Έντυπη Έκδοση

ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Μπρος ΗΠΑ και πίσω Κίνα

Χαρακτηρίστηκε ιστορική διάσκεψη, αλλά όπως φαίνεται δεν θα φέρει δεσμευτική συμφωνία. Το θέμα είναι πώς οι φτωχοί θα βρουν τον δρόμο για την ανάπτυξη και πώς αυτός θα είναι οικολογικός.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Ιράκ

  • Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ BLACKWATER ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ «ΚΟΜΜΑΤΙ» ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ! «Μαύρο νερό» έπινε η CIA...
   Οι σεκιουριτάδες της Blackwater είχαν αναλάβει... κατ' αποκοπή τις απαγωγές και τις δολοφονίες στελεχών της ισλαμικής αντίστασης του Ιράκ. Οι επιχειρήσεις τους γίνονταν αποκλειστικά νύχτα και ήταν «δουλειά» ρουτίνας, σύμφωνα με τη CIA (φωτ. Ass. Press) Σε απίστευτο βάθος είχε φτάσει η διαπλοκή μεταξύ της CIA και της Blackwater Worldwilde στο Ιράκ την εποχή που ο πόλεμος είχε κορυφωθεί, με αποτέλεσμα να φτάνει η ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι να συμμετέχει σε μυστικές επιχειρήσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών, ακόμα και να αναλαμβάνει επιχειρήσεις του Στρατού, ο οποίος τότε πλήρωνε πολύ ακριβό τίμημα σε άνδρες.
  • Shell και Petronas στα ιρακινά πετρέλαια
   Η κοινοπραξία της αγγλο-ολλανδικής Shell με τη μαλαισιανή Petronas ανέλαβε την εκμετάλλευση των πετρελαιοπηγών στη Μαζνούν στο νότιο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ιρακινός υπουργός Πετρελαίου, Χουσεΐν αλ-Σαχριστάνι.
 • Τουρκία

 • Συνέντευξη: Bronislaw Misztal

  • BRONISLAW MISZTAL Ο ΠΟΛΩΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ Η κουλτούρα της δημοκρατίας
   «Ο αγώνας για τη δημοκρατία απαιτεί κουράγιο, φαντασία, όραμα και παιδεία» Για την ανάγκη μιας σύγχρονης προσέγγισης στο πώς μπορεί σήμερα να συγκροτηθεί μια κλίμακα αξιών με σεβασμό στην κουλτούρα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα, ώστε η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα και η διαφάνεια να αποτελούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημόσιας ζωής της, μιλήσαμε με τον καθηγητή Bronislaw Misztal, σύμβουλο του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών και επικεφαλής της μόνιμης γραμματείας της Κοινότητας των Δημοκρατιών.
 • Διαδίκτυο

  • ΟΤΑΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Πάμε σχολείο για... video games
   Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι το νέο πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών, για να τραβήξουν το ενδιαφέρον των μαθητών τους σε τομείς όπως η μοριακή βιολογία, ο παγκόσμιος πολιτισμός ή η εξερεύνηση του Διαστήματος, με διαδραστικές εμπειρίες μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.
 • Παλαιστινιακό

  • Παρουσίαση βιβλίου
   Σήμερα στις 20.00 στο πολυσυλλεκτικό στέκι Dasein στα Εξάρχεια, Σολωμού 12, ο δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Νασίμ Αλάτρας, θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Παλαιστίνη-Αιτίες και Μύθοι»
 • Άλλες ειδήσεις

  • Η ενέργεια σε δικό της «ταμπλό»
   Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom, η αυστριακή εταιρεία ενέργειας OMV και το χρηματιστήριο της Βιέννης ανακοίνωσαν την ίδρυση χρηματιστηριακής αγοράς φυσικού αερίου στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπου ήδη ξεκίνησε η διαπραγμάτευση συμβολαίων άμεσης συναλλαγής, ενώ η διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης προβλέπεται να εγκαινιαστεί την άνοιξη του 2010.
  • Επικίνδυνος, ακόμη και νεκρός...
   Με εντολή της KGB καταστράφηκαν το 1970 τα λείψανα του Αδόλφου Χίτλερ, της Εύας Μπράουν, του Γιόζεφ Γκέμπελς και της οικογένειάς του, όπως αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα σημερινής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας (FSB).