Έντυπη Έκδοση

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΗΤΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Ημερομηνία εκλογών από τα τεστ των τραπεζών * Σχέδιο προϋπολογισμού: αποεπένδυση και λιτότητα

Για όλα τα δεινά της χώρας φταίει ο Τσίπρας, αποφάνθηκαν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος
ΑΦΟΥ η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παραβίασε ανοικτές θύρες με την ψήφο εμπιστοσύνης, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα: η θητεία της μετριέται πλέον σε εβδομάδες -το πολύ μήνες- και το τέλος χρόνου, εν πολλοίς, θα διαφανεί στις 26 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του στρες τεστ των τραπεζών, οι οποίες ασφυκτιούν υπό το βάρος των «κόκκινων» δανείων, καθώς κατά γενική εκτίμηση επιχειρηματικών και επενδυτικών κύκλων η κατάσταση δεν πηγαίνει άλλο, με την οικονομία και τις αντοχές του συστήματος πέραν των ορίων τους. Ετσι, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα της ΕΚΤ θα είναι ιδιαιτέρως αρνητικά για τις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, ο Α. Σαμαράς θα πρέπει να μπει σε διαδικασία πρόωρων εκλογών.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

  • ΑΠΕΡΓΙΕΣ Νόμος είναι το δίκιο του... εργοδότη
   Το δικαίωμα της απεργίας είναι το πιο κακοποιημένο από τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρωτιά στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων έχει ο πολύπαθος χώρος των ΜΜΕ Από το 2009 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, από τις 285 οι 249 κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές στα δικαστήρια
  • Θέλουν να στραγγαλίσουν το δικαίωμα στην απεργία
   Κάτω από την πίεση των ιστορικών γεγονότων, τις θυσίες των εργαζομένων και το φόβο των κυβερνήσεων για κοινωνικές επαναστάσεις και εκρήξεις των εργατικών τάξεων των χωρών τους, προέκυψε η ανάγκη αναγνώρισης, σε διεθνή ή εσωτερικού δικαίου κείμενα, του δικαιώματος της απεργίας ως ατομικού και κοινωνικού δικαιώματος.
 • Βουλή

  • ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον αναζητούν ψήφο εμπιστοσύνης
   Κρίσιμο ραντεβού Χαρδούβελη, Στουρνάρα και Παπασταύρου σήμερα με Λαγκάρντ, η οποία, μαζί με τον Ντράγκι, έσπευσαν να διαψεύσουν τους πρωθυπουργικούς ισχυρισμούς περί... λήξης του Μνημονίου - Καλά τα 155 «ναι» - Και αν η Μέρκελ μας πει νάιν; Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία απλώς επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση μετρά μέρες αγωνίας μέχρι την προεδρική εκλογή, το Μαξίμου θα βάλει σε εφαρμογή το επικοινωνιακό του σχέδιο για να πείσει την κοινή γνώμη ότι το Μνημόνιο θα λήξει...
  • Αλαλούμ: άλλοι μιλούν για «νέο Παπαδήμο» και άλλοι για εκλογικό αιφνιδιασμό
   Στην πρόταση κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε αρνητικά, κλείνοντας για το κόμμα του κάθε συζήτηση. Το ερώτημα που μένει είναι αν αυτή η αναζήτηση αφορά τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τους ανεξάρτητους βουλευτές Το ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει το επόμενο τετράμηνο, κυριαρχεί μετά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, που, αν και επανεπιβεβαίωσε την ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση Ν.Δ, και ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα έθεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο μπροστά στο ίδιο δίλημμα που βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ «Τέλος χρόνου, κ. Σαμαρά»
   «Μην επιμένετε να κρατάτε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δώστε τη δυνατότητα στο λαό μας να αποφασίσει. Εκλογές τώρα και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ευρύτατη συναίνεση» Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή δεν έχασε την ευκαιρία να αντιστρέψει τα δύο βασικά κυβερνητικά επιχειρήματα περί success story και πολιτικής σταθερότητας Ως πρωτοβουλία απελπισίας, που τελικά γύρισε ανάποδα για την κυβέρνηση, αποτιμήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης, στη λογική ότι μόνη συνέπεια είχε να αναδειχθεί η μεγάλη εσωκομματική αποδιάρθρωση και η αμφισβήτηση που δέχονται οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.
 • Δάνεια

  • ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ «Γύπες πάνω από 100.000 ιδιοκτησίες»
   Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα της ΕΚΤ θα είναι πολύ αρνητικά για τις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, «ξένος παράγων» θα έχει σημάνει τη λήξη της θητείας της συγκυβέρνησης Υπό τη σκιά των αποτελεσμάτων των stress tests η Αθήνα αναζητεί λύση για τα «κόκκινα» δάνεια... χθες. Μετά το τελευταίο ναυάγιο των συνομιλιών τρόικας- υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, η κυβέρνηση φαίνεται πως χάνει και την τελευταία ελπίδα που είχε εναποθέσει στους δανειστές για μερική παράταση των πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία.
  • Μαλλιά κουβάρια Δένδιας - Χαρδούβελης για τα επιχειρηματικά δάνεια
   Τις κυβερνητικές αρρυθμίες που υπάρχουν και αυξάνονται όσο φουντώνουν τα εκλογικά σενάρια, ανέδειξε η υπόθεση της ρύθμισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων. Η εμπλοκή που αποκαλύφθηκε την ύστατη ώρα του πρώτου κύκλου της διαπραγμάτευσης, ανέδειξε ακόμα μία φορά ότι ο συντονισμός μεταξύ των υπουργών είναι ανύπαρκτος, την ώρα που προσωπικές στρατηγικές και μεθοδεύσεις επικρατούν στη στρατηγική που χαράσσει το κάθε υπουργείο.
  • ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ Φάρος σωτηρίας που πάει να σβήσει
   Ηδη το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί νέο πτωχευτικό δίκαιο, το οποίο θα ισχύει και για φυσικά πρόσωπα, πιθανότατα από το 2016. Μέχρι τότε βέβαια, αρκετοί πολίτες θα μπορέσουν να πάρουν «ανάσα» Μηδενικές δόσεις για δάνειο χιλιάδων ευρώ και δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι μερικά μόνο από τα ευεργετήματα του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με τα Ειρηνοδικεία ανά την Ελλάδα να αναφέρουν στο σκεπτικό τους πως για πολλούς δανειολήπτες «δεν προσδοκάται οικονομική βελτίωση, εν όψει της κρίσης που πλήττει τη χώρα και έχει ως συνέπεια τη μείωση των μισθών και γενικότερα των εισοδημάτων των εργαζομένων σε συνδυασμό και με το αυξημένο κόστος διαβίωσης».
 • Ιστορία/Πρόσωπα & Γεγονότα

  • ΙΔΙΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 19 ΧΡΟΝΩΝ: ΤΟ 1955 ΓΙΝΟΤΑΝ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΤΟ 1974 ΙΔΡΥΣΕ ΤΗ Ν.Δ. Ο Καραμανλής τον Οκτώβρη
   Επρόκειτο για μια νέα φυσιογνωμία -γράφει ο Γουντχάουζ- που «άρεσε τόσο στο βασιλέα όσο και στους Αμερικανούς» 10 Οκτωβρίου έγινε ο νεότερος πρωθυπουργός στα μεταπολεμικά χρόνια Ο μήνας γέννησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν ο Μάρτιος (του 1907), αλλά ο τυχερός του μήνας φαίνεται ότι ήταν ο Οκτώβριος. Στις 4 Οκτωβρίου 1974, ο πρώην αρχηγός της ΕΡΕ ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία, που έστω και τραυματισμένη εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην ελληνική πολιτική σκηνή.
 • Κρατικός προϋπολογισμός

  • ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΤΑ 1,7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ! Προϋπολογισμός λιτότητας, φοροεπιδρομής και αποεπένδυσης
   Οι στόχοι που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη το 2015 είναι εκτός διεθνούς και ελληνικής πραγματικότητας Η Ελλάδα, αν συνεχίσει την ίδια πολιτική λιτότητας και διαρκούς δανεισμού, δεν θα ξεφύγει από το φαύλο κύκλο χρεών-αποπληθωρισμού
 • Ληξιπρόθεσμες οφειλές

  • 100 δόσεις μόνο για μικροοφειλέτες
   Το επιτόκιο των προσαυξήσεων μειώνεται από 8,76% σε 4,5%. Θα γίνεται «κούρεμα» 90% των προσαυξήσεων αν η οφειλή καταβληθεί σε 12 δόσεις Σε δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα χρέη προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγείται η κυβέρνηση, η οποία, όπως διεφάνη από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς έχει την αποδοχή των δανειστών στις 100 δόσεις για τους μικροοφειλέτες, αλλά μικρότερες δόσεις για τα μεγάλα χρέη.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
   Ημερομηνία εκλογών από τα τεστ των τραπεζών * Σχέδιο προϋπολογισμού: αποεπένδυση και λιτότητα ΑΦΟΥ η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παραβίασε ανοικτές θύρες με την ψήφο εμπιστοσύνης, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα: η θητεία της μετριέται πλέον σε εβδομάδες -το πολύ μήνες- και το τέλος χρόνου, εν πολλοίς, θα διαφανεί στις 26 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του στρες τεστ των τραπεζών, οι οποίες ασφυκτιούν υπό το βάρος των «κόκκινων» δανείων, καθώς κατά γενική εκτίμηση επιχειρηματικών και επενδυτικών κύκλων η κατάσταση δεν πηγαίνει άλλο, με την οικονομία και τις αντοχές του συστήματος πέραν των ορίων τους.