Έντυπη Έκδοση

65 βιβλία δίπλα μας

Βιβλία σε στόματα λεόντων καθώς πέφτει η θερμοκρασία του σώματος

**Μαρία Πολυδούρη: Μόνο γιατί μ' αγάπησες. Τα ποιήματα, επιμέλεια: Γιάννης Η. Παππάς, εκδόσεις Μεταίχμιο, σ. 232. Γεννημένη στις αρχές του 20ού αιώνα, η Μαρία Πολυδούρη (1902-1930) εξακολουθεί να μας μιλάει με την τέχνη της. Με την ψυχή που κατέθεσε στην ελληνική πραγματικότητα. Η σχέση της με τον Κώστα Καρυωτάκη έγινε μυθιστορηματική. Σχέση έρωτος - θανάτου. Πέθανε 28 χρονώ. Τα ποιήματά της ηχούν σαν πένθιμα εμβατήρια στη νύχτα. Ο Γιάννης Η. Παππάς περιέλαβε στο βιβλίο τις δύο ποιητικές της συλλογές που κυκλοφόρησε (Οι τρίλλιες που σβήνουν, Ηχώ στο χάος), όπως και τα ανέκδοτα ποιήματά της. Λαμπρή η εισαγωγή του στην τέχνη της, στη ζωή, στην εποχή που έζησε, στον τόμο με το σκληρό εξώφυλλο.

**Μάρκος Φ. Δραγούμης: Του Αλή Πασά το άλογο, ποιήματα 1989-2009, εκδόσεις Θερμαϊκός, σ. 94. Εξαιρετικά ποιήματα. Φαντασία και μέθη. Και πραγματικότητες, με μια λεπτή ειρωνεία ζωής, που ξέρει να προσπερνάει για να χαθεί.

**Ντίνος Σιώτης: Μαύρο χρήμα, εκδόσεις Μεταίχμιο, σ. 84. Γραμμένοι, οι περισσότεροι, το 2008, και λίγοι το 2011, είναι οι νέοι στίχοι του Ντίνου Σιώτη. Προάγγελος ή γνώστης ελληνικών πραγμάτων, διεθνών ανάλογων.

**Λίνα Στεφάνου: Σαν νερό στην επιφάνεια του κόσμου, εκδόσεις Μελάνι, σ. 74. Με αμερικανικό τρόπο γραφής - άλλοτε πεζή ζωή κι άλλοτε εμπνευσμένη. Ημερολόγιο ζωής και πόλης. Και αισθημάτων - στην τρίτη ενότητα. Που είναι η πιο ενδιαφέρουσα.

**Γκέρχαρντ Φάλκνερ: Πόλη αμφίδρομης επικοινωνίας - Ground Zero, δίγλωσσο, μτφρ.: Μαρίνα Αγαθαγγέλου, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 264. Καλογραμμένα ποιήματα του Φάλκνερ, που γεννήθηκε το 1951. Σαν ημερολόγιο ζωής - γερμανικής ή μη. Ωραία μετάφραση και έκδοση.

**Κώστας Ν. Μουρσελάς: Αγγελικά πλασμένος, εκδόσεις Γκοβόστη, σ. 32. Στίχοι για συναρπαστικά τραγούδια. Νύχτα. Πέφτει η νύχτα, πέφτει ξανά. / Μέσα στη λάσπη να κάνει βουτιά. / Ο Γιώργος ο μάγκας που ήταν ωραίος / Κατέληξε να παίζει με βελόνες, μοιραίος. / Πάντα το πρωί τον έβλεπα Αθήνα / Και κάποιες φορές μες στη Ραφήνα. / Τώρα πλέον δεν τον βλέπω, τον έφαγε η λάσπη. / Του λευκού θανάτου η κόρη, η σκόνη η άσπρη. / Πέφτει η νύχτα, πέφτει ξανά / Μέσα στη λάσπη να κάνει βουτιά. / Πάλι τα ίδια, πάλι ξανά / Για όλα φταίνε τα ναρκωτικά. (σ. 9).

**Αλέξανδρος Μασσαβέτας: Κωνσταντινούπολη, Η πόλη των Απόντων, εκδόσεις Πατάκη, σ. 668. Ωραίο βιβλίο αναμνήσεων και μεγαλειώδους παρόντος. Με φωτογραφίες τού συγγραφέα. Αυτό το Λονδίνο της Ανατολής. Η Βασιλεύουσα των Πόλεων. Οδοιπορικό με ταλέντο και αισθήματα που δεν κουράζουν. Η ιστορία και η ζωή σ' αυτή την πόλη πάνε μαζί.

