Έντυπη Έκδοση

άδοντες οδόντες...

Κι άλλη μεγάλη -προσωπική- επιτυχία του πολυπράγμονος, άσσου στις διεθνείς συναντήσεις και στη χρήση περιστροφορεβόλβερ, πρωθυπουργού μας. Αίφνης του 'ρθε να διεκδικήσει για την Ελλάδα τη στρατιωτική διοίκηση στο Κοσυφοπέδιο! («Κ.Ε.» 10/7/2010). (Γιατί άραγε;)

Οπως και να 'χει (τα πράγματα περιγράφονται εκτενώς κι αναλυτικά στο ρεπορτάζ των εκλεκτών συναδέλφων Δ.Π. Δήμα και Θ. Τσίτσα) οι Αμερικανοί τον «άδειασαν» (τον Γιωργάκη) -μάλιστα η κυρία Κλίντον αναρωτιόταν «τι μου έλεγε αυτός», μετά τη συνάντησή της με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, τον περασμένο Απρίλη, όταν εκείνος, βασισμένος όπως πάντα στην προσωπική του ατζέντα κι όχι στις πρέπουσες προετοιμασίες, ανακοίνωνε στην εμβρόντητη Αμερικανίδα Υπεξ ότι «σκεφτόμαστε να αναλάβουμε τη διοίκηση στο Β. Κόσσοβο».

Θρίαμβος! Οι Αμερικανοί όχι μόνον μας έκοψαν (τον βήχα και τη μέση) σκαιώς, αλλά ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Δρούτσας «κατάπιαν» το όλο ζήτημα και το «απέκρυψαν επιμελώς». Ανηλεείς όμως οι Αμερικανοί άφησαν οι ίδιοι να διαρρεύσουν τα συντελεσθέντα, για να αποδείξουν για μιαν ακόμη φορά πόσον δεδομένους μπορούν να έχουν τους πανταδεύτερους πρόθυμους...

Θαρρείτε! αρχίζει επιτέλους η διαδικασία προς την ανάπτυξη της χώρας. Αντιθέτως προς τους 50.000 νέους ανέργους που αναμένεται να προστεθούν αυτές τις ημέρες στους ήδη υπάρχοντες,

αναμένεται επίσης να εμφανιστούν και καθ' άπασαν την επικράτεια 50.000 κουλοχέρηδες! Αν μάλιστα οι αρμόδιοι «φωτογραφίσουν» τα πράγματα καλώς κι αν συνεπώς η «Intralot» κινηθεί στη συνέχεια αρκούντως γρήγορα, υπάρχει η πιθανότης να προκάνουμε και, ερχόμενου του φθινοπώρου, να 'χουμε τους κουλοχέρηδες που μας αξίζουν!

Κάθε άνεργος και κουλοχέρης

κάθε αρρωστάκι κι άρμεγμα.

Αδικο είχε ύστερα ο κυρ Πάγκαλος όταν δήλωνε στην «Ε» (7/8/2001) ότι: «Εγώ θα φύγω απ' το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου».

Σκέψη που φαίνεται ότι τον βασάνιζε ιδιαίτερα επί εφτά ολόκληρα χρόνια, έτσι ώστε να δηλώνει στο «Βήμα» (3/10/2007): «Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ...».

Βεβαίως, εκείνη η εποχή (το 2001) «είχε άλλη ηθική» -διότι, κατά τον κυρ Πάγκαλο- η ηθική είναι ζήτημα... εποχής! Τω καιρώ εκείνω λοιπόν

ήταν ηθικό να διορίσει την κόρη του και μάλιστα νόμιμο να της εξασφαλίσει τρεις αλληλοδιάδοχους διορισμούς: από τη Βουλή στο Πανεπιστήμιο κι από 'κεί στον Δήμο (επί Ντόρας). Ευτυχώς η κοπέλα κινήθηκε γρήγορα από τη μια θέση στην άλλη -πράγμα που εκτός από νόμιμο και ηθικό ήταν κι έξυπνο.

