Έντυπη Έκδοση

Μωσαϊκό θέσεων για επτά ερωτήματα

Ποιος θα είναι ο χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι μπορούν να γίνουν μέλη του; Πώς ψηφίζονται οι αντιπρόσωποι και τα όργανα του πολιτικού σχήματος; Αυτά και άλλα επτά ερωτήματα απαντώνται σ' έναν πίνακα όπου καταγράφονται με κωδικούς οι θέσεις των τάσεων του ΣΥΝ και κάποιων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σ' ό,τι αφορά τον ΣΥΝ, πρόκειται για τα κείμενα του Αλέκου Φλαμπουράρη, με τον οποίο εν μέρει συμφωνεί και η ηγεσία του ΣΥΝ, του Σπύρου Λυκούδη της Ανανεωτικής Πτέρυγας και δύο μικρότερων τάσεων (Αριστερή Ανασύνθεση και Κοκκινοπράσινο Δίκτυο). Καταγράφονται επίσης οι θέσεις της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ), του Κόκκινου, της ΡΟΖΑ, της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς (ΑΚΟΑ) και της Πρωτοβουλίας για την Αντισυστημική Αριστερά (ΠΑΣΑ). Την κωδικοποίηση των θέσεων και τον πίνακα δημιούργησαν μέλη της ΠΑΣΑ και τα παρουσίασαν στην Ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.dosepasa.wordpress.com

Ρίχνοντας μια ματιά κανείς στην καταγραφή των θέσεων όπως εμφανίζονται στον πίνακα, διαπιστώνει ότι υπάρχουν έξι διαφορετικές θέσεις για τη συγκρότηση των οργάνων. Από αυτό προκύπτει όχι μόνο το μωσαϊκό των διαφορετικών απόψεων, αλλά φαίνεται και πόσο δύσκολο είναι το συμμαχικό σχήμα να εξελιχθεί σε ενιαίο πολιτικό φορέα, που θα έχει χαρακτηριστικά κόμματος. Είναι ενδεικτικό επίσης ότι δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα στο οποίο οι τάσεις και οι συνιστώσες, που καταγράφονται στον πίνακα, να συμφωνούν. Στην καλύτερη περίπτωση υπάρχουν δύο ή τρεις διαφορετικές απόψεις. Δύσκολα όμως θα γίνουν μια κοινή άποψη, καθώς αφορούν ζητήματα όπως είναι ο τρόπος ανάδειξης των αντιπροσώπων και των οργάνων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: ΣΥΡΙΖΑ
Ανοιχτά όλα τα μέτωπα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νέα Δημοκρατία
Μετά τη σύμπραξη, η πόλωση
Εκκληση Ψωμιάδη για ενότητα
Ανεβάζει τόνους η Ντόρα, μιλάει για σύγκρουση με συμφέροντα
ΣΥΡΙΖΑ
Ανοιχτά όλα τα μέτωπα
Μωσαϊκό θέσεων για επτά ερωτήματα
ΠΑΣΟΚ
Παπακωνσταντίνου: Διπλό το κακό στην οικονομία από τη Ν.Δ.
Γιώργος: «Κόκκινη γραμμή» στη λογική των κουμπάρων
Επικίνδυνη η νέα θέση στο Αφγανιστάν
Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Στην Αθήνα, το «βαρύ πυροβολικό» των ΗΠΑ για θέματα ΝΑΤΟ
Ονομασία των Σκοπίων
Νέος γύρος με Νίμιτς για Σκόπια
Κύπρος
Υποσχέθηκε να πιέσει την Αγκυρα
Λευκωσία: Κυρώσεις χωρίς διακοπή ενταξιακής διαδικασίας
Με εγκεφαλικό ο Ν. Κουτσού