Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΨΕ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΠΕΤΑΝΚΟΥΡ»

Ο Σαρκοζί «αντεπιτίθεται»

Αποφασισμένος είναι απόψε ο Σαρκοζί να αποστομώσει τους «συκοφάντες» (φωτ. ΑΠΕ)
Ο Γάλλος πρόεδρος περνάει σήμερα στην αντεπίθεση με τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία έχει την πρόθεση να ασκήσει «παιδαγωγική» σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών του και να επιτύχει κατάσβεση της πυρκαγιάς που άναψε η «υπόθεση Μπετανκούρ».

Πλήρες θέμα...

 • ΗΠΑ

  • ΟΜΠΑΜΑ «ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ» ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ Ο τραπεζίτης δεν είναι... φρονιμίτης
   Τα ρέστα στον... πρόεδρο. Το φιλόδοξο σχέδιο του Ομπάμα για θεσμική θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ναυάγησε στις συμπληγάδες των τραπεζικών κολοσσών και των παραγόντων της χρηματαγοράς (φωτ. Ass. Press) Από την εποχή του κραχ του 1929 αποδείχτηκε περίτρανα ότι το φάρμακο για τις οικονομικές κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος είναι σοσιαλιστικής σύνθεσης. Η συνταγή παραμένει κεϊνσιανή. Λίγο-πολύ ευήκοες στα κελεύσματα του μεγάλου οικονομολόγου, οι ΗΠΑ επιχειρούν να ξεκλειδώσουν την πόρτα της διεξόδου από την ύφεση με την κρατικοποίηση (εξαγορά) ετοιμόρροπων χρηματοπιστωτικών κολοσσών, την ενίσχυση παραγωγικών μονάδων και την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την τόνωση της οικονομίας.
  • «Ντρίμπλα» ΒΡ στον Ομπάμα με «νησιά» στην Αρκτική
   Αγνοώντας τη διεθνή, εναντίον της, κατακραυγή για τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, η ΒΡ επιχειρεί να αποφύγει τους περιορισμούς που σκοπεύει να επιβάλει η κυβέρνηση Ομπάμα για την άντληση πετρελαίου από μεγάλα βάθη, φτιάχνοντας νησιά στην Αρκτική, τα οποία συνδέονται με την ξηρά.
  • ΗΠΑ: η Ενωση Ψυχολόγων καλεί τα μέλη να απέχουν από βασανιστήρια...
   Προειδοποίηση προς τους ψυχολόγους-μέλη του να μην παίρνουν μέρος σε ανακρίσεις που περιλαμβάνουν βασανιστήρια κρατουμένων, οι οποίοι βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ, απηύθυνε το ομοσπονδιακό συλλογικό όργανο των Αμερικανών ψυχολόγων.
 • Ρωσία-ΗΠΑ

  • ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΧΑΜΗΛΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Πρακτόρων «αυλαία»
   Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με 24ωρη φρούρηση από τις ρωσικές αρχές φιλοξενήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι δέκα απελαθέντες και κατηγορούμενοι από τις ΗΠΑ για συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. «Θα ξεκουραστούν από την ταλαιπωρία και μετά ο καθένας θα διαλέξει τον δρόμο του», δήλωναν ενημερωμένα για την υπόθεση στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), η οποία και χειρίστηκε την ανταλλαγή σε συνεργασία με τα ρωσικά υπουργεία Εξωτερικών και Εκτάκτων Αναγκών, που παραχώρησε και το αεροσκάφος που τους μετέφερε την Παρασκευή από το αεροδρόμιο της Βιέννης.
 • Βρετανία-Τουρκία

 • «Ελπίδα» από τη Λιβύη

  • ΤΟ ΠΛΟΙΟ «ΑΜΑΛΘΕΙΑ», ΠΟΥ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΕ «AL AMAL» (ΕΛΠΙΔΑ), ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΜΕ ΡΟΤΑ ΤΗ ΓΑΖΑ... Το Ισραήλ απειλεί την «Ελπίδα»
   Ενάμιση περίπου μήνα μετά τη σφαγή στο «Mavi Marmara» οι Ισραηλινοί απειλούν να ανακόψουν με κάθε μέσο τον πλου ενός ακόμα πλοίου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα. Σάββατο απόγευμα απέπλευσε από το Λαύριο, φορτωμένο με 2.000 τόνους τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, το υπό σημαία Μολδαβίας φορτηγό πλοίο «Αμάλθεια», μετονομασμένο σε «Al Amal» (Ελπίδα στα αραβικά).
 • Σφυγμομέτρηση

  • Οι Ευρωπαίοι «κόλλησαν» δημοσιονομικό συντηρητισμό
   Σύμφωνη με τις περικοπές των δημοσίων δαπανών αλλά όχι και με την ανεξέλεγκτη αύξηση του ελλείμματος που έγινε συνειδητά για να αντιμετωπιστεί η κρίση του 2008 είναι η κοινή γνώμη Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Βρετανίας και ΗΠΑ, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Harris, για λογαριασμό των «Financial Times».
 • Ουγκάντα

  • Πολύνεκρες επιθέσεις στην Καμπάλα
   Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες το βράδυ από δύο ξεχωριστές εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας, Καμπάλα. «Οι βόμβες εξερράγησαν σε δύο μπαρ, τα οποία ήταν γεμάτα από κόσμο που παρακολουθούσε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τζούντιθ Ναμπακούμπα.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Η Σρεμπρένιτσα «ξανάζησε», 15 χρόνια μετά, τη φρίκη της σφαγής των αμάχων
   Πάνω από 60.000 Βόσνιοι και μαζί τους αρκετοί ξένοι ηγέτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι τίμησαν χθες τη 15η επέτειο της σφαγής της Σρεμπρένιτσα, της μεγαλύτερης μαζικής δολοφονίας αμάχων στην Ευρώπη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Ζητούν απόσυρση του Avandia
   «Σοβαρά σφάλματα» στον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκε η μεγαλύτερη κλινική δοκιμή του ευρέως χορηγούμενου φαρμάκου Avandia διαπίστωσε ειδικός γιατρός της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, η οποία αυτή την εβδομάδα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα ζητήσει από την παρασκευάστρια εταιρεία GlaxoSmithKline να αποσύρει το σκεύασμα από την αγορά ή ν θα θέσει αυστηρές προδιαγραφές στη διάθεσή του.
  • Η Τουρκία έχει «εθνικό τουφέκι»
   Το νέο «εθνικό τουφέκι» είναι γεγονός ως σχεδίαση και πρωτότυπο και περιμένει την έγκριση έτσι ώστε να αρχίσει η παραγωγή του για τις ανάγκες του τουρκικού στρατού, από τον Ιούνιο του 2011.