Έντυπη Έκδοση

Βλέπει έξοδο από το Μνημόνιο ο Ντάισελμπλουμ

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα που λήγει την 1η Ιανουαρίου και δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα σαν αυτό που έχει τώρα εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στο κανάλι RTLZ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το σημερινό πρόγραμμα με τα συγκεκριμένα δάνεια και τους όρους θα τελειώσει, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το τι θα συμβεί με την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου.

Σημειώνει ότι είναι σημαντικό να αφεθεί η χώρα να προχωρήσει με ένα σταθερό και κατ' αρχήν ανεξάρτητο τρόπο και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ένα πραγματικό πρόγραμμα με προκαθορισμένα ποσά.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η χώρα δεν είναι σε πολύ ισχυρή θέση ακόμα και ότι η οικονομία δεν έχει γίνει ακόμα πολύ ανταγωνιστική, καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

Με αφορμή τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνέδεαν τις κλιμακούμενες πιέσεις των δανειστών προς την Ελλάδα με το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει αποφασίσει ότι το υφιστάμενο Μνημόνιο θα τελειώσει. Ως εκ τούτου «αυτή η αξιολόγηση είναι σημαντικό να κλείσει, ιδίως όταν μετά το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης κατέστη σίγουρο -και όχι θεωρητικό όπως μέχρι τώρα- ότι εφόσον συμβεί αυτό βγαίνουμε από το πρόγραμμα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Eurogroup
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Οι «κόκκινες» γραμμές της τρόικας
Το βασανιστικό μαρτύριο της σταγόνας
ΣΥΡΙΖΑ
Στους Podemos ο Τσίπρας
ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και ΤΑΙΠΕΔ
ΠΑΣΟΚ
Με την πλάτη στον τοίχο
«Ποιος τολμά να με διαγράψει;»
Τράπεζες
«Φύλακες» της πρώτης κατοικίας
...αλλά και της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων
Eurogroup
Βλέπει έξοδο από το Μνημόνιο ο Ντάισελμπλουμ
ΑΟΖ
Βενιζέλος: Ενδεχόμενο προσφυγής στα διεθνή δικαστήρια για την κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΣΦΑ
Μυστική συνάντηση για τον ΔΕΣΦΑ
Κύπρος
«Ασφαιροι» οι κανόνες εμπλοκής
Το Ποτάμι
Βολές κατά πάντων από το Ποτάμι
Άλλες ειδήσεις
37% H ΣΦAΓH TΩN MIΣΘΩN