**Χριστίνα Καραντώνη: Ακόμα χρόνος, εκδόσεις ΑΩ, σ. 90. Το δεύτερο βιβλίο της, από το 1989. Κάτι παλιά / ανακυκλώνω / μηνύματα / να μπάζουν / σημερινά. / Κάπως έτσι / ο καιρός / δεν γυρίζει / απλά. / το ίδιο μόνος / περνά.

**Νίκος Ξένιος: Το άχτι, διηγήματα, εκδόσεις Φαρφουλάς, σ. 158. Συμπαθητικά διηγήματα.

**Δημήτρης Βενιζέλος: Προσωπικά δεδομένα, πρόλογος: Δήμητρα Παπαδοπούλου, εκδόσεις Περίπλους, σ. 92. Στιχάκια, διάλογοι, μονόλογοι, συνθήματα και άλλα κατά παράθεση δίπλα μας. Τυπωμένα.

**Γιώργος Δουατζής: Πατρίδα των καιρών, εκδόσεις Καπόν, σ. 48. Ιδιωτικά και δημόσια εγκλήματα. Χαρές που λιγοστεύουν.

**Κωστής Νικολάκης: Ηχος χάλκινος, εκδόσεις Εκάτη, σ. 48. Αφοσιωμένος του βιβλίου από τότε που γεννήθηκε -ως βιβλιοπώλης αρχικά και εκδότης των βιβλίων της Εκάτης, μετά-, γράφει στίχους σκληρούς ή εύθραυστους για τη ζωή, τους ανθρώπους. Αυτόν.

**Γιώργος Χαβουτσάς: Σημείο Πετρούπολης, εκδόσεις Πλανόδιον, σ. 56. Ρωσικό τοπίο. Η Πετρούπολη με ομίχλη, κρύο ή όχι. Ποιητικό ημερολόγιο.

**Πηνελόπη Χρυσοβέργη: Απόδραση στην πεντηκοστή ενάτη οδό, εκδόσεις Αρμός, σ. 62. Οι λέξεις δε με βοηθάνε πια / πρέπει να σπάσω το φλοιό τους / κι απ' την αρχή να ξεκινήσω / ν' αρχίσω να μαθαίνω πρέπει (σ. 49).

**Γιώργος Σκουρογιάννης: Παλινωδία, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 80. Εσωτερικό τοπίο. Οταν έχτιζε / τούτο το σπίτι ο πατέρας μου / είχε πει πως ένιωθε / σαν να πάλευε να νικήσει / τη μοίρα του. / Και το παράξενο είναι / πως την ίδια ακριβώς αίσθηση / έχω τώρα και εγώ / γράφοντας στίχους (σ. 52).

**Πανωραία Γαλατά / Panorea Galata: Τ' ασπρόμαυρα του έρωτα, δίγλωσσο, εκδόσεις Photo Gallery-Mykonos, σ. 92. Εξαιρετική έκδοση -δίγλωσση, με θαυμαστά αγγλικά του ποιητή Γιάννη Γκούμα- με ποιήματα της Π. Γ. που ζει στη Μύκονο. Μια γυναίκα μιλάει γι' αυτά που φοβάται, τον έρωτα, το σώμα και τα διώχνει με λυρικούς στίχους. Θαυμαστές φωτογραφίες από την ίδια στην πατέντα τής Photo Gallery Mykonos, που της ανήκει.

**Ηλίας Καφάογλου: «Ησθάνθη τοσαύτην εμπιστοσύνην και ασφάλειαν», Μια λοξή ανάγνωση στη «Γυφτοπούλα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και στην εποχή του, εκδόσεις Υψιλον, σ. 58. Υπόδειγμα μελέτης. Γραφής.