Φαντασθείτε η (καλλίφωνος όπως μαθαίνω) θυγατέρα να 'ταν σήμερα άνεργη και ο πατήρ υπουργός να της έκοβε το επίδομα;!

Τραγωδία που ούτε ο Σοφοκλής θα 'χε το κουράγιο να συνθέσει.

Τη συνέθεσε όμως ο Γιωργάκης ή, αν προτιμάτε, ο Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ' για όλους τους Ελληνες. Το 90% του λαού αποδοκιμάζει τα μέτρα που πήρε ο γιος της Αρχηγομήτορος και

Πριγκηπάδελφος του Νικολάκη, ο κ. Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, εντολοδόχος του Διευθυντηρίου των Τριών.

Τέτοιο σταλινικό ποσοστό απ' την ανάποδη, δηλαδή 90% αποδοκιμασίας, ουδείς άλλος Ελληνας πολιτικός έχει καταφέρει, πλην των δωσιλόγων της Κατοχής και του έρμου του Γουλιμή, όστις ουδέποτε κυβέρνησε.

Ναι, αλλά το υπόλοιπον 10% επιδοκιμάζει;

Ας το αναλύσουμε. Αν εξαιρέσουμε ένα 3% ραγιάδων και ένα 3% ηλιθίων, ποσοστά που κινούνται μέσα σε ένα παραδεκτό όριο κάθε κοινωνίας, συν 1% αξιολάτρευτα αγαθών, μας μένει ένα 3%! Ακριβώς δηλαδή το ποσοστό εκείνων που έβαλαν τον Γιωργάκη να πάρει αυτά τα μέτρα κι ωφελούνται απ' αυτά. Των Δυνατών -ήγουν αυτών των Οικογενειών που, απ' την εποχή των κοτζαμπάσηδων (με κάποιαν σχετική ανανέωση), απομυζούν αυτήν τη χώρα.

Και για να αποδείξουμε του λόγου το αληθές: Με την επιμήκυνση του εργασιακού χρόνου η κυβέρνηση θα προσπορισθεί 800.000.000 ευρώ («Βήμα», χθες). Τρομερό ποσόν! Μόνον τις επιδοτήσεις ΜΚΟ, λογιών - λογιών Ιδρυμάτων, συμμετοχών σε Δ.Σ. και Ανεξαρτήτων Αρχών να έκοβε η κυβέρνηση των ανδρεικέλων (και των ανδραπόδων που υπερψήφισαν τέτοια μέτρα στη Βουλή), θα εξοικονομούντο τα πολλαπλάσια.

Ομως ο κυρίως στόχος αυτών των μέτρων, εκτός από μιαν εκ νέου αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πλουσίων, είναι το οριστικό σκλάβωμα των εργαζομένων.

«Μπορείς να μου πεις πώς θα ζήσει η μάνα μου με 330 Ευρώ τον μήνα» ρωτούσε Παριανή κυρία με έντονο ύφος και στον ενικό,τον κ. Παπανδρέου που εξέδραμε στην Πάρο («Αποκαλύψεις», 10.7.2010). Κι εκείνος, ενοχλημένος, ανεχώρησε!

*****

Α! και μια παρωνυχίς! Αλλά εξ όνυχος (παρωνυχίδος) τον λέοντα (το γατόνι). Η νεοσύστατη Δημοκρατική Αριστερά κατεψήφισε μεν το έκτρωμα, αλλά σε 15 μέλη του, άρθρα, δήλωσε παρούσα (!) και τρία μέλη τα υπερψήφισε!! Περιέργως το γεγονός δεν έτυχε ευρείας δημοσιότητος από τα ΜΜΕ. Είναι πάντως μια καλή αρχή στον δρόμο με τις καλές προθέσεις...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

