Έντυπη Έκδοση

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ

Ο Ερντογάν παίζει με τις ζωές των Κούρδων

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ιστότοπο al-monitor, ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Κομπάνι για να διαπραγματευτεί με τους Κούρδους ώστε να αποσπάσει τις μέγιστες παραχωρήσεις. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε δημοσίως ότι οι Κούρδοι είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους μαχητές του Ι.Κ.

Κούρδοι μαχητές υπερασπίζονται «με νύχια και με δόντια» το Κομπάνι
Στις 24 Σεπτεμβρίου επτά φέρετρα νεαρών Τούρκων, κουρδικής καταγωγής, που πολέμησαν στο Κομπάνι επέστρεψαν στο Ντιγιάρμπακιρ για να θαφτούν. Λίγες μέρες αργότερα, την 1η Οκτωβρίου, άλλες τρεις σοροί 19χρονων παιδιών που σκοτώθηκαν στις ίδιες μάχες έφτασαν την Τουρκία.

Πλήρες θέμα...

 • Εμπολα

  • EBOLA Ο νέος τρόμος
   Μύθοι, αλήθειες και φόβοι - Ποια μέτρα σχεδιάζει να πάρει το υπουργείο Υγείας
  • Τραγικά θύματα τα παιδιά ακόμα και αν επιζήσουν
   Οπως σε όλες τις μεγάλες κρίσεις, έτσι και στην περίπτωση του Εμπολα το μεγαλύτερο τίμημα το πληρώνουν οι πιο ευάλωτοι. Και η πιο ευάλωτη ομάδα σε μια επιδημία είναι τα παιδιά. Ο θανατηφόρος ιός όχι μόνο έχει σκοτώσει εκατοντάδες παιδιά αλλά έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες ορφανά με αβέβαιο μέλλον.
  • Το βάρος στις «πύλες» της χώρας και στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ»
   Αύξηση του υγειονομικού προσωπικού στις πύλες της χώρας, καθώς και διανομή ερωτηματολογίων στους επιβάτες που φτάνουν από χώρες της Δυτικής Αφρικής, είναι δύο από τα νέα προληπτικά μέτρα που αποφασίστηκαν την Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, ενώ ασκήσεις ετοιμότητας και προσομοίωσης θα πραγματοποιήσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις.
 • Πολιτισμός/Εικαστικά

  • ΛΙΝ ΣΝΑΪΓΚ ΚΕΪΡΟΥΖ (διευθύντρια πολιτιστικών προγραμμάτων στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής της Ουάσιγκτον) «Η δημιουργική οικονομία αποτελεί επένδυση»
   Οι καλλιτέχνες αποτελούν την πιο ελπιδοφόρα πλευρά της ζωής, είναι οι άνθρωποι που αρνούνται να μπουν σε μία εξίσωση η οποία στη μία της πλευρά έχει το σκληρό εξτρεμισμό και στην άλλη της πλευρά τα ολοκληρωτικά καθεστώτα Εργο του Λιβανέζου καλλιτέχνη Yazan Halwani, πολλά έργα του οποίου κοσμούν τοίχους σε δρόμους της Βηρυτού Φανταστείτε ένα κράτος του οποίου η οικονομία απορρέει αποκλειστικά από τον τομέα των τεχνών, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του τουρισμού, της μουσικής, των νέων τεχνολογιών, της αρχιτεκτονικής, του design, της διαφήμισης και όλων των τομέων των οποίων τα παράγωγα βασίζονται στην πνευματική ιδιοκτησία και συναποτελούν τη Δημιουργική Βιομηχανία. «Είναι αποδεδειγμένο ότι, εάν αυτό το κράτος ήταν υπαρκτό, θα αποτελούσε την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία διεθνώς, με το υψηλότερο επίπεδο βιωσιμότητας», λέει στην «Κ.Ε.» η Λιν Σνάιγκ Κεϊρούζ, διευθύντρια πολιτιστικών προγραμμάτων στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής (ΜΕΙ) της Ουάσιγκτον.