**Βασίλης Τσιρώνης: Η μπαλάντα του κανένα, εκδόσεις ΑΩ, σ. 60. Για να μη σας πληγώσει. Οσο περνούσε η μέρα / επινοούσε έναν μακάριο ύπνο / ημέρευε τους ανθρώπους του / μπας και πιστέψουν οι δύστυχοι / πως σ' εκείνον, οι εφιάλτες / δεν έχουν εξουσία. (σ. 38)

**Κατερίνα Μήλιου: Η πόλη ήταν μυθική, εκδόσεις Ομβρος, σ. 48. Σαν ονειρόδραμα. Μια όπερα της πόλης. Αρετές.

**Θεοδόσης Κοντάκης: Αναγνώριση εδάφους και άλλα ποιήματα, εκδόσεις Πλανόδιον, σ. 30. Αξιοπρεπή ποιήματα.

**Στέργιος Τσακίρης: Κάτω απ' το φως της λάμπας, εκδόσεις Παρέμβαση, σ. 38. Ποιήματα με αρετές.

**Οδυσσέας Ελύτης, Εκατό χρόνια από τη γέννησή του, Δεκαοκτώ κείμενα για το έργο του, επιμέλεια: Δημήτρης Ι. Καραμβάλης, εκδόσεις Πηνειός, σ. 80. Ωραία δουλειά.

**Γιώργος Καλοζώης: Το μάθημα της περίληψης, εκδόσεις Φαρφουλάς, σ. 94. Ποιήματα σαν θεατρικός μονόλογος. Αρετές.

**Γιάννης Χρυσανθόπουλος: Το λίγο περίσσευμα, σχέδια Μάρκου Μέσκου, εκδόσεις Διαπολιτισμός, σ. 40. Ποιήματα με αρετές. Ωραία σχέδια. Το τρίτο του βιβλίο.

**Χρήστος Ι. Βατούσιος: Ρημάτων τύχη, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 70. Η δεύτερη ποιητική του συλλογή. Θαυμαστός κόσμος. Θαυμαστέ κόσμε / με πριόνια, με μαχαίρια, με μπογιές. / Θαυμαστέ κόσμε / άτυχη η στιγμή στο γύψο. / Θαυμαστέ κόσμε / προμελετημένοι έρωτες / μάτσο τ' αντικλείδια. / Θαυμάστε κόσμε, θαυμάστε! / Αλλοι για πρώτη φορά / άλλοι για τελευταία (σ. 17).

**Γ. Κ. Μητρογιάννης: Πολύ σκονισμένα, μικρά πεζά, εκδόσεις ΑΩ, σ. 62. Μικρά πεζά σαν σελίδες μνήμης. Ισχυρής. Το τέταρτο βιβλίο του.

**Αλκηστις Μπούρα: Μωβ διαυγές, εκδόσεις ΑΩ, σ. 45. Σε βλέπω αχόρταγα να σπαταλάς / της ψυχής σου τη νιότη / κατακερματισμένος / κατασπαραγμένος / διά βίου νεκρός. (σ. 35).

**Coplas Ερωτικά τραγούδια της Ανδαλουσίας, δίγλωσση έκδοση, μτφρ.: Anne Personnaz & Κώστας Νταντινάκης, εκδόσεις Κεδρησός, σ. 118. Ωραία ποιήματα της Ανδαλουσίας, άλλοτε σαν Καββαδίας κι άλλοτε σαν επιτύμβια νεότερων χρόνων.

**Μαρία Δ. Σφήκα: Εισαγωγή στις πονηρίες της χαράς, εκδόσεις Οιωνός, σ. 70. Αξιοπρεπή ποιήματα. Το δεύτερο βιβλίο της. Γεννήθηκε το 1969 στη Λαμία. Φιλόλογος, διδάσκει στη Ναύπακτο.

**Θεόδωρος Ε. Παντούλας: Finis Graeciae, Από τη μεταπολίτευση στη χρεοκοπία, εκδόσεις Manifesto, σ. 100. Ψωμί κι αλάτι μπορούμε να φάμε; Να καλλιεργήσουμε τη γη; Τότε να μη φοβόμαστε τους ιεροφάντες του τρόμου.

**Μοναχός Κοσμάς: Λογισμοί και διαλογισμοί στη Μεγάλη Ελλάδα, εκδόσεις Μεταίχμιο, σ. 48. Ωραίες σκέψεις. Ποιητικές. Αληθινές. Ο μοναχός Κοσμάς γεννήθηκε το 1952 και πέθανε ξαφνικά το 2010 στο Αγιον Ορος.

**Π. Ε. Δημητριάδης: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ποιήματα 2000-2010, εκδόσεις Εξώστης, σ. 200. Τέλειε φίλε / Λυγίσαμε πάλι / Κανείς δεν με ξέρει / Οπως με ξέρεις εσύ / Είσαι η ποίηση για μένα / Ξενοδοχεία παρηκμασμένα (σ. 50).

