Έντυπη Έκδοση

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ 500 ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και ΤΑΙΠΕΔ

Την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΤΑΙΠΕΔ προαναγγέλλουν οι Δημήτρης Βίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενοι αμφότεροι στον τρόπο που το κόμμα θα πολιτευτεί ως κυβέρνηση και στα μέτρα άμεσης προτεραιότητας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κυβερνήσει, δεν θα διατηρήσει το ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτηρίζοντας το Ταμείο ως όργανο ξεπουλήματος της χώρας.

Υπό δημόσιο έλεγχο θα περάσουν οι τράπεζες Υπό δημόσιο έλεγχο θα περάσουν οι τράπεζες «Δεν θα ξεπουλήσουμε την Ελλάδα» είπε. ο κ. Λαφαζάνης (Real fm). Αντιστοίχως, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι από τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, θα καταργηθούν και οι 500. «Δεν υπονοώ ότι θα καταργηθούν την επόμενη μέρα ή μέσα σε μια εβδομάδα ή μέσα σε 15 μέρες. Οι βασικότεροι όμως θα καταργηθούν. Ας πούμε, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. Ο κατώτερος μισθός 751 ευρώ και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων θα γίνουν άμεσα. Η θέσπιση της 13ης σύνταξης, όπως υποσχεθήκαμε και δεσμευτήκαμε στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει. Σε μία, ας πούμε, εβδομάδα θα βγάλουμε την κάρτα που αφορά τη μετακίνηση των ανέργων» εξήγησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ (Βήμα fm ).

Την Κυριακή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο Πάντειο για το χρέος και αναφερόμενος στο τραπεζικό ζήτημα, τόνισε ότι όλες οι τράπεζες πρέπει να περάσουν σε καθεστώς δημόσιας ιδιοκτησίας και δημόσιας διαχείρισης υπό ουσιαστικό κοινωνικό έλεγχο. «Οσο οι τράπεζες θα παραμένουν υπό ιδιωτικό έλεγχο και διαχείριση τόσο η πολιτική κατεύθυνση της χώρας θα υπερκαθορίζεται από το τραπεζικό κεφάλαιο με την πολιτική σε "ομηρία". Θεμελιώδης προϋπόθεση για να μπει η χώρα σε μια κατεύθυνση προοδευτικής διεξόδου είναι η πολιτική να τεθεί πάνω από τις τράπεζες, πράγμα που σημαίνει να περάσουν οι τελευταίες κάτω από δημόσια ιδιοκτησία και δημόσια διαχείριση υπό ουσιαστικό κοινωνικό έλεγχο. Η μετάβαση των τραπεζών σε δημόσια ιδιοκτησία, δημόσια διεύθυνση και κοινωνικό έλεγχο συνιστά το θεμέλιο για να εφαρμοσθεί μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά και κοινωνικά κριτήρια καθώς και για να αντιμετωπισθεί προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας η "γάγγραινα" των "κόκκινων" δανείων» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: ΣΥΡΙΖΑ
Στους Podemos ο Τσίπρας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Οι «κόκκινες» γραμμές της τρόικας
Το βασανιστικό μαρτύριο της σταγόνας
ΣΥΡΙΖΑ
Στους Podemos ο Τσίπρας
ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και ΤΑΙΠΕΔ
ΠΑΣΟΚ
Με την πλάτη στον τοίχο
«Ποιος τολμά να με διαγράψει;»
Τράπεζες
«Φύλακες» της πρώτης κατοικίας
...αλλά και της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων
Eurogroup
Βλέπει έξοδο από το Μνημόνιο ο Ντάισελμπλουμ
ΑΟΖ
Βενιζέλος: Ενδεχόμενο προσφυγής στα διεθνή δικαστήρια για την κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΣΦΑ
Μυστική συνάντηση για τον ΔΕΣΦΑ
Κύπρος
«Ασφαιροι» οι κανόνες εμπλοκής
Το Ποτάμι
Βολές κατά πάντων από το Ποτάμι
Άλλες ειδήσεις
37% H ΣΦAΓH TΩN MIΣΘΩN