14 σχόλια

11 Ο/Η θεοφιλος θερμη έγραψε: (πριν 10 έτη)
Δημητρη ευχαριστω που με συμπληρωσες.
Οπως καταλαβαινεις δεν διαθετω εκεινο το λεγειν ,ουτε την τεχνη του γραφειν.
Αυτα που γραφεις ειναι προσφατα και γνωστα.
Εγω γραφω οτι ερθει στο μυαλο μου,αλλα δεν εγραψα λογια του αερα.
12 Ο/Η ΜΙΧΑΛΗΣ έγραψε: (πριν 10 έτη)
1. Επειδή η στήλη είναι σατυρική (μη το ξεχνάμε), ερωτώ : η τελευταία παράγραφος είναι υπερ ή κατά του νέου κόμματος ;
2. Η ανεργία μαστίζει την χώρα μας. Πρέπει όμως να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Ακούω και διαβάζω διάφορα ποσοστά και νούμερα (και από την στατιστική υπηρεσία). Μήπως γνωρίζει κάποιος που γράφει στον Ναυτίλο, τί ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για ανεργία π.χ. 12% ; Τί λαμβάνουμε υπόψη μας ; Του ς εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ως ανέργους ; Όλους τους συμπατριώτες μας (σε ηλικία νόμιμη για εργασία) που δεν εργάζονται ; Περιλαμβάνονται και νοικοκυρές που ποτέ δεν εξεδήλωσαν επιθυμία για εργασία ; Ο Στάθης θα μπορούσε να απαντήσει ;
13 Ο/Η ο γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ηλείε Ολύμπιε, πως σού 'χει κάτσει ότι ο Τσίπρας νοιώθει αναγούλα με τις λέξεις πατρίδα, έθνος, Ελλάδα, ελληνισμός; Που τον άκουσες να εκφράζεται έτσι; Μόνος σου τα λες και καταλήγεις και στο συμπέρασμα ότι έχει το θράσος να ζητάει την ψήφο μας. Εγώ όμως δεν έχω ακούσει κανένα να απορρίπτει αυτές τις έννοιες. Και διεθνισμός σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ν' απαρνείσαι την πατρίδα σου. Εδώ συνοικία αλλάζουμε κι όταν μετά από χρόνια περνάμε απ' την παληά μας γειτονιά συγκινούμαστε. Νομίζω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχεις βγάλεο ένα αυθαίρετο συμπέρασμα και το επαναλαμβάνεις μετά βεβαιότητος. Γιά ξαναδέστο το ζήτημα και τα ξσαναλέμε.
14 Ο/Η ο γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 10 έτη)
Όπως το βλέπω Μιχάλη, κατά είναι. Και μάλιστα φουλ κατά.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 14

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Πολέμιοι του μνημονίου
«Πυροβολούν» το Μνημόνιο αυτοί που το επέβαλαν...
Δημοσκόπηση
Αλμα της αδιευκρίνιστης ψήφου
Ασφαλιστικό
Νέα θύελλα φέρνει το Ασφαλιστικό του Δημοσίου
Νέα Δημοκρατία
Τα επόμενα βήματα του Σαμαρά
«Ενα από τα 7 καθάρματα» ο Καραμανλής, κατά το γαλλικό «Marianne»
Ομιλος από Ντόρα
«Ομιλο προβληματισμού» ανακοινώνει η Ντόρα
ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας: Εκλογικό ράπισμα για την κυβέρνηση
ΚΚΕ
Ο Ν. Σοφιανός υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, του ΚΚΕ
Δημοκρατική Αριστέρα
Και τυπικά πρόεδρος ο Κουβέλης
Υπόθεση Siemens
Ετοιμο το κατηγορητήριο κατά Μαντέλη, για Siemens
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
«Να ανοίξει η Χάλκη»
Άλλες ειδήσεις
«Συμπόσιο της Σύμης», με Γιώργο και σύνοδο Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Πρόεδρος της Κοινοβ. Συνέλευσης του ΟΑΣΕ εξελέγη ο Ευθυμίου
Και ο καθηγητής Παπαγεωργίου υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Στον εισαγγελέα η «Αγρογή»