**Ανδρέας Τσιάκος: Ασκήσεις αναπνοής, εκδόσεις Χαραμάδα, σ. 36. Εδώ και κάμποσο καιρό, γράφω και ξαναγράφω ένα γράμμα που ο παραλήπτης είναι η μητέρα τον φόβων μου, προσπαθώ με δάκρυα και γέλια να της εξομολογηθώ την καθημερινή μου ζωή και να, ήρθε η ώρα, το πήρα απόφαση, θα της γράψω για τους δρόμους που δεν πέρασα, για κείνη την βροχή που δεν δρόσισε την αυλή των ματιών μου, θα της πω για τα όνειρα που μεγαλώνουν, που μεγαλώνουν και φωτίζουν το ταβάνι μου, για τις σκιές πέρα από τα παράθυρα που 'ναι στα κάγκελα αραγμένες και παίζουν σκάκι στα πλακάκια, θα της γράψω πως τρέμουν τα χέρια μου κάθε φορά που πάω να υπογράψω μια σύμβαση για δουλειά, πόσο αβέβαιος νιώθω από τη στιγμή που έφυγες για το καινούριο σου λιμάνι, ότι τα σύννεφα πολλές φορές μοιάζουν σαν αληθινά, θα της γράψω ότι σ' αυτόν τον τόπο που ζω ακόμα κι η θλίψη μου κλαίει, πως τη νύχτα τα ρολόγια σταματούν το τικ τακ και ξεκινούν σαν μπάντα του δρόμου να παίζουν μουσική στον ρυθμό της καρδιάς μου, ναι, επιτέλους, πήρα το θάρρος να της γράψω, να της το ταχυδρομήσω, αλλά φοβάμαι, πολύ το φοβάμαι, πως το γράμμα θα έρθει σε μένα (σ. 31).

**Μίμης Κωστήρης: Αγρυπνες ώρες, εκδόσεις Χαραμάδα, σ. 44. Ασυλο. Ο ουρανός υπάρχει / για τους απελπισμένους / Ενδιαίτημα χαρίζει / στην ανέστια ψυχή τους / Φωτίζει την άγρυπνη νύχτα τους / με φαναράκια ελπίδας (σ. 16).

**Αποστόλης Βασόπουλος: Σπονδή στην παιδική ψυχή, εκδόσεις Χαραμάδα, σ. 52. Το μάρκο. Σαύρα γριά / σε κίτρινο φόντο / Δώσ' μας τα φώτα σου εσύ / Οδήγησέ μας σε νέγρικο πλοίο / Για να λιανίσουμε τη γη (σ. 14).

**Ανδρέας Τσιάκος: Πόσα ποιήματα χωράει ο σάκος;, εκδόσεις Χαραμάδα, σ. 44. Είμαστε χαμένοι / σε μια πόλη επικηρυγμένη. / Μια σταλιά άνθρωποι / Μια χούφτα χνότα. (σ. 13)

**Δημήτρης Ζιάκας: Οταν οι ίσκιοι μακραίνουν, εκδόσεις Χαραμάδα, σ. 52. Αλλιώς έμαθα / Από μικρό παιδί, / με έντυνα με ομίχλη. / Από τότε λοιπόν / είμαι παράταιρος τα καλοκαίρια, / αφανής τους χειμώνες (σ. 30).

**Η επίδραση της Χίου στην κουζίνα τής καθ' ημάς Ανατολής, Με χιώτικες και μικρασιάτικες παραδοσιακές γευστικές προτάσεις, Ροταριανός Ομιλος Χίου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, σ. 65. Νόστιμες συνταγές που, ίσως, παχαίνουν.

**Ευριπίδης Γαραντούδης: Η αντοχή του λυρισμού, Αναφορά στην ποίηση του Μανόλη Πρατικάκη, εκδόσεις Gutenberg, σ. 262. Θαυμαστή έκδοση.

**Ελλη Καρανίκα: Ιστορίες της Ελλης, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 342. Η ιστορία μιας γυναίκας, και ταυτόχρονα η ιστορία κάποιων χρόνων της πατρίδας μας και του κόσμου. Γεγονότα, οικογένεια και ο γενικός χάρτης.

