Έντυπη Έκδοση

Αναζητώντας τρυφερότητα

Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Η ανεξάρτητη, χαμηλού προϋπολογισμού αλλά πλούσια σε συναισθήματα ταινία του Παναγιώτη Καραμήτσου «Τρυφερότητα», δύο χρόνια αφότου ολοκληρώθηκε, πήρε το δρόμο για τις αίθουσες.

Η Ράσμι Σούκουλη στην «Τρυφερότητα». Η Ράσμι Σούκουλη στην «Τρυφερότητα». Κι από την ερχόμενη Πέμπτη, μέσω της εταιρείας διανομής Nutopia, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τις δύο κεντρικές ηρωίδες της, οι οποίες «μέσα σ' ένα κλίμα κυνικής αισιοδοξίας», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, αγναντεύουν μαζί το αβέβαιο μέλλον τους, έχοντας προηγουμένως αναμετρηθεί με την απόγνωση και τον παραλογισμό που φέρνει η μοναξιά.

Δύο γυναίκες μόνες

Τους βασικούς ρόλους στην «Τρυφερότητα» κρατούν η Αλεξάνδρα Παυλίδου και η Ράσμι Σούκουλη. Η πρώτη υποδύεται μια 45χρονη καταθλιπτική μεγαλοαστή που έχει μόλις πληροφορηθεί ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια και προσπαθεί να έρθει σ' επαφή με την ξενιτεμένη κόρη της, μολονότι η τελευταία αρνείται κάθε σχέση μαζί της, θεωρώντας την υπεύθυνη για την αυτοκτονία του πατέρα της. Κι η δεύτερη ερμηνεύει μια νέα κοπέλα με άστατη ζωή, περιστασιακούς εραστές και επιφανειακές φιλίες, η οποία καταφεύγει σε κάθε λογής ουσίες υπό το κριτικό βλέμμα της δεσποτικής μητέρας της. Κάτοικοι σε γειτονικά διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας, οι δύο γυναίκες θα επιδιώξουν αρχικά να εκμεταλλευτούν η μία την άλλη, αναζητώντας σανίδα σωτηρίας για τ' αδιέξοδά τους, μέχρι που τα «προσωπεία» θα πέσουν και θα έρθουν πραγματικά κοντά.

Με οχτώ ταινίες μικρού μήκους πίσω του και πολυετή θητεία στο χώρο της διαφήμισης και του βίντεο, ο Π. Καραμήτσος έκανε πέρσι την έκπληξη στο αθηναϊκό φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας Conn-Χ»: χάρη στην «Τρυφερότητα», μοιράστηκε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη με τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο του «Bang Bang», ενώ η Ράσμι Σούκουλη τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού. Στο δε Διεθνές Φεστιβάλ της Κύπρου, η Αλεξάνδρα Παυλίδου απέσπασε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου και ο Π. Καραμήτσος με τον Μιχάλη Μοάτσο μοιράστηκαν το βραβείο καλύτερου μοντάζ. Το σενάριο όπως και τη μουσική της ταινίας με δεκαοχτώ πρωτότυπα τραγούδια σε ποπ και ροκ ρυθμούς υπογράφει ο Μάριος Τσαγκάρης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινηματογράφος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εικαστικά
Τα ζώα; Νεκρή φύση...
Μουσική
Το Schoolwave πάει Μέγαρο
Η επέλαση των Prodigy
Το χιπ χοπ κάνει πόλεμο
Συνέντευξη: Σοφία Κόπολα
«Ευτυχώς, η μητέρα μου δεν ήταν διάσημη»
Φεστιβάλ Βενετίας
Αγαπητέ Ηλία
Φωτογραφία
Μάτια ερμητικά ανοιχτά
Απαγόρευση καπνίσματος
Αυτό το τσιγάρο που φταίει...
Ακτιβισμός
Ακτιβιστές όλων των χωρών φανταστείτε
Εκθεση
Ο άσωτος Γκογκέν
Κινηματογράφος
Αναζητώντας τρυφερότητα
Γραφιστική
Η αρχιτεκτονική του αλφαβήτου
Βιβλίο
Οι βιβλιοθήκες των άλλων
Στη γη των ξένων