Έντυπη Έκδοση

ΑΓΩΝΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Ασφυξία με δάνεια, έκρηξη με τις τιμές

Σφιχτές οι τράπεζες, απορρίπτουν συλλήβδην στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Πάνω από 6% ο πληθωρισμός.

Τέσσερις φορές αύξηση του ΦΠΑ προβλέπει το Μνημόνιο μέχρι το 2012. Οι δύο έγιναν ήδη, ενώ η τρίτη θα γίνει για το 30% των προϊόντων στον υψηλό συντελεστή και η τέταρτη με την ενιαιοποίηση των συντελεστών σε έναν
Ενώ η κυβέρνηση ομφαλοσκοπεί γύρω από το Μνημόνιο και ορισμένοι υπουργοί επιχαίρουν για τα εύσημα της τρόικας, φόροι, τιμές και έλλειψη ρευστότητας διαλύουν τα νοικοκυριά. Τέσσερα κύματα ΦΠΑ (απομένουν να χτυπήσουν την ελληνική «προκυμαία» άλλα δύο μέχρι την εκπνοή του Μνημονίου το 2012) απομυζούν την οικονομία και μειώνουν μέχρι απόγνωσης την αγοραστική δύναμη, την οποία δεν «σώζει» ούτε το εφεύρημα της αύξησης του ευρωπαϊκού πληθωρισμού στην εκκολαπτόμενη συλλογική σύμβαση ΓΣΕΕ - Εργοδοτών.

Πλήρες θέμα...

 • Σενάρια διάλυσης της ευρωζώνης

  • ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ Κρούγκμαν: Η Ελλάδα και ο Νότος ίσως φύγουν από το ευρώ
   Διαλύεται... η ευρωζώνη όχι κάτω από επαναστατικές διεργασίες ανατροπής του υπάρχοντος συστήματος, αλλά από αυξανόμενα σενάρια οικονομολόγων, όπως ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν ή ο Βρετανός Ρότζερ Μπουτλ.
 • Δημοπρασία εντόκων γραμματίων

  • ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΑΥΡΙΟ, ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΝ ΕΝΤΟΚΩΝ ΣΕ ΤΡΙΜΗΝΑ Ή ΕΞΑΜΗΝΑ Αντίστροφη αναδιάρθρωση χρέους
   Ο ελιγμός του επικεφαλής του ΟΔΗΧ Π. Χριστοδούλου να παρακάμψει τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων ήταν επιβεβλημένος, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο με τοκογλυφικά επιτόκια Στη σκιά των σεναρίων περί αναδιάρθρωσης του χρέους, το υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσει αύριο την πρώτη δημοπρασία μετά την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ/Ε.Ε.
 • Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

 • Σύνοδος υπουργών Οικονομικών

  • ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Επί τάπητος οι δαπάνες ΔΕΚΟ-νοσοκομείων
   Στο μικροσκόπιο των υπουργών Οικονομικών, που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, θα βρεθεί για ακόμη μία φορά η ελληνική οικονομία, δίνοντας έμφαση στις δαπάνες των νοσοκομείων και των ΔΕΚΟ. Αν και η σύνοδος θα έχει κεντρικό θέμα τα προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης άλλων κρατών, η Ελλάδα δεν θα είναι απούσα.
 • "Τουρισμός για όλους"

  • * ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ Ξεκίνησε η χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού
   Ξεκίνησε τελικά, παρά τα οικονομικά προβλήματα που απειλούσαν να το τινάξουν στον αέρα και την έλλειψη πληροφοριακών καταλόγων με τα ξενοδοχειακά καταλύματα, το πρόγραμμα του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους» που απευθύνεται σε 100.000 δικαιούχους.
 • Κατασχέσεις

  • Ελεύθεροι πλειστηριασμοί μόλις λήξει η περίοδος αναστολής
   Το «πράσινο φως» για την αναγκαστική κατάσχεση και εκποίηση των ακινήτων των οφειλετών για χρέη έως 200.000 ευρώ, μόλις λήξει η περίοδος αναστολής των πλειστηριασμών, (οι οποίοι έχουν παγώσει με νομοθετική διάταξη), έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Παντελής.
 • Άλλες ειδήσεις