**Χρύσα Τσαρούχη: ...διάταξη διαψεύσεων, εκδόσεις Δ. Κοροντζής, σ. 94. Οι πρώτοι στίχοι σαν μια τάξη στη ζωή που πέρασε. Σ' αυτήν που έρχεται.

**Παναγιώτης Γούτας: Διεισδύσεις στα βιβλία των άλλων, Μελέτες και βιβλιοκρισίες (2003-2011), εκδόσεις Νησίδες, σ. 206. Πέντε κριτικές μελέτες και 42 βιβλιοκρισίες του συγγραφέα από τη Θεσσαλονίκη, που παρακολουθεί τα πάντα γύρω από τον γραπτό λόγο.

**Χριστίνα Κόκκοτα: Θεατρικό αναλόγιο, κείμενα θεατρικής παιδείας, εκδόσεις Κέδρος, σ. 288. Καλογραμμένα κείμενα θεατρικής παιδείας. Οι ενότητες: Μηχανισμοί του θεάτρου, Αρχαίο θέατρο, Νεοελληνικό θέατρο, Ευρωπαϊκό θέατρο, Ολος ο κόσμος μια σκηνή, Θεατρική πρωτοπορία, Κείμενα ευρύτερου θεάτρου και προβληματισμού, Πρόσωπα του θεάτρου.

**Χρυσούλα Κουμανίδου: Επιλυχνία, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 76. Το πρώτο της βιβλίο. Ερωτικοί ή χίμαιρας στίχοι.

**Γρηγόρης Βασδέκης: Θείο δράμα και μητριαρχία στην Οδύσσεια, Μια σύγκριση του έπους με την Καινή Διαθήκη, δεύτερη έκδοση, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 338. Εξαιρετική μελέτη.

**Παναγιώτης Ν. Κρητικός: Σαντορίνη του χρησμού και του ονείρου, έκδοση Δήμου Θήρας, σ. 48. Υμνοι για το μαγικό νησί από έναν πρώην βουλευτή, της Β' Πειραιώς, με ζωγραφική του Σταύρου Γαλανόπουλου.

**Μαρία Α. Ιωάννου: Η γιγαντιαία πτώση μιας βλεφαρίδας, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 159. Κάτω από τον ψεύτικο τίτλο -φιλολογική απάτη ή εξυπνάδα- ιδιοφυή διηγήματα από τη Μαρία Α.Ιωάννου, που γεννήθηκε το 1982 στη Λεμεσό και εκδίδει για πρώτη φορά.

**Αποστόλης Κ. Μαλάκος: Το μέτρο του χρόνου, εκδόσεις Γκοβόστη, σ. 64. Ποιήματα κατά τον τρόπο του Εμπειρίκου ή ενός ιερομονάχου άλλα.

**Ιωάννης Τσίρκας: Σκυλοτροφή, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 58. Η χειρότερη πόλη του κόσμου. Ηρθα εδώ εξόριστος / φυλακισμένος στην πόλη / μόνος στον άσχημο κόσμο της / ταξιδεύω στα ανώμαλα όνειρά μου (σ. 20).

**Ελένη Μαρινάκη: Σε ξένο ουρανό, εκδόσεις Ερατώ, σ. 160. Το έκτο ποιητικό βιβλίο της, προσωπικά ή κοινωνικά σπαράγματα. Με χάπια κοιμάται / η μέρα· / ζυγίζει το βάρος της / σε ετοιμόρροπες λέξεις / τρέμουν αγρίμια / στο δόκανο / από τις χθεσινές / εκκαθαρίσεις. / Χρόνος χωρίς / δευτερόλεπτα / εκτροχιάζει τη μνήμη· / παγίδα ανοιχτή / περιμένει τα ζωντανά / πού ξέφυγαν. / Τοπία με / ήχους καταιγίδες / απειλούν / το κοντινότερο / ξημέρωμα (σ. 29).

