Έντυπη Έκδοση

Ο Σγουρός ρίχνει το μπαλάκι στη Δούρου για τα σκουπίδια

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, έπειτα από εισήγηση του προέδρου του Συνδέσμου και απερχόμενου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, αποφάσισε να αναστείλει τους διαγωνισμούς για την κατασκευή των νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, μέχρι την εγκατάσταση της νέας διοίκησης.

Οι αποφάσεις της Ε.Ε. και τα δημοσιεύματα της «Ε», ειδικά για το Γραμματικό, θορύβησαν τον Γ. Σγουρό Οι αποφάσεις της Ε.Ε. και τα δημοσιεύματα της «Ε», ειδικά για το Γραμματικό, θορύβησαν τον Γ. Σγουρό Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Σγουρός τόνισε ότι «τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα θέσουν στο νέο υπουργό Εσωτερικών τις παραιτήσεις τους, καθώς δεν μπορεί και δεν πρέπει ο ΕΔΣΝΑ να μείνει για μήνες σε κατάσταση αδράνειας. Απαιτείται η λήψη άμεσων αποφάσεων στα θέματα της εξάντλησης του κυττάρου διάθεσης των απορριμμάτων, των απαλλοτριώσεων, της επικαιροποίησης του ΠΕΣΔΑ, των διαγωνισμών κ.λπ., οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν». Και πρόσθεσε:

«Καλώ τη νέα Διοίκηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του Συνδέσμου. Ας περάσουμε πλέον από τη θεωρία στην πράξη. Ολες οι εξαγγελίες και οι διακηρύξεις ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν. Η καθημερινότητα του ΕΔΣΝΑ δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορούμε από τη μία να κατηγορούμαστε εμείς για δημιουργία τετελεσμένων, αν προχωρήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια, και από την άλλη να κατηγορούμαστε για απραξία, αν δεν κάνουμε τίποτα. Τέρμα η διγλωσσία. Εμείς κάναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έναν αγώνα μαραθωνίου με ρυθμούς κατοστάρη. Εναν αγώνα, σε έναν τομέα που ταλανίζεται από χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες. Που λειτουργούσε για χρόνια στο σκοτάδι».

Και ο κ. Σγουρός κατέληξε: «Εμείς φέραμε τη διαχείριση των απορριμμάτων από το παρασκήνιο στο προσκήνιο. Μιλήσαμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν κρύψαμε τίποτε κάτω από το χαλί της αδιαφάνειας. Απευθυνθήκαμε και ενημερώσαμε τους πάντες. Από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τη Δικαιοσύνη μέχρι τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές της Αττικής. Μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε κάτι που εξ αρχής φάνταζε ανέφικτο. Και την καθημερινή λειτουργία να διασφαλίσουμε και το νέο σχεδιασμό να προχωρήσουμε. Συμβάσεις όπως είπαν προεκλογικά κάποιοι καλοθελητές δεν έχουν υπογραφεί, ούτε έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα. Τώρα το βάρος της ευθύνης για το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων πέφτει στους ώμους της νέας διοίκησης».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιφέρειες
Διαχείριση απορριμμάτων
Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διαφθορά
Αφεση εξοπλιστικών αμαρτιών
Νερό
Νέες υπογραφές για την ΕΥΑΘ
Τολμηρή η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ
Διαχείριση απορριμμάτων
Ο Σγουρός ρίχνει το μπαλάκι στη Δούρου για τα σκουπίδια
Δικαιοσύνη
Μαλακός ο εισαγγελέας με τον Παπαγεωργόπουλο
«Σεβαστείτε τις αποφάσεις»
Νησιωτική Ελλάδα
Αθώος ο Γ. Σταθάκης
Ναζισμός
Το Δίστομο περιμένει 70 χρόνια τη δικαίωση
Ρεπορτάζ
Στη Σχοινούσα δεν νοιάζονται για τις Πανελλαδικές
Αρθρα
Ακόμα ένα σύγχρονο θαύμα από το υπ. Οικονομικών
Ανθρώπινα
Η διαφορετικότητα των ατόμων με Asperger
Οικογένεια Γαβρά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αναμονή θανάτου για ένα ασθενόφορο... ταξί