δεν είναι κάτι στο χέρι μας τώρα. Εμείς έχουμε άλλα, τα καθημερινά, που δεν τελειώνουν με αυτή την επιτυχία. Παρ' όλα αυτά, είμαστε ο ΠΑΟΚ, είμαστε μια μεγάλη ομάδα που ακόμη τη σέβονται οι Ευρωπαίοι και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε και στην Ευρωλίγκα.

Ε Είναι διατεθειμένος ο ΠΑΟΚ να διοργανώσει όμιλο της προκριματικής φάσης στο «Παλατάκι»;

Α Είναι νωρίς ακόμη, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε, αν μας ζητηθεί. Εμείς πιστεύω ότι οργανωτικά δεν θα έχουμε πρόβλημα, αν έχουμε τη βοήθεια και της πόλης, που θα προβληθεί απ' αυτήν τη διοργάνωση, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε κάτι και δεν πρέπει να προτρέχουμε.

Ε Τι σκοπεύετε να κάνετε με την ομάδα και με την παραμονή παικτών που πρωταγωνίστησαν φέτος;

Α Σίγουρα τους θέλουμε όλους! Το πιο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί και του χρόνου σε συνετά επίπεδα, δεν θα κάνουμε σπατάλες, δεν θα υπερβάλλουμε. Αλλωστε ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις διοργανώσεις που θα αγωνιστούμε, αν θα υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα, αν θα υπάρχει σε αυτά κεντρική διαχείριση. Μας ευχαριστεί όμως ότι οι παίκτες, και οι ξένοι, θέλουν να μείνουν στην ομάδα. Και γιατί να μην το κάνουν; Ημασταν συνεπείς όσο το δυνατόν, με βάση τις συνθήκες στη χώρα μας, ο κόσμος τους αγάπησε, η πόλη είναι μπασκετική και πολύ όμορφη, οπότε δεν βλέπω τον λόγο να μη θέλουμε να παραμείνουν. Ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος όμως ανήκει στον προπονητή μας, που θα αποφασίσει για όλους.

Ε Ο Σούλης Μαρκόπουλος θα μείνει; Είχε συμβόλαιο, απ' όσο γνωρίζουμε, με προοπτική ανανέωσης που είναι γι' αυτό το καλοκαίρι.

Α Ετσι είναι. Σ' αυτόν στηρίζουμε πολλά, έχει τη φιλοσοφία στο μπάσκετ που θέλουμε, γι' αυτό και πιστεύουμε ότι θα ενεργοποιηθεί αυτή η «οψιόν» και θα συνεχίσουμε μαζί πολλά χρόνια. Τον θέλουμε κοντά μας, δεν θέλουμε να αλλάζουμε κάθε χρόνο προπονητή και ο Σούλης είναι ο καλύτερος. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Σταυρόπουλο, ο οποίος είναι και αυτός ένας απ' τους σημαντικούς παράγοντες χάρη στους οποίους ο ΠΑΟΚ μπασκετικά προχώρησε μπροστά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΟΚ
Ευρωλίγκα
Μπάσκετ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Συνέντευξη: Μιλτιάδης Κανώτας
«Θα τα καταφέρουμε στην Ευρωλίγκα»
Συνέντευξη: Κώστας Καϊμακόγλου
«Νιώθω ευλογημένος που αξιώθηκα να φτάσω τόσο ψηλά»
Αγγλικό πρωτάθλημα
Αλλο σαλόνια κι άλλο αλώνια
Μουντιάλ
Ονειρα Ελλήνων για το Μουντιάλ του 2014