**Βασίλης Λεβαντίδης: Μέρισμα ευθύνης, εκδόσεις Αρμός, σ. 90. Η Τέχνη της Πολιτικής / Η Πολιτικής της Τέχνης / Η Τέχνη του Εφικτού / Η Πολιτική του Ανέφικτου! (σ. 29)

**Θανάσης Κόλλιας: Ξεχασμένες ιστορίες και άλλα δεινά, εκδόσεις ΑΩ, σ. 104. Βρέχει... / Ο κήπος ταξιδεύει / και τα λουλούδια μεθούν. / Νιώσε την ενέργεια / που ρέει στο σύμπαν. / τα μάτια κλείσε / και δραπέτευσε... (σ. 9)

**Δάφνη Μαρία Γκυ: Κόκκινο φυλαχτό, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 60. Φθινόπωρο. Αργά και σιωπηλά / Με τη γοητεία της ώχρας στις ανταύγειες τους / Δακρύζουν τα πράσινα φύλλα / Αμίλητα χρυσάνθεμα συγκατανεύουν στο χορό τους / Πάω να γείρω πια εγώ / Οι πρώτες σταγόνες του κύκλου σήμαναν μεσάνυχτα (σ. 21).

Κυκλοφορούν επίσης

**Ευφροσύνη Μαντά - Λαζάρου: Το μέσα φόρεμα, ποίηση, Η προμετωπίδα και τα κοσμήματα είναι έργα του Παντελή Μήτσου, εκδόσεις Αφή, σ. 54.

**Νότης Γέροντας: Οι ιστορίες της κυρίας Καρδίας, εκδόσεις Ηριδανός, σ. 124.

**Αγαθοκλής Αζέλης: Εωθινές επιγνώσεις, εκδόσεις Πλανόδιον, σ. 64.

**Ασημίνα Ξηρογιάννη: Πληγές, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 48.

**Βάσω Κριτάκη: Ουσίες και οινοπνεύματα, εικονογράφηση Νίκος Γαννακουδάκης, Χίος 2002, σ. 150.

**Δημήτρης Κοκκινάκης, Μάριος Καζάς, Μαρία Πασσαλή, Βάσω Κριτάκη: Χαράζοντας το μυν της μαστίχας, εκδόσεις Αιγέας, σελ. 76.

**Χριστίνα Καραντώνη: Ακόμα χρόνος, εκδόσεις ΑΩ, σελ.94.

**Ασημίνα Ρεβύθη: Προτομή στο φως, εκδόσεις Ηριδανός, σ. 110.

**Εύα Αθανασοπούλου: Μέλαν σώμα, λευκό, 1981-2011, 30 χρόνια μετά τη νίκη, εκδόσεις Διαπολιτισμός, σ. 208.

**Γιώργος Τριανταφύλλου: Ιχνη του ιερού, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 64.

**Γιώργος Τριανταφύλλου: Δεν σ' έχει διαλύσει κανείς, εκδόσεις Γαβριηλίδης, σ. 104. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Βιβλίο
Με λέξεις-κλειδιά
Κριτική βιβλίου
Σχετικά θέματα: Κριτική βιβλίου
Σπουδή στις ανθρώπινες αντοχές
Από τον ρωσικό αγροτικό λαϊκισμό στον λαϊκισμό του Στάλιν
Μιμήσεις πράξεων σπουδαίων
Ο καλλιτέχνης ως πολεμιστής
Το παράδειγμα του Ρούσσου
Ενα βιβλίο - φάρος δίπλα μας
Διαμάντια στη δίνη του χρόνου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Βιβλίο της έντυπης έκδοσης
Συνέντευξη
Η αγάπη μου για τον Τσέχοφ
Κριτική βιβλίου
Σπουδή στις ανθρώπινες αντοχές
Από τον ρωσικό αγροτικό λαϊκισμό στον λαϊκισμό του Στάλιν
Μιμήσεις πράξεων σπουδαίων
Ο καλλιτέχνης ως πολεμιστής
Βιβλία σε στόματα λεόντων καθώς πέφτει η θερμοκρασία του σώματος
Το παράδειγμα του Ρούσσου
Ενα βιβλίο - φάρος δίπλα μας
Διαμάντια στη δίνη του χρόνου
Προδημοσίευση
Τα όνειρα του Πεσσόα δεν σαπίζουν
Η τρίτη ανάγνωση
Καθώς ψυχορραγώ
Από τις 4:00 στις 6:00
Η Θεία Κωμωδία στη μουσική
Ο ποιητής των μπλουζ
Άλλες ειδήσεις
Τι άλλο γράφεις τώρα;
Το σκιάχτρο
Νυχτερινά στον Καχριμάνη
Η Καίτη Ντάλη θυμάται τον Γιάννη Βαρβέρη
Θεσσαλονίκη - Χόλιγουντ - Αρης - Μαϊάμι
Η θλίψη ξεπουλάει πάντα, και